reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

reklama
zgrzeszylam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: zjadlam frytki takie domowe:zawstydzona/y::zawstydzona/y: mam nadzije ze moja watroba i woreczek mi wybacza i nie wyladuje z atakiem w szpitalu, to bylo glupie ale tak bardzo mi sie chcialo tych frytek :szok::zawstydzona/y:

a ja właśnie wsunęłam trzy paszteciki z kapustą i grzybami, popiłam barszczykiem i jest mi dobrze :-) niedługo trzeba się zbierać do szkoły rodzenia.Z moim się znowu pokłóciłam bo uważa, że nie powinnam była zgadzać się na bycie matką chrzestną. Że w kościele na pewno się przeziębię, że nie dam rady tyle stać i z pewnością zacznę rodzić.Tłumaczę mu, że godzinna msza jeszcze nikogo nie zabiła ale nie dociera. Kurcze no mi też się to nie podoba ale nie wypadało odmówić przecież :-(

Hej Babolki!

nie mogę:szok: na chwilę Was zostawić i naprodukujecie tyle, że szok:shocked2:

ja dziś pożegnałam swoją najlepszą psiapsiółę, pewnie spotkamy się znowu za pół roku, bo dzieli nas prawie 300 km:baffled: gadałyśmy do 3 nad ranem, a po godz. 6 dziewczynki się przebudziły, na szczęście zasnęły u nas w sypialni ponownie i dały pospać do 9.40:tak:

Cortina może Twoja wątróbka ten jeden grzech odpuści:-p &&&&

Na początek kupię jakiś taki zwykły stanik do karmienia, a jak się laktacja unormuje to zainwestuje w coś lepszego, teraz i tak nie mam pieniążków na droższą bieliznę:-(

Jeśli chodzi o termometr, to miałam taki elektroniczny do czoła i ucha, ale on szalał z pomiarami, kupiłam też taki smoczek termometr, tyle, że trzeba było od wyniku odjąć chyba "5 kresek" i on mierzył całkiem ok. Teraz dziewczynki są już większe i mam normalny elektroniczny pod pachę. Na razie nie będę kupować nowego, zostawię w razie "W" ten smoczek.

Orchidea współczuję tych przejść z zębem:((( jeśli rzeczywiście jest tak że w ciąży masz pierwszeństwo z nfz, to jak Cię zbywają to grzecznie poproś, żeby Ci tę odmowę na piśmie dali - jestem przekona że szybko wyznaczą termin wizyty
martuszka och majątek tracisz na tych lekarstwach:-( nie do wiary, że nie refundują tych lekarstw:wściekła/y: mnie boli ten mój duphaston, a co Ty biedna masz powiedzieć:( Mój Jasiek też stoi na głowie i czuję go wszędzie:-D i wysoko pod żebrami i rozpychanie po bokach, brzuch faluje często na środku na wysokosci pępka, a ostatnio nawet czuję wpychanie łapek bardzo nisko:tak:
Madziku dzięki za propozycję, ale pomimo że to samo województwo do mam do Ciebie prawie 130 km:baffled: w innym przypadku bym z chęcią skorzystała:-D

ja też wolałabym skorzystać z pomocy babci niż dać dzieciaczki do żłobka, ale jest jak jest, a każda z nas organizuje sobie życie w zależności od możliwości i trzeba to szanować:tak:
Temat aut to masakra :angry: mamy pecha do samochodów i tyle - wciąż jakieś usterki:wściekła/y: część emek próbuje sam usunąć, czasami prosi kogoś o pomoc, wtedy już trzeba zapłacić, ale nie tyle co mechanikowi, ale koszty części też dobijają:baffled: tak to jest jak człowieka nie stać na normalny samochód i musi się użerać z 15 letnimi trupami!

paol1nka ja też jestem z przygotowaniami w lesie:-p kasa blokuje większe zakupy, więc oglądam, szperam po necie i czekam na cud:-D jakoś to będzie!
Bella ach te chłopy, dobrze że przynajmniej przeprosił;-)

Marta ten Twój to martwi się o Ciebie chyba aż za bardzo:-):-D Skoro Ty uważasz, że przeżyjesz tą mszę to z pewnością tak będzie:tak:

Cortina myślę, że ten jeden raz Twoja wątroba będzie w stanie Ci wybaczyć:tak: Oby tak było:) Tylko nie grzesz więcej!!:-D

Byłam na spacerze z sąsiadką, dotleniłam się trochę i mała też i od razu lepiej się czuję;-) U nas bardzo ciepło dzisiaj więc trzeba korzystać.

marta to prawda że odmówić nie wypada:no: a cóż mogę powiedzieć: mój mąż to też czasem przewrażliwiony i martwiący się aż za bardzo:-p czasami do tego stopnia, że najlepiej żebym nigdzie nie wychodziła i z nikim się nie spotykała, bo jestem w ciąży i mogę się od kogoś zarazić:szok: po takich słowach adrenalina mi skacze maksymalnie:wściekła/y: potem jest sprzeczka, a moje argumenty stłamszane są przez jego pytanie : " Chcesz ryzykować swoim zdrowiem, Jaśka i dziewczynek???" grrrr:angry:

no to dziewczyny tylko się cieszyć że macie tak troskliwych mężów, czasem wkurza ale to przejaw miłości :) mój już sie nauczył że po mnie można sie spodziewać wszystkiego więc już nie komentuje. Ostatnio jak wrócił z pracy i zobaczył mnie na drabinie jak zakładałam sama rolety :D (ktore zamówiłam na allegro) to tylko pokiwał głłową i stał drabine trzymał bo oczywiscie musiałam założyć je sama.

Ja taka zosia samosia, podobno mój znak zodiaku mówi o mnie wszystko :)

w ogóle złapałam depresje jesienną, ja chce do pracy w domu poprostu nie umiem siedzieć

marta zasada podobno jest taka, że dziecku się nie odmawia, ale też słyszałam, że w ciąży nie powinno się podawać dziecka do chrztu, więc co region czy rodzina to inne tradycje :-p

dziś się goliłam, nie sądziłam, że od ostatniego razu tak mi brzuch urósł, nic nie widziałam, musiałam się golić na czuja :-D potem zanim się wyczołgałam z wanny i ubrałam to już się spociłam - masakra, nie wiem co będzie w styczniu, czy będę miała siłę się sama wykąpać :-p

co do kopniaczków to moja dzidzia główką w dół i czasem czuję "uderzenia" nad samą nogą (chyba rączką mnie bije) ale i tak mniej mi daje popalić niż mój synuś jak go nosiłam w ciąży, jak jeszcze nie znałam płci i lekarz mnie zapytał jak myślę, to mu odpowiedziałam, że raczej chłopak, bo dziewczynka by nie mogła mnie tak kopać i lekarz przyznał mi rację i powiedział "agresywność męska zaczyna się już w życiu płodowym" :-D
i tak mu zostało, nie usiedzi nawet 5 min w jednym miejscu:blink:

ja tylko przeczytałam Was i melduję że zyję... nie mam weny. od samego rana potwornie zgaga mnie męczy!!! nic już nie pomaga. nawet renie. brzuch boli:( eh... będzie nospa i lezing... głodna jestem a jak cos zjem to pali jak diabli...

buziaki mamuśki:*

reklama
Do góry