reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Bella - wracaj do siebie i piękną córeczkę masz :) super, że Iza tak ją przyjęła.

U mnie się narazie unormowało. Wczoraj dużo leżałam, odpuściłam wizytę na IP. Do wieczora mnie bolało ale w nocy już było dobrze. Dziś też jest ok. Mała się rusza, wbija mi się w żebra i nie żebra i w pęcherz niemiłosiernie ale to znaczy, że wszystko z nią ok :) Wczoraj czułam takie delikatne bóle jak na miesiączkę ale z tego co tu czytam Wasze wypowiedzi to są chyba przepowiadające więc nie ma co panikować.. chociaż krocze to z dnia na dzień mi rozrywa coraz bardziej i przy chodzeniu boli już nieustannie:confused2:
Co by nie było, dwudniowy ból brzucha nie zmobilizował mnie do spakowania torby:angry:. Czemu wydaje mi się, że mam jeszcze tylllle czasu? :zawstydzona/y:

Nie udało mi się pogratulować osobiście marcie-l ale bardzo się cieszę, że urodziła i wszystko jest w porządku. Miejmy nadzieję, że szybciutko będą w domku :)

Gdzieś ktoś (chyba aniołeczek) pisał o lodach w zamra.. :sorry::sorry::sorry::sorry: FRYTKI MAAAAAAAAAM - ZAPOMNIAŁAM :confused2::confused2: OMMMMM.... chyba wieczorem zrobię caaałą pakę..

i właśnie doczytałam smoniczka - kaszanka :dry::oo2::hmm::realmad:... Kaszanka! tak.. kaszanka. Do sklepu marsz.:laugh2:

I powiem Wam, że ja nie umiem rozpoznać kiedy moje dziecię ma czkawkę :unsure:.. przez tyle czasu do tego nie doszłam..

reklama
A kaszanka to nie jest z wątróbką? i nie można w ciąży? :eek:

Rozpakowałam wszystko z przesyłki co było można. Tylko łóżeczko w pudle leży. A cala reszta jest cudna :-D
Będę musiała wpakować do prania pieluchy tetrowe bo przyszly :tak:
Idę nakarmić pasożytka jakimiś kanapkami ;-)

BELLA mala jest śliczna! I te czarne włoski :laugh2:Może chcesz chłopca na wymianę? Chociaż chyba emek by sie jednak nie zgodził...:-D

Bella śliczna ta Twoja Natalka;-)

Dobry pomysł z tym smoczkiem do szpitala, też chyba wezmę. Dziś przyszedł do mnie kurier i przywiózł resztę rzeczy dla małej i dla mnie. Tak się mogę pakować torbę do szpitala. ;-)

Kaja trzymam kciuki &&&&

Czkawkę czuję w dole brzucha, a moja mała jest położona główkowo.

Kwasia tylko nie bujany wózek. Ta Twoja teściowa to ma pomysły.:szok: Moja siostra kupowała wózek, który da się bujać. W rezultacie swoją córkę musiała tak usypiać do trzeciego roku życia.

Bella Natalka jest przeurocza, dumna jestem ze to moja imienniczka i w dodatku taka ladna ;-)

Juz sie nie moge doczekac swojego malenstwa, ale raczej nie licze ze zobacze go przed czasem bo u mnie w rodzinie z reguly ciaze sa donoszone albo i przenoszone a i lekarze nie widza dlaczego mialby wyjsc wczesniej. Marta-l oczywiscie jest wyjatkiem, ale my jestesmy rodzina niespokrewniona wiec nie sadze zebysmy mialy wspolny gen rodzacy :rofl2:

Blekitna ja tez nie umialam rozpoznac czkawki, dopiero polozona mi powiedziala ze jak mi sie tak smiesznie brzuch trzesie to wlasnie jest to :-D

Generalnie padnieta po pracy jestem i oczywiscie w momencie kiedy siadam na kanapie Alexander kopie mnie w zebra.

Ktos tu o lodach wspominal... niedobre. Ide do zamrazarki, tam gdzies mialam napoczete pudelko Chunky Monkey :nerd:

oooooo uduszę Was!!!!! ja bym zjadła takiego rożka truskawkowego, albo lody na gałkę borówkowe!!!!! a do tego pepsi z duuużą ilością lodu!!!!!!!!

MARTUSZKA jak się trzymasz na tej diecie??
ORCHIDEA fajnie, że już się lepiej czujesz:) oby wiecej takie coś Cię nie dopadalo.
PATIKA a jak Ci tam z mamusią??

kaszanka hmmm....ja lubię białą z grila:) ooo i ziemniaki z ogniska z masełkiem i solą....:-D

Gosiu:
Paczki Irlandia, Przesylki Irlandia, Przesyłki Irlandia Polska - najtańsze przesyłki na trasie Polska - Irlandia ten mnie wkurzył, bo nie informuje kiedy będzie, trzeba się samemu upominac i dzwonić - czekałam na nich cały dzień, nigdzie nie wychodziłam, żeby nie było że mnie nie ma, a on mi dzwoni 22:50!!!! że będzie u mnie za 10 min. Dzwoniąc na ten numer który tam jest odbiera jakaś kobieta, która nie jest w stanie udzielić Ci jakichkolwiek informacji, bo ona nie wie gdzie w danym momencie jest kurier. Jedyne co na plus, to, że kurier zapomniał dać nam potwierdzenia, ale paczka i tak doszła.

Cennik przesyłek oni z kolei dowożą paczki też późno, bo nie raz po północy, również niezorganizowani, spodziewasz sie kuriera, a facet osobówką wiezie do Ciebie paczkę. Do tego nie raz doręczyli mi paczkę w opłakanym stanie, jedna była kompletnie zgnieciona i rozerwana.

Przesylki Polska Irlandia, Paczki Polska Dublin, Przewoz paczek Polska Irlandia, Przewozy Paczek z Polski do Irlandii, Przewozy Przesylek z Polski do Irlandii, Przewozy paczek z Polski do Dublina, Przesylki Polska Dublin, Paczki Polska Irlandia, Prze - a nimi to wysyłałam pierwszą paczkę dawno temu i oni wszystko prowadzą przez pośredników - do Irlandii dowoził mi irlandzki kurier DPD, no i byli drodzy, nie wiem jak jest teraz.

Nie pamietam jeszcze który kurier dostarczył mi przesyłkę cała usmarowaną w oleju silnikowym, nie mógł jej znaleźć, bo ją zapakowali w jakiś wór, żeby nie było widać, że cos jest nie tak, całe pudło było przesiąknięte, a w środku były ciuchy... dobrze, że zapakowane w worek foliowy, bo tak to bym mogła je wyrzucić.

I jeszcze ostatnio Ania wysyłała kurierem, to ja jej tą paczkę załatwiałam, bo ona była w szpitalu, to nie dość, że zapomniał o tej paczce, to jeszcze jak się umówił, to musiałam na niego prawie godzine czekać w umówionym miejscu a miał być za 10 min. No i wagowo przekroczone było o 1 kg, to sobie doliczył jak za 5 kg., wiec oszust - musisz zapytać Ani który to kurier, bo ja nie wiem.

cortina szyjkę mam bardzo krótką i miękką. fenoterol mam brac do wizyty czyli do 28.01 ale od soboty zmniejszamy dawke z 6 na 4 tabletki na dobę

bella zdjęcie młej przecudne. taka słodka mała istotka...

co do specyfików na rozstępy to maja zaufana kosmetyczka polecała mi olejek arganowy

domikcw też się wpraszam na faworki:)

orchidea tak lody to ja:) a ty podziiel sie frytkami bo smaka narobiłaś!!!

na cik weź mi nie mów o pieluchach... z moich po praniu zrobiły się szmaty dosłownie! Najgorszy zakup jaki zrobiłam. przed praniem wyglądałyh ok a po praniu... powyciągały się wygniotł ze ich nie moge rozprasować a jedna nawet nabyła dziurę:( zła jestem jak nie wiem. bede musiała kupić inne chyba bo te sie nie nadaja na nic

co by tu zjeść....?

Bella jeszcze o Tobie zapomniałam... chcialam tylko powiedzieć, że zakochałam sie w Twojej córeczce i nie moge się doczekać, kiedy zobaczę mojego maluszka... kurczę... tak Ci zazdroszczę...

gnidka dzięki. ja rozważam w tej chwili green speed. niby mają dobre opinie, są z Poznania, w pt wyjeżdżają do Irl i koleś mówił, że w każdej chwili mogą podjechać po naszą paczkę, nawet w pt już przed samym wyjazdem...

resztę nadrobię później

reklama
Zanetka właśnie o to chodzi, że po pierwsze nie potrafie znieść widoku kobiet bujających wózek bo mam wrażenie, że tym dzieckiem tam w tym wózku telepie jak nie wiem co a po drugie i chyba najważniejsze to tak jak napisałaś...teściowa przyjdzie sobie w odwiedziny, niby pomóc, będzie sobie bujać dziecko, szczęśliwa jaka to ona wspaniała babcia bo wnuczka ululała do snu a ja się będę później męczyć bo mi dziecko inaczej zasnąć nie będzie chciało...

Do góry