reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

reklama
oj robicie tu od rana smaczki;-)
juz mam ochotę na żeberka (nie jadłam sto lat) i na kotleciki. Ale z ziemniaków bym zjadła. W sosie pomidorowym :-p:-p:-p
Ja tez ostatnio póxno chodzę spać, za to dlugo śpię (dopiero wstałam). Bo standard to u mnie: do lozka o 22 a pobudka o 7.
Idę na jajecznicę z pomidorami i papryką- kelner i kucharz w jednym nawołuje :happy:

U mnie nocka też nie ciekawa:( co chwilę sie budziłam, nie mogłam sobie miejsca znalesc i co chwilę chciało mi sie do toalety... Pociesza mnie fakt, że mój maz miał gorszą noc... skończył pracę o 1.45:szok: a na 7 spowrotem do pracy! to jes wyzysk... ale robią jakaś inwenteryzacje i dlatego musi tyle siedzieć... szkoda tylko,że pracował 18 godzin a zapłacą mu tylko za 8:(

co do moich obaw o wagę- biorąc pod uwagę to że w III trymestrze podobno tyje sie najwiecej a ja jem kosmiczne ilosci wszystkiego a szczególnie słodyczy to mam obawy, czy nie przytyję za dużo:) ale co tam i tak sobie nie odmawiam, będę sie martwć po porodzie jak mi zostaną jakieś kg do zrzucenia:)

Co do seksu- my nie mamy z tym problemu w ciazy. Pewnie przez to że sie też żadko widzimy. Maz sie smieje, że czasem to jak nastolatki sie zachowujemy- tylko się znajdziemy sam na sam to już lądujemy w łużku:)

Antykoncepcja po ciąży- wraca cillest

dziś w planie porządki w salonie kuchni i łazience. Pranie sie robi ma obiad będzie grochóweczka

co do tego tycia w III trymestrze to zdania są podzielone bo podobno w ostatnim miesiącu już się nie przybiera (tyle co dziecko) więc chyba jednak najwięcej tyje się w II.

Brzuszek rośnie – przybieranie na wadze w ciąży - Ciążowy.pl

Witajcie

Nowe mamy czujcie się u nas swobodnie.

Jestem mega nie wyspana, plecy mnie bolą, ale dla odmiany w odcinku, krzyzowo-biodrowym i przewracanie się na boki to koszmar, nogę jak zarzucę na kołdrę, którą roluje i między nogi daję też źle, juz nie wiem jak mam spać.

Witam w klubie, do tego mam ból kości łonowej:baffled:Ale jak rozchodzę w ciągu dnia to jest nawet nawet;) Poprałam resztę i mam dość...Do tego mam od wczoraj obie dłonie spuchnięte hehe, a na szczęście stopy nie:tak: Na obiad dziś placki ziemniaczane, zaraziłyście mnie;-)

edit: Aniołeczku, Ty przy takiej wadzie wzroku możesz brać tabletki anty??? Co do wagi, to powszechna jest opinia, że najwięcej przybiera się w połowie ciąży;)

Ostatnia edycja:
Witam, dzisiaj od rana na nogach po badaniach nawet pranie zrobione, powieszone.

Umówiłam się z facetem od szafy :) ach uwielbiam tego gościa nie dość że tani to i szybki. Jutro przyjeżdza po wymiary - szafa będzie stać w czwartek :) Za metr szafy pobiera 800zł - nie ma co, są plusy mieszkania w troszke mniejszych miejscowościach.

Dziś na obiad KARP normalnie aż śnił mi się po nocach - taką miałam chęć na niego :) najpierw jednak musze zanieść go do teścia żeby mi go zabił i pokroił - jak mówiłam mój mężulek "francuski piesek" powiedział że nie zrobi tego za żadne skarby ehhh

Właśnie mnie uświadomiłyście że, trzeba będzie się zabezpieczać hehe ciekawe heheh nie robilam tego 6 lat więc trzeba będzie cos pomyśleć, chociaż zastanawiam się nad tym czy aby nie chcieć drugiego zaraz :)

witam po tej nieprzespanej nocy :wściekła/y:
poli kość łonowa dokucza powiadasz... mi w pierwszej ciąży dokuczała pod koniec, a teraz jak zaczęła przed 20 tyg to tak non stop. już chyba w tej ciąży nie będzie dnia, żeby mnie coś nie bolało.
jakiegoś wnerwa mam od tego zmęczenia.
gotuje się zupka kalafiorowa, ale że moje chłopy (i ten duży, i ten mały) po samej zupie będą niepocieszeni to pod wieczór standardowo jakieś drugie danie - pieczone udka, ziemniaki i nie wiem co do tego bo mam tylko kalafiora chyba, a ten idzie do zupy :-D
lorena jak lutówki zaczną trzymać kciuki to wyniki muszą być dobre - nie ma innej opcji :tak:

Halo.koteczki:-)
nadrobiłam ufff:-D ale za dużo newsów:-)
witam nowe mamusie:laugh2:
my z mężem zabieramy się za powolne zakupy bo go nastraszyłam, że mogę wcześniej urodzić hihi
Szew ściāgnięty będzie w 37 tyg to już można rodzić:tak: więc zamawiamy łóżeczko i komodę w następnym tygodniu.
Tak sobie pomyśałam, że te nasze forum to jak pamiętnik :laugh2:możemy sprawdzić co jadłyśmy, ile przytyłyśmy, ruchy i cały przebieg ciāży. Super co nie?
dziewczyny u mnie już na wadze 75 kg:szok: ale nie widzę dużej różnicy a to już 17 kg więcej:wściekła/y:Gnidka przyjdzie w poniedziałek to oceni hihihi
Aniołeczek je i nic nie widać że w ciāży to nie sprawiedliwe aczkolwiek dziwne :happy:
Miłego dzionka

Witam w klubie, do tego mam ból kości łonowej:baffled:Ale jak rozchodzę w ciągu dnia to jest nawet nawet;) Poprałam resztę i mam dość...Do tego mam od wczoraj obie dłonie spuchnięte hehe, a na szczęście stopy nie:tak: Na obiad dziś placki ziemniaczane, zaraziłyście mnie;-)

edit: Aniołeczku, Ty przy takiej wadzie wzroku możesz brać tabletki anty??? Co do wagi, to powszechna jest opinia, że najwięcej przybiera się w połowie ciąży;)

Nikt mi nigdy nie mówił, że tableki anty mogą mieć jakiś zwiazek z wadą wzroku:( zarówno gin jak i okulista o wszystkim wiedzieli i nikt mi nigdy nic takiego nie mówił.... To mi teraz dałaś do myślenia...

a.m.g podziel się karpikiem!!! Uwielbiam karpie i mogłabym zjeść całego sama!

reklama
Witam się po glukozie :)

Dawno tak mi nie smakował chleb z żółtym serem! A na słodkie chyba już dzisiaj nie spojrzę. Brrrrrrrrr
A kotleciki z jajek pamiętam z czasów studenckich mój nr 1 w barach mlecznym. Mniam! Dzięki za przepis Ania!!! Zaraz będę jaja gotować :)

Dziś na klatce poczułam zapach pierniczków - sąsiadki nie próżnują :) A ja już chyba zacznę przynosić z piwnicy ozdoby świąteczne - w końcu już jutro grudzień!

Aaaaaaaaa, no i oczywiście witam nowe Lutówki!

Do góry