reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Ania też jestem po badaniach i mam podobnie do Ciebie. białko w moczu na poziomie 0,38 g/l (nie mam pojęcia co to oznacza a tez żadnej infekcji czy coś nie mam)

krew tak jak u Ciebie: Hemoglobina: 10,8 a przy ostatnim badaniu było 13.20
hematokryt 31,1% (poniżej normy ale nieznacznie)

reszta w miarę się w normie mieści oprócz LYM% - dużo poniżej normy bo tylko 16.5% a norma jest [25,0-50,0]

za tydzień wizyta u lekarza zobaczymy co on na to.

reklama
Witam i ja

Agisan nic nie mów o odpprnosci dzieci moja od soboty ma zapalenie gardła...dziś spalam od 2 do 5 tylko! A tak ratowalam ja jak mogłam, przy tym sama jeszcze w nocy kaszle więc...czułam się fatalnie:/

Ania pewnie żelazo dostaniesz jak ja mi super pomoglo:)

Komcowki cazy zaczynają być męczące:/

Wczoraj zjadlam 20 pierogow mojej mamy a dziś mało mi żołądek nie pęknie:((

Ania a jak Twój swiniaczek? Mój jez ...ma za zimno i musimy mu dogrzewanie kupić bo mało ruchawy się zrobił biedaczek:((

Bella u jeży niestety trzeba jakieś grzewcze lampy, czy kable w podłodze klatki a świnka ok , jest w pokoju gdzie jest 21 st nie koło grzejnika bo nie lubi sauny z dala od przeciagów i bryka jak szalona :-D

Kwasia to ja mam lepszy hematokryt 31,9 a normy mam 37-47 więc troche mi brakuje do normy dolnej hehe

a tak to mon % 3,6 norma 4,3-11 %
gra 9,2 norma 2,0-6,9
gra % 77,9 norma 45-70 %

w rozmazie za mało limfocytów i monocytów ale to minimalnie

leukocyty w moczu mam 5-10 norma 0-3 :szok:

Dziewczyny, pewnie macie dobre wyniki. Spokojnie. W ciąży zdarzają się lekkie wahania i odstępstwa od norm, które tak naprawdę nic nie znaczą i są nie groźne.:tak:Ja ostatnio też miałam białko i ph poza normą, mimo, że nic mi nie było. A teraz już wyniki miałam ok.

ja u siebie w wynikach mam normę na hematokryt 32-45 stąd też mówię, że mój nieznacznie poniżej normy...a mocz to kompletnie nie tak wyniki, białko w moczu, jakieś bakterie itp. ale co to oznacza to nie wiem. Musze cierpliwie poczekać do poniedziałku i lekarz powie co i jak...ale mam nadzieję, że to nic poważnego :)

Kwasia ja obstawiam jakies bezobjawowe zap. pęcherza albo cos w tym guście bo też mam bakterie ale nieliczne więc luuuuz ogólnie nie mam białka w moczu ale te leukocyty już tak a to też jakis rodzaj białka.

Ja mam wizyte jutro na 17 specjalnie zrobiłam wyniki na bierzaco a tak bym pojechała gin by zlecił badania i bym miała konsultacje przez tel albo trzebaby po recepty śmigać a tak juz przygotowana na wizyte jak ta lala troszku facet się zdziwi:-D

Moje wyniki ostatnio były podobne tylko hemoglobina tycio więcej i lekarz uznał,że ok więc teraz tylko żelazo, sok z buraka i wit c i będziemy jak nówki nieśmigane :-D

Moja bratowa miała zawsze w ciąży ok wyniki a 34 tydzień hemoglobina 7,7 więc my to jeszcze mamy do niej wysoką :tak:

Nie ma co się stresować...

Aniu, czy to ty miałaś takie wysokie ciśnienie? Bo już nie wiem która co pisze. Bo u mnie wczoraj na badaniu wyszło trochę za wysokie i gin mi kazała mierzyć a ja jak to ja od razu zaczęłam się zagłębiać.

I wyciągnęłam swoją książkę o ciąży.

Nie chcę Cię straszyć ale nie bagatelizuj tego.

Stan przedrzucawkowy:
Do wczesnych objawów stanu przedrzucawkowego należą zaburzenia widzenia(takie jak migotanie obrazu), ból głowy, ból w górnej części brzucha, wymioty i gwałtownie pogarszający się obrzęk(na przykład na nogach lub kostkach). Większość kobiet nie doświadcza jednak żadnego z tych objawów, kiedy stan przedrzucawkowy pojawi się u Nich po raz pierwszy, w związku z czym diagnoza zalezy od czujności lekarza i położnej. W rezultacie wykrywa się go w momencie pojawienia się klasycznych objawów, takich jak wysokie ciśnienie krwi, wysoka zawartość białka w moczu oraz obrzęk.
Stan przedrzucawkowy pojawia się wzykle po 20tc.

Niski hematokryt jest związany z niedoborem żelaza i może być objawem anemii.
Wysoki może być związany z odwodnieniem organizmu. Jak u mnie.

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-jak-odczytac-wynik_35295.html
http://www.poradnikzdrowie.pl/spraw...ytac-wyniki-badania-ogolnego-moczu_34260.html

Ostatnia edycja:
oj widzę że niewesołe wiesci tutaj serwujecie :-( trzymam kciki za wszystkie chorowitki!
Ja niestety dołączam dziś do grona cierpiących :-(
Wczoraj w szkole rodzenia zaczęło mnie rozkładać przeziębienie. Wieczorem kichałam (nawet po 20 razy pod rząd!!!)smarkałam, i rozbolała mnie mocno głowa :-(Od 3 rano nie śpię, pocilam sie strasznie, organizm chyba walczył, tak głowa boli, pół nocy okład z lodu i o 4 w nocy wymiotowałam z tego bólu :-(Głowa boli do tej pory, fakt że troszkę mniej, ale to dla mnie masakra taki ból :-(

Jezu, nacik-mam schiza, że mam wszystkie te objawy :( Ostatnio zauwazyłam, że coś ze wzrokiem mi się dzieje, poprostu gorzej widzę. Czy to może byc od luteiny? Czy któraś coś na ten temat słyszała?

Jesli chodzi o niskie żelazo w ciaży- to PRAWIE KAZDA ciężarna ma niskie

Dziewczyny właśnie dostałam sms od naszej Eve1911, że jest w szpitalu, podlaczyli ja do kroplowek bo jest odwodniona i ma skurcze!!
Trzymajcie mocno kciuki!!!!!!!!!

Jak tylko coś więcej będę wiedzieć dam znać

Eve kciukasy dla Ciebie Kochana:*****

reklama
Hej!

Ano i antybiotyk dla starszej - oskrzela, które były czyste w piątek - już nie są :/ Mam nadzieję, że z młodszej zielonego kataru nic się nie rozwinie, ale to raczej płonne nadzieje obawiam się...

Bella. Życzenia zdrówka dla córci. Dzięki za wieści o Eve. Dobrze, że pojechała po pomoc. Myślę, że lekarze zrobią wszystko co w ich mocy, żeby było dobrze.

Martuszka.
Nie wiem jak to jest z tym wzrokiem, aj mam wrażenie, że też widzę gorzej. Ale zaburzenia wzroku to raczej u mnie nie są... Współczuję dolegliwości. Pękająca głowa to okropność i te wymioty...

Patik. Ja też nie mam pomysłu na obiad, co gorsza nie mam ochoty go robić! A młode nakarmić trzeba. Mi by wystarczyła buła z okładem...

Zrobiłam sobie dodatkowy suwaczek, żeby mi odliczał ile "odsiadki" jeszcze. Wyciągnęłam średnią z obu terminów, bo nie mogłam się zdecydować, którego się trzymać ;))

Ostatnia edycja:
Do góry