reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Dobry wieczór!

Przepraszam, że nie personalnie, ale nie mam dziś siły nadrabiać. Chce mi się pobyczyć przed telewizorem, albo z książką, ale z moimi skarbami w domu NIE DA RADY.

Tak mi dzisiaj cukier spadł, że ledwo zagniatałam to ciasto na pizzę, bo aż mi się ręce trzęsły. Totalna niemoc. Poprawiło się nieco po soku, a tak naprawdę dopiero po jedzeniu. Co to może znaczyć? Czy tak właśnie się objawiają cukrzycowe sprawy??? Niby w moim wieku, jestem bardziej narażona na cukrzycę ciężarnych. Sama nie wiem... Dajcie znać proszę jak macie podobne doświadczenia.

Ja ciągle obrywam od brzucholiny w łokieć, bo jakoś tak często opieram się łokciem o brzuch, a potem łup i łup. Też miewam takie sensacje z obu stron brzucha jednocześnie - to jest jak dla mnie baaaaaaardzo dziwne uczucie. Widać mała już teraz staje okoniem ;))

A mnie z zachcianek ciążowych naszło na ... nowego Bonda, hahaha...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się wieczornie,
smaka na pizze mi narobiłyście takiego, że zaśliniłam klawiaturę:-D ja na obiadek dzisiaj skromnie żeberka duszone (ale były pyszne), ziemniaczki i sałatka grecka:-p
słyszałyście, że w tym tygodniu ma padać śnieg?:szok:
buty zimowe mam ale co ja na grzbiet przyodzieję :-)
dzisiejszy wieczór mija mi na błogim lenistwie, o 21 serial LEKARZE, oglądam bo akcja dzieje się w moim ukochanym Toruniu:tak:
mówicie, ze Wasze maluszki tak w brzuszkach szaleją a mnie się wydaje, że ta moja kruszyna całe dnie przesypia a wieczorami i nocą się uaktywnia:happy2:chyba sobie basenik urządziła i pływa w nim bo raz ją czuję po jednej stronie brzucha a za chwilę po drugiej, niech się za bardzo nie rozpędza bo niedługo ciasno się zrobi w jej mieszkanku:-D

LadyDo witamy z powrotem :-) super, że już wszystko u Was dobrze:-)

Ale żeście smaka na ta pizze mi narobiły w związku z powyższym właśnie czekamy aż nam ją dostarczą:tak:

Co do kopniaków to moje maleństwo od wczoraj jest mega aktywne. W sumię czuję, że się rusza tak od 3 tygodni a od 2 tygodnie temu poczułam pod ręką. Ale i tak nic nie przebije tego w jaki sposób poczuł mój małżonek. Położyliśmy się spać a ja się przytuliłam do niego tak, że brzuchem przytykałam się do jego tyłka :-D i wtedy tatuś poczuł pierwsze kopniaki:-D:-D:-D

Edit: Macie może jakiś pomysł na prezent dla faceta na 30 urodziny?

Ostatnia edycja:
mąż mówi na te ruchy sprężynka, bo odbija się nóżkami od jednej ścianki i zaraz uderza głową w drugą:-D moje dziecie bawiło się tak 2 dni, a teraz za nic w świecie nie chce zejść z pęcherza...

a ja miałam pizze w zeszłym tyg, przy której się popłakałam:eek: najpierw się narobiłam, chcę ją wstawiać do piekarnika, a ten się tylko zaświecił i spirala poszła, ja w ryk że tyle roboty i tak mi pachnie że na surowo ja mogłam zjeść a ten o 20 padł trupem, ale mąż uratował sytuację i w końcu udało się ją upiec, ale teraz nie wiem czy chce mi się tak szybko piec.:-p

też słyszałam o tym śniegu, chyba z domu nie wyjdę... bo też nie mam kurtki, dopiero na weekend zabiorę od rodziców:no:

spędziłam dzisiaj z młodym prawie cały dzień na dworze. w międzyczasie wpadliśmy się najeść i zrobić ciasto na pizzę, żeby wyrosło i poszliśmy dalej. już nie mam siły dzisiaj! najedliśmy się, już jestem wykąpana i chyba zaraz padnę hehe
dobrze tak po dwóch tygodniach siedzenia w domu...

ale nie nadrobiłam póki co tego co dzisiaj naskrobalyście...

Co do kopniaków to moje maleństwo od wczoraj jest mega aktywne. W sumię czuję, że się rusza tak od 3 tygodni a od 2 tygodnie temu poczułam pod ręką. Ale i tak nic nie przebije tego w jaki sposób poczuł mój małżonek. Położyliśmy się spać a ja się przytuliłam do niego tak, że brzuchem przytykałam się do jego tyłka :-D i wtedy tatuś poczuł pierwsze kopniaki:-D:-D:-D

to ja miałam podobnie ale przytulaliśmy się tak że stykaliśmy się brzuchami- i wtedy Wojtek pokopał tatę :-)
Co do kurtki to myślałam, że pochodzę w takim wełnianym płaszczyku-grzybku a tu nagle dzisiaj okazuje się, że jest uszyty z kiepskiego materiału bo się skurczył zwłaszcza w biuście :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Oszaleje! Któryś z sąsiadów testuje alarm w samochodzie od jakiejś godziny. Wyje jak cholera. Jak tak dalej pójdzie nockę mam z głowy. Mam mord w oczach! :/

Ostatnia edycja:
No i nażarłam się tej pizzy jak głupia a teraz mam za swoje bo mnie zgaga męczy :wściekła/y:, ale pizza pyszna była:tak: W sumie to zjadłam 4 kawałki (normalnie jem 2) i dalej jestem głodna:eek: też tak macie, że się nie możecie najeść?

reklama
agisan współczuję "koncertu" miejmy nadzieję, że sąsiad się ogarnie

Ja was za tą pizzę pozabijam! normalnie nie da was sie czytać:( idę spać... bo tu nic tylko pizza i pizza a z głodnym nikt się nie podzieli:(

Dobranoc

Do góry