reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Luty 2013

Witam dwie nowe mamusie lutowe!

Niech no tylko złapię te, które jadły naleśniki i frytki!!! Aaaa!:-) Takiego smaka mi zrobiłyście, a mi nic poza pomidorami nie wchodzi :(

Co do spania to ja też mam problem. Jak już zasnę to budzę się co chwila :wściekła/y: a tez tak macie, że jak leżycie na boku to Was tak jakby brzuch ciągnie? Ja normalnie muszę sobie poduszkę podkładać, bo z tego bólu spać nie umiem :szok:

Sara
skoro pracujesz w warzywniaku to proszę mi tu tirem pomidorów dużo wysłać! Raz dwa :) I jeszcze jakbyś tam u siebie kalarepę miała... mniam mniam... aż mi ślinka cieknie!

No i nie wiem co której miałam pisać. To ja tak tradycyjnie:

Niech moc brzuszków będzie z Wami!!!!

reklama
ja też dzisiaj robiłam naleśniki na jutro z mięsem i dipem czosnkowym, mniammmmmmmm

mam nadzieje że nikogo nie uraziłam swoją opinią na temat tabelki bo nie miałam takiego zamiaru i absolutnie nie chcę się wtrącać komuś w wątek, tylko zasugerowałam bardziej czytelne wg mnie rozwiązanie;)

jeśli chodzi o spanie to poprzednią ciąże spałam z taką specjalną poduchą-kojcem -super sprawa, była przydatna zwłaszcza w bardziej zaawansowanej ciąży gdy nie można spać na plecach. Chyba wkrotce trzeba będzie ją wyjąć;)

To ja się może przedstawię, bo tak tylko podczytuję i poczytuję:)
pochodzę ze Śląska, a dokładnie z Cieszyna. To moja kolejna ciąża, mamy 6 latkę i kilka lat temu straciliśmy bliźniaki w 18tc, no ale to już za mną. Tymczasem zdecydowaliśmy się na dzidzię i udało się za pierwszym "podejściem". Ale z moim cyklem dziwnym oczywiście nie może byc normalnie. Stad wg miesiączki jestem w 12tc a wg usg w 8. tak czy siak ciekawie:)

Hejka
Ja tam spać mogę, ale się nie da tyle ile by się chciało, codziennie popołudniu musowa drzemka z Karolką i wieczorem o 22 już mnie nie ma, chodź próbuje czasami posiedzieć ... nic z tego :)

kelts witaj :)

eve1911 ja się jeszcze na brzuchu więc nic mi nie doskwiera :)

Wiecie czego najbardziej boję się w tej ciąży ... że jak będę musiała iść do szpitala, to będe musiała zostawić mojego szkrabka, to mnie przeraża dosłownie ehh

Meriderka ja tez jestem z lubelskiego:)a konkretnie z Łęcznej,30km od Lublina. Do kogo chodzisz do lekarza? Gdzie będziesz rodzić?
Ja jestem z drugiej strony lublina ale mój kochany brat mieszka w łęcznej z bratową i w sssierpniu spodziewają się dzidziusia. Ja chodzę do Eulali Saadi do Top Medical na Zana.

Witajcie

Również mam termin na Luty ;)

Wiec jako lutówka pytam czy przyjmiecie mnie do swojego miłego grona?

WITAJ :) zaraz poszukam w ustawieniach gdzie zmieniamy ilość wyświetlanych postów na stronie.
Panel kontrolny (góra po prawej stronie), zaawansowane ustawienia ( po lewej tak na dole). tam wyskoczą wszystkie ustawienia- ilosc postów na stronie- domyślnie, 5, 10,20,30,40 i zapisz zmiany :)

Ostatnia edycja:
Witajcie
Witam nowe lutówki
asiulinka28 ja też się właśnie boję rozstania z mała na czas pobytu w szpitalu. Tutaj w UK leży się tylko do 24h po porodzie czasami urodzisz rano to wieczorem do domu idziesz a jak wieczorem to rano:-)

Ja już zaczynam czuć się lepiej tylko że odrzuca mnie od mięs i wędlin i ciągle bułki z serem jem:-D
Słonko wychodzi więc trzeba się zebrać na spacerek.
Dzisiaj mam wizytę u midwife czeka mnie pobieranie krwi (5fiolek) i masa odpowiedzi na jej pytania:-D

Witajcie

puk puk witam kobiety :) postanowiłam się przyłączyć, też mam termin na luty.Można do Was?

Im więcej nas tym lepiej :)

Ania1973G mam dokladnie tak samo mecze sie do 1-2:/ tyle ze mi jakos brzuch cisnie bo lubie spac naboku brzuchem do materaca:( a to dopiero poczatek ciazy:) juz sie nie moge doczekac II trymestru:)

wczoraj padłam o 23 a od 4-6 liczyłam barany :) a co do II trymestru będzie ok. najlepszy okres w ciąży w miarę nic nie doskwiera tak jak w I i III trymestrze :-D

To ja się może przedstawię, bo tak tylko podczytuję i poczytuję:)

Witaj w śród nas też jest tu nas kilka po stracie maluszka a cykl miałaś nieźle opóźniony skoro 4 tyg różnicy.

Pogoda taka sobie.

Wciagnęłam jajecznicę i jest ok, ale z chlebem się żegnam na kilka tyg jak w poprzedniej ciąży będę jeść ten chrupki

Miłego dnia wam, ja dziś na mieście mam pare spraw do załatwienia

poli znalazłam coś takiego na necie i mam nadzieję, że może to Cię pocieszy:tak:
W 7 tygodniu
także możesz odczuwać lekkie skurcze w dole brzucha oraz mieć lekkie plamienie, ponieważ wtedy zarodek jeszcze mocnej implantuje się w ścianie macicy. Jeżeli skurcze bądź krwawienie są zbyt silne KONIECZNIE udaj się do lekarza. Jeżeli są w normie to także powiedz o nich swojemu ginekologowi przy następnej wizycie.

także jak to jest jednorazowe krwawienie, to myślę, że nic złego się nie dzieje:no:Ale lepiej iśc do lekarza-będziesz spokojniejsza:-)

reklama
:szok:

Sara
skoro pracujesz w warzywniaku to proszę mi tu tirem pomidorów dużo wysłać! Raz dwa :) I jeszcze jakbyś tam u siebie kalarepę miała... mniam mniam... aż mi ślinka cieknie!

No i nie wiem co której miałam pisać. To ja tak tradycyjnie:

Niech moc brzuszków będzie z Wami!!!!

Eve mój mąz jeżdzi tirem wiec daj ino namiary ;) a swoją drogą to naprawdę dużo rzeczy nam się marnuje ,pod koniec dniówki obdzielam wszytkie my friend ,bo za dużo by było strat...

Do góry