reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Ciężarnym nie odmówią, bo potem mogą być sądzeni przez to gdyby się któraś uparła i udowodniła, że przez brak luteiny coś tam się stało.

nie zgodzę się do konca. lekarze zobligowani są także przepisami- i jesli lek nie jest na liście refundowanych, to niestety nie mogą go wypisać jako refundowanego. Nie wiem dokładnie jak jest z luteiną- w jakich przypadkach jest refundowana itp.
Ja np. biorę zastrzyki. W zeszłym roku były refundowane, a od stycznia są refundowane tylko dla cięzarnych, króre mają udokumentowany zespół fosfolipidowy (chyba to się tak nazywa). Mi badania wychodzą że ok, ale co z tego skoro bez zastrzyków straciłam 3 ciąże? Więc biorę zastrzyki- ale nie ma dukumentu że MUSZE, więc rozumiem że moja doktor nie mając żadnej podstawy (podkładki, dokumentu) nie może mi wypisać refundacji.
Więc kupuje leki- i płacę 700-800 zł miesięcznie :crazy:

reklama
Dzień Dobry!

Czy mogłabym do Was dołączyć? Czytam Was od początku ale zawsze coś wypadało no jakoś tak przeleciało :-)w sumie na początku się bałam bo moja ciąża nie była spokojna jak poprzednia gdyż źle wypadły mi badania prenatalne w 12 tygodniu, ale teraz już jest ok. po usg połówkowym lekarz nie widzi żadnych nieprawidłowości. teraz jeszcze czekam tylko na echo serca płodu i mam nadzieję ze będzie tez dobrze.
Jestem podwójną lutową mamą bo mam już jednego szkraba lutowego, który urodził sie 4.02 a teraz mam termin na 6.02 i znowu czekam na synka:-)

Co do luteiny niestety ale jest refundowany tylko do 20 t.c. wiem bo sama biorę i zrobiłam sobie mały zapas.

Życzę wam miej niedzieli!

może i tak jest z tą refundacja ale pani w aptece nie pytała o tydz ciąży według niej błędnie była wypisana recepta i gdybym miała napisany kod oddziału nfz to bym dostała refundację, nie było wyraźnie napisane 100% jak to zwykle piszą lekarze. ale nie ma co płakać bo podjęzykowa z refundacją kosztuje 9,6 a bez 14,5 zł, dużo większa różnica jest w dopochwowej bo prawie 27zł, martuszka strasznie dużo płacisz nie możecie tego jakoś obejść? eve spróbuj podjęzykowej, nic nie wycieka i nie plami:) i nie pchasz sobie paluchów 2xdziennie.

Klowee- chyba nie da się obejsc :-( bo jak napisałam nasze wyniki są wszystkie prawidłowe ale stracilismy dzidziusie :-( nie wiadomo co by było gdybym teraz te zastrzyki i leki odstawiła. Moja pani doktor się tez zastanawia, ale chyba będę brać do konca ciązy- bo skoro do tej pory maluszek rozwija się więc nie zaryzykujemy.
A pieniądze- no cóz, najwyżej nie pojedziemy na wakacje albo nie kupimy lepszego samochodu. Tak to sobie tłumaczę, że jest to koszt którego nie przeskoczymy.

martusionek witaj! :)
martuszka są sprawy przy których kasa się nie liczy! i na twoim miejscu chyba bym leków nie odstawiała też. dzieciątko będzie najlepszą nagrodą i tu żadne pieniądze tego nie zastąpią :) wakacje, samochód i cała reszta - rzeczy do nadrobienia...

agisan uduszę za te ptysie :-D tak pokusiłaś, że je dzisiaj upiekłam. niedosyć, że chciałam odpocząć, a się nie udało bo się zabrałam za pieczenie, to jeszcze dupa urośnie :-D ale są pyszneeeeeeee

Witajcie:)
Znów zostałam sama na dwa tygodnie... właśnie odprawiłam meża do pracy... eh:( nie cierpię tych niedzielnych jego wyjazdów:(

Mój brzuch się uspokoił i już przez weekend bóle się nie powtórzyły, więc i obyło się bez lekaża.
Maż całe wieczory leżał i obserwował ruchy malca ciesząc się jak dziecko kiedy tylko poczuł kopniaczka:)
W sobotę mieliśmy szalony dzień- wybraliśmy sie na wycieczkę po sklepach i hurtowniach dla dzieci. Poszaleliśmy. Kupiliśmy wszystko prócz dużych sprzętów- to zostało na zakupy w grudniu/styczniu, ale to już dosłownie kikla rzeczy brakuje. zajęło nam to całą sobotę, a po powrocie jeszcze odwiedzili nas znajomi i mieliśmy grila bo było pięknie i ciepło. Dziś za to poświeciliśmy dzien na ułożenie naszych dziecinnych zakupów w szafie- wymagało to przeorganizowania juz obecnych tam rzeczy, ale wszystko sie pomieściło. Jestem taka szczęśliwa po tych zakupach:) maskara:)

życzę miłego niedzielnego wieczorka:)

Hej hej hej!

Spokojny weekend jak co weekend na forum ;)

Gosia. Za zmuszenie do roboty przy ptysiach bardzo przepraszam. A dobre chociaż były? ;))

Martusionek. Witaj!

Kaja. Co z Twoją konsultacją sobotnią? Antybiotyk włączony? Na jak długo?

Aniołeczek. Są zakupy są powody do radości :) Mi się dzisiaj udało kupić ostatni komplet kąpielowy w Biedronce. Z pełnym poświęceniem pośród mgieł, które dziś cały dzień się u nas utrzymywały, pojechałam i był tam - czekał na mnie :)))

A ja w wojowniczym nastroju przez cały weekend. Właśnie po raz dziesiąty słucham "Mimochodem" na przemian z "Do rycerzy, do Szlachty, do Mieszczan"...

Miłego wieczoru Dziewczyny!

Witam wszystkie mamusie :-)
My dopiero zlądowaliśmy do domku, bo byliśmy na obiadku u teściów. Dzień dzisiaj cieplutki ale takie mgły, że świata nie widać :szok:

Martusionek witamy :-)

Gnidka jak będziesz miała jakieś pytania to śmiało możesz pisać, jak będę potrafiła to z ogromną chęcią pomogę :-) Co do drutów to zależy jaką włóczkę kupisz, na każdej jest napisane jakie do danej włóczki są potrzebne, ja sweterek robiłam na 4. A co do metody to ja zazwyczaj dziergam od góry (wtedy nie trzeba zszywać), przyznam się, że tej metody żeby wszystko zrobić osobno i później zszyć jeszcze nie opanowałam :zawstydzona/y:, ale może dlatego, że jest dla mnie bardzie czasochłonna.

Aniołeczek gratuluję udanej wyprawy :-)

reklama
siemka laski !

witam nowa lutowke :rofl2:

dzis lenia dzis mialam :tak: maz w domu wiec mloda wisiala na nim, pozniej wylodowalismy na pizzy wiec jestem najedzona i gotowa do spania ... piwa mi sie znowu chce buuuuu :zawstydzona/y:

Do góry