reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

witam:*
załamac się idzie z tym macierzyńskim! to jest cholernie niesprawiedliwe. komus braknie kilka dni i co... no dupa blada....:wściekła/y: na becikowe moze się załapie. wymyslaja takie glupoty że... a tu niby kraj prorodzinnny.. to ja sie pytam gdzie??? rodzinne 74 zł i to dla nielicznych. smiechu warte i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spac dziewczyny nie mogę w nocy. dopiero nad ranem zasypiam. brzuszek twardy, coś boli kolo pepka i okrytnie po lewej stronie pod żebrami!!:eek: co to tam tak boli??

pomysłu na obiad brak a weny to już na poziomie 0.........buuuu

reklama
Witajcie dziewuszki:)

Z tym becikowym to fakt- ja też juz z wielu żródeł słyszałam, to co pisałyście wyżej, że dochud nie może przekroczyć 1922 na osobę i przedstawia sie do tego zeznanie podatkowe za rok poprzedni- dlatego nowego dziecka nie liczymy jako członka rodziny bo w roku za który przedstawiamy zeznanie dziecka jeszcze nie było. Również dołaczam do grona rozczarowanych, które tego marnego tysiąca nie dostaną:( a wielka szkoda bo każde pieniadze by się przydały....

Jeśli bedą jakieś bardziej szczegółowe informacje- chętnie poczytam:)

Co do skarpetek- ja też nie ściągam:)

Poli powodzenia z wizytą teściowej- oby cię za bardzo nie zdenerwowała

dziś mam powera do pracy- może moje urodzinowe przemyslenia mnie tak zmobilizowały?

Już wyprasowałam i poskładałam pranie teraz idę posprzątać w kuchni i będę sie brała za bigosik kapustka kiszona już podgotowana teraz reszta... dzień brzydki i mglisty:( ale w domu mam co robić i puki comiu sie chce, więc uciekam zanim moja wena do pracy sobie odejdzie...

No wlasnie i tu moje pytanie bo jeśli mówimy o dochodzie z zeznania to od przychodu odejmujemy tylko koszty...to sporo większy dochód niż ten co dostajemy do lapki:/

Poli jak możesz zapytaj dokładnie o ten dochód co?
Trzymam kciuki aby wizyta teściów byla hmmm krótka i miła hehe

Wszystko już wiem, dochód będzie liczony na osobę w rodzinie przy uwzględnieniu nowo narodzonego dziecka:tak:za rok poprzedzający czyli 2012. Tak dziewczyny były pouczone na szkoleniu...

edit: z tego co wiem, to dochód to kwota goła na rękę

Ostatnia edycja:
Puk puk .... można się przyłączyć?????:-)

Mam termin z OM na 11 lutego, z USG na 5 lutego, ale u nas może być i styczeń, bo mam nadciśnienie i tym razem nie mam już szansy poleżeć, bo biegająca dwulatka na to nie pozwoli:-p, więc pozostaje mi łykanie leków w hurtowych ilościach i nadzieja, że uda się jak najdłużej pozostać w dwupaku:tak:

bella ja jak z pita liczyłam dochód netto na rękę to odejmowałam koszty i jakieś tam składki, nie pamiętam. Co roku takie coś do firmy wypełniamy. A te 85tys z czymś to dochód brutto czy netto??

Rozmawiałam z moja mama i wg. Niej to jest dochód brutto minus koszty i zus (w pracy tez mi tak wypisują np. Do gruszki) a dziecko się wlicza jednak mimo tego że dochody są zeszłoroczne. Przynajmniej tak jest przy zasiłkach rodzinnych...ale ona nie jest pewna:/

Witam nowa mamusie:)

Czołgiem :-D

Kurcze jakbyśmy miały mało zmartwień i trosk to jeszcze cały czas w niepewności czy coś nam się będzie należało:wściekła/y:. Żeby to jeszcze była nie wiadomo jaka kasa. Niech co niektórzy z Wiejskiej poobcinają swoje dietki to i pieniążki dla mam się znajdą.

Poli ja też mam dzisiaj wizytę teściowej, z tym, że moja uparła się, że mi okna pomyje :tak: więc jak kobieta ma chęci to proszę bardzo:-)

Lecę jeść śniadanie bo mi tak w brzuchu burczy:szok:, że pewnie moje maleństwo przez to spać nie może :-D

Dziewczyny...zatłukę mojego męża... Chciałam wybrać dużą sumę z konta, by oddać ratę za auto teściowej. Pytałam, czy na pewno nie pobierana jest prowizja..Zapewniał, że nie - dał mi kartę i pin...A dziś dzwoni z pretensjami, że przecież on miał wybrać, z innego konta, i oczywiście zeszła mega prowizja...Ale mam doła:baffled::-(Szkoda słów....

reklama
Dziewczyny...zatłukę mojego męża... Chciałam wybrać dużą sumę z konta, by oddać ratę za auto teściowej. Pytałam, czy na pewno nie pobierana jest prowizja..Zapewniał, że nie - dał mi kartę i pin...A dziś dzwoni z pretensjami, że przecież on miał wybrać, z innego konta, i oczywiście zeszła mega prowizja...Ale mam doła:baffled::-(Szkoda słów....

zatłucz, wyżyj się i więcej nie denerwuj, mój ukochany tydzień temu zadzwonił do mnie, że dostał mandat 1500 zł za nie postawienie głupiej kreski na tarczce, też musiałam to jakoś przeboleć :-(

co do becikowego to ja żyję spoko, mój mąż na umowie ma 1100 na rękę, a ja pół roku nie pracowałam, więc nam się należy, co do macierzyńskiego to może moja niunia się spóźni urodzi po 1 marca i jak wejdzie uda nam się przedłużyć macierzyński:-)

idę się szykować z synusiem do chirurga na kontrolę :-)

Do góry