• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

Nie wiem czy mogę się wtrącić ale przypomniał mi się jeden poruszający dokument.
Nie mam totalnie zamiaru drążyć tamtego tematu ale ja obejrzałam go z przejęciem.
Jeśli dziewczyny uznacie,że nie jest odpowiedni to usuńcie post.

[video=youtube;hQw1JeoyydA]http://www.youtube.com/watch?v=hQw1JeoyydA[/video]

Łooooj! Jakie wielkie :zawstydzona/y:

reklama
ryszka jeżeli już czytałaś to powinnaś doczytać, że miał być koniec tematu. każdy kolejny post który się odniesie do tej dyskusji będzie usuwany. KONIEC. KROPKA.
tego postu z dokumentem nie usunę bo może niektórzy chcą obejrzeć, ale proszę was dziewczyny zostawmy już to bez komentarza.
już się niektóre grupy mamusiek posypały przez takie "kłótnie" i brak reakcji moderatorów i u lutówek do tego nie doprowadzajmy

temat selekcji i eugeniki ogólnie jest ciekawy i trudny, ale ok dostosuję się.
być może tylko dla mnie to jest ciekawe a dla innych osób ciekawsze jest to co kto zrobił na obiad i ile drzemek w ciągu dnia zaliczył :)

Ja widzialam Szymka juz kilka razy na usg 4d, przy kazdym badaniu lekarz pokazuje mi go przez chwilke a potem wraca na normalne ale plytki jeszcze nie mam, powiedzial ze najlepiej nagrac ok 26-28 tygodnia bo wtedy juz mozna rozpoznac do kogo dzidziol jest podobny;). Ja niestety tez place za kazda wizyte, bo chodze prywatnie, do polskiego ginekologa. W Irlandii opieka wyglada troche inaczej niz w Polsce, ale o tym juz pisaly inne dziewczyny:)))

wow dziś jakiś nerwowy dzien:)Laski wiem, że trzymacie już kciuki ale zaciskajcie mocno za wizytke, co by z malenstwem było ok i pozwoliło sobie wszystko ładnie pomierzyc:))No i żeby u mnie też nic dziwnego nie wylazlo:)Uciekam po Ize do przedszkola a potem wizyta:)Poli ja też w pierwszej ciąży mialam nagranie fajna sprawa:) w tej już wydalam nadprogramowo na usg jak mialam te bóle i już pewnie się nie zdecyduje:(

bella &&&&
martik ja byłam tylko na początku ciąży u niemieckiego ginekologa, żeby zobaczyć czy wsio ok, czy ciąża na swoim miejscu itp. teraz się poddałam irlandzkiemu systemowi i powiem szczerze, że jestem nawet do tej pory zadowolona. ale to w tej chwili... pierwszą ciążę zaczynałam tutaj, a skończyłam w Pl bo olali wszystko co się dało. teraz mieszkam w innym mieście, mam inną GP, jeżdżę do innego szpitala i różnica jest ogromna. wtedy do 20 tyg nie robili nic. teraz jest jak trzeba. GP nie odpuszcza żadnych badań krwi, serducho doplerkiem sprawdza, usg w szpitalu od razu... poza tym usg w standardzie nie jest w żadnym kraju na każdej wizycie i jeżeli mi robią wtedy kiedy są najważniejsze pomiary w szpitalu to ja nie mam nic przeciwko temu :)

reklama
Kurcze dziewczyny co tu dzis sie dzieje...?

Ryszka to jest watek luty 2013 więc o ciąży i o przysłowiowej dupie Maryni czyli o tym co jemy na obiad, ile razy która puściła pawia, na co jest chora itp czyli wszystko co dotyczy ciązy i macierzyństwa bo i multi mamy tu są a ten temat co ty poruszasz to nie każda ma ochotę poruszyć

Jak komuś nie pasuje temat obiadków, a z czasem ilości koloru kupek, częstotliwości karmień itd to w tył zwrot i do widzenia...

Do tej pory nikt sie nie skarżył na poruszane tematy przyziemne, dotyczace życia codziennego i atmosfera była ok a dziś tu istny armagedon...

OSTATNI RAZ PRZYWOŁUJĘ WAS DO PORZĄDKU !!!

Nie ma obowiązku pisania jak komuś coś nie pasuje to mówimy pa pa i wcale nie z żalem.

Nie pozwolimy psuć dotychczasowej atmosfery AMEN

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry