• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

Martuszka ja na ostrodzkiej więc zapraszam na kawke sasiadko hehe
Tak pamiętam tego doktora, nikt na patologii nie miał nim dobrego zdania ale pojawiał się raz a tydzień i robiło się wesoło hahaha

Co do "swojego" doktora to niestety wg. Mnie podstawa, przed brodnowskim pojechałam z wynikami na madalinskiego a tam pierwsze pytanie kto panią skierował, jak usłyszeli że nie ich dr to stiwerdzili że nie mają miejsca! Nawet ktg nie zrobili a godzinę później w brodnowskim okazało się, że mam już poród przedwczesny. Teraz to bym kazała sobie wydać zaswadczenie że znają wyniki i odmawiają przyjęcia. Ale koniec koncow mi się przysluzyli bo tu opiekę mialam dobra.

reklama
Hej Dziewczyny:-D
Witam nową mamusię i maluszka:happy:

Smoniczko jak katar ci jeszcze nie przeszedł to spróbuj zrobić sobie inhalację z olejku eukaliptusowego, ja go sobie paliłam w kominku zmieszanego z wodą i przeszedł mi katar:)

Martuszko ja będę rodzić w IMiD a mieszkam 70 km od warszawy takze nie martw się że nie zdążysz dojechać:) Pozatym tylko w instytucie jest darmowe znieczulenie zewnątrzoponowe i każda rodząca ma własną położną podczas porodu. Moja siostra rodziła w instytucie i jest bardzo zadowolona. Ja już byłam tam na izbie przyjęć 3 razy i bardzo miło zostałam przyjęta, lekarka mi wszystko wyjaśniła i uspokoiła. Mamy ten sam termin to może się spotkamy:)

Ojjj joj gorąco się zrobiło heh aż mnie do toalety na siusiu popędziło :/ dziś jestem stałym bywalcem u siebie w kibelku bo maluch tak kopie ,że co chwila siusiam :/
Wiecie czy to ważne czy któraś wydała 3tys na wózek czy mniej jak dla mnie możecie mieć wózki z diamentów i złota ważne ,żeby dziecią krzywda się nie działa i ,żeby mieć dobry humor :)
co do ubrań ja zrezygnowałam z kupna butów i spodni kupiłam leginsy ocieplane dwie pary i wyciągnełam swoje adasie jak noga mnie będzie boleć to kupie sobie na gąbce dopiero:)
a ogólnie zrezygnowałam z takich zakupów bo mój M obiecał mi na gwiazdke szpilki różowe nike i stwierdziłam ,że będe oszczędzać jak się da bo są drogie a skradły moje serce :)
Ja miałam migrene przez 2miesiące w ciąży na samym początku później inwestycja w paracetamol i przeszło a teraz mnie męczy ząb mądrości i w nocy zawsze o 2 się budzę i musze wziąść tabletke bo zdycham delikatnie mówiąc :) poczekam jak całkiem wyjdzie i pójde go wyrwać :)

martuszka, kiara - ja mam do szpitala 90 km!! i żadnego innego po drodze w razie czego nie ma więc to jest dopiero stres hehe
w Poznaniu nie wiem jak jest teraz, ale jak rodziłam 2 lata temu to też był tylko jeden szpital gdzie bez robienia problemów za darmo dawali zewnątrzoponowe.
a co do swojego szpitala to ja wtedy zostałam tam tylko dlatego, że miałam swojego lekarza od nich. reszta dziewczyn była wysyłana dalej (oczywiście szpital dzwonił i się dowiadywał gdzie są miejsca i je przyjmą) bo porodówka przepełniona. no ale stwierdzili, że dla "swoich" coś tam się jeszcze znajdzie. nie powinno tak być, ale dlatego jednak warto mieć lekarza w szpitalu, w którym chce się rodzić

Martuszko ja będę rodzić w IMiD a mieszkam 70 km od warszawy takze nie martw się że nie zdążysz dojechać:) Pozatym tylko w instytucie jest darmowe znieczulenie zewnątrzoponowe i każda rodząca ma własną położną podczas porodu. Moja siostra rodziła w instytucie i jest bardzo zadowolona. Ja już byłam tam na izbie przyjęć 3 razy i bardzo miło zostałam przyjęta, lekarka mi wszystko wyjaśniła i uspokoiła. Mamy ten sam termin to może się spotkamy:)

o! nie wiedizałam o tym zniaeczuleniu i położnej, pokrzepiająca informacja. Ja wybrałam ten szpital ze względu na moja doktor prowadzacą, tez byłam w tym szpitalu 2 razy- generalnie nie było zle, ale tez nie mam dużego doswiadczenia ze szpitalami.

Balla- :-)

Dziewczyny- jak to wogóle jest: jadę do jakiego chcę szpitala rodzić?? I albo mnie przyjma bo jest miejsce, albo nie? Tak? czy cos trzeba wcześniej zgłaszać? Ja trochę noga jestem w tych tematach, chodzę do prywatnej przychodni, więc nie jestem w państwowej placówce zarejestrowana. Ale płacę podatki :)

Kiara w brodnowskim też jest darmowe znieczulenie, ale poloznej indywidualnej to nie ma:(( nawet mówili że nie można opłacić ani lekarza ani poloznej...Instytut ma bardzo dobre opinie.
Ja jednak liczę sie z koniecznością polezenia na patologii więc wolę szpital który jest blisko domu:/

Kiara w brodnowskim też jest darmowe znieczulenie, ale poloznej indywidualnej to nie ma:(( nawet mówili że nie można opłacić ani lekarza ani poloznej...Instytut ma bardzo dobre opinie.
Ja jednak liczę sie z koniecznością polezenia na patologii więc wolę szpital który jest blisko domu:/

Dziekuje za mile przywitanie:)))

Ja rowniez lubie tuniki, wiec jeszcze przez jakis czas wystarczy mi to co mam, zwlaszcza, ze brzuszek nie jest jeszcze duzy ( jesli ktos nie wie ze jestem w ciazy to nie zauwaza roznicy) ale spodni juz kupilam kilka par, 3 dresowe, po 2 pary leginsow i jeansow i czarne z materialu do pracy. poza tym duze inwestycje w bielizne- zawsze mialam duzy biust, ale teraz to juz przesada hehe;-) i majtki... nie wiem co sie ze mna porobilo ale nie moge patrzec na stringi, a moimi ulubionymi majtasami- tak majtasami bo inaczej nie moge tego nazwac sa takie pelne, duze ktore moge sobie naciagnac prawie pod biust:) tylko w takich czuje sie komfortowo;-)

Skadowal mi się cały post więc gryzmole jeszcze raz:))
Martuszka jest tak jak mówisz idziesz i badają jak mają miejsce to przyjmują jak nie to odsyłają, tak jak pisze Gosia dla swoich zawsze miejsce się znajdzie:)
To jest jescze jeden plus brodnowskiego, że to szpital wojewódzki i oni muszą Cię przyjąć, łaski nie robią:))

reklama
Dziewczyny nie boicie się tak daleko rodzić? Pytam osób które mają wybór ale jednak decydują się na oddalony szpital. Ja bym się bała że nie zdążę dojechać i zacznie się wszystko po drodze a tego bym nie chciała.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry