reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Hej Babeczki!

eve powodzenia!!!!

a jak tam nadika? coś się dzieje????
Poli to cioteczka się postarała:-)
agaod mnie też się podoba imię Helena:tak:
Ania poprawy samopoczucia!
Cortina eh jak sobie przypomnę te wszystkie telefony, czy mnie bierze, czy rodzę itp to aż teraz mam gęsią skórkę:dry:
Kasiulec Twój suwaczek zasuwa że lada dzień 40 tydzień wybija:szok:

U nas jakoś sie kręci, mama jeszcze jest do końca tygodnia, więc mam dużą pomoc, co później będzie to nie wiem:shocked2: zaczyna się rozczarowanie ze strony Hani:( bo Jasiek ciągle śpi, nie siedzi z nią w domku itp:baffled: okazuje niezadowolenie ze wszystkiego eh te humorki:dry:

Wczoraj kąpaliśmy Jaśka w wiaderku, dziewczynki asystowały, dziw że go tam nie zalały wodą, bo pchały łapki ze wszystkich stron:sorry2: Jasiek na wodę zareagował pozytywnie, pierwszy moment zrobił grymas, a potem delektował się kąpielą, za to jak wyciągnęłam go z wody to był wrzask:-p Na szczęście opatulony w ręczniczek od razu się uspokoił:tak:

Jutro przychodzi położna, zobaczymy co nowego dowiemy się po wizycie;-) Moje balony mnie przerażają:szok: zapomniałam jak to jest:-D niestety Jasiek poranił mi brodawki, smaruje i smaruje, więc w końcu musi być lepiej, póki co każde karmienie zaczyna się od zaciśniętych zębów i syczenia z mojej strony...

reklama
czesc kochane !!!

Ja wczoraj bylam na KTG i na wizycie. z mala na szczescie wszystko ok, tyle ze znowu sie szyjka skrocila i mam bezwzgledny nakaz lezenia zeby przynajmniej tydzien jeszcze wytrzymac... podobno moj "kaszelek" pomogl :wściekła/y:

grigri kurcze to dopiero! Ja się umówiłam (nie wierząc w to że dotrwamy) dopiero na 8go na wizytę. A już na poprzedniej wizycie miałam skróconą szyjkę. Teraz jeszcze ten kaszel.Normalnie kochana jedziemy na tym samym wózku. ;-)Ja na wszelaki wypadek chyba też sobie nakazuje leżenie. Co można innego w sumie robić podczas kichania i prychania:confused:
No uśmieję się jak równo urodzimy:-)

Helloł:-)

MamusiaM witamy :tak: Już się zastanawiałam czy czasem bez naszej wiedzy się nie rozpakowałaś :-D

Eve trzymam kciuki, żeby akcja się szybko rozkręciła &&&&&

U mnie nocka przespana (jupi) może organizm zaczyna zbierać siły na poród :confused: (choć do tego to jeszcze trochę).

Poli jak tam skurczybyki? Aha i pokazuj szybciutko co dostałaś od siostry :tak:

Co dzisiaj serwujecie na obiad? bo ja nie mam pomysłu. W sumie to bym zjadła placków ziemniaczanych, ale na samą myśl o tarkowaniu ziemniaków to mi się słabo robi :baffled:

dreamuś - pogadalam po mesku z moja brzucholina i powiedzialam stanowczo, ze tydzien jeszcze ma nie wylazic bo malz musi lampy i karnisze powiesic przed porodem ;)
mam nadzieje, ze ja przekonalam bo kopnela na zgode
moja szyjka miala dwa tyg. temu 25mm a teraz tylko 14 :szok:

na koniec wizyty zapytalam lekarza kiedy sie widzimy, a on na to : 6 tyg. po porodzie !!!

widze, ze bardzo wierzy w to ze dotrwamy :baffled:

Ostatnia edycja:
Hej,
ja nadal w dwupaku, normalnie nic się nie dzieje, żadnych skurczy nie odczuwam, a pamietam jak już w 35tc brały mnie skurcze ;/
chyba zacznę myć okna :) chciałabym do soboty urodzić. W sobotę przypada mi termin porodu.
zanetka ja KTG mam robione od 35tc z tego względu że groził mi przedwczesny poród, szyjka już wtedy była zgładzona i lekkie rozwarcie
eve powodzenia!!
agaod mój mąż ma babcię Helenę i imię samo w sobie jest ładne ale babcia to ma bardzo ciężki charakter i nie jest zbyt dobrym człowiekiem. Ja mam tak, że podoba mi się wiele imion ale zaraz kojarzę to z osobą która je nosi.
patik wspólczuje tych poranionych brodawek

i to na tyle pisania bo własnie Natan mi się dobiera do laptopa ;)

Kurcze, Wy wszystkie na ktg latacie, a ja nie mam wcale i nie będę mieć- chyba , że na porodówce. Wysprzątałam chatke i padam, nogi mam jak mega banie, słabo mi, brzuch twardy. A czeka mnie zaraz nauka z bratem:wściekła/y:Na obiad robię smażone paseczki z kurczaka w przyprawach, przez noc pewnie super nabrały smaku + sałatka.

Co do moich skurczów, to trwały 1, 2 minuty i powtarzały się co 20-30 min- 3 lub 4 razy.

Wybaczcie, że nie odpisuję ostatnio każdej, ale wpadam tu tylko na chwilę.:baffled:

Grigri mi lekarz na ostatniej wizycie też powiedział, że widzimy się 6 tygodni po porodzie.:-D Pewnie nie widzi potrzeby na więcej wizyt przed porodem.

Nadika Ty już za 3 dni w terminie będziesz!!:szok::baffled: Jeszcze przenosisz, a już od dawna szyjki nie masz:confused:

reklama
co tu której odpisać miałam?
smoniczka - dziś roladki ze śliwką od teściowej:-)
grigri - najważniejsze żeby małż te lampy powiesił ihhi...u nas musi jeszcze kupić regał do przewijaka, no i mi kaszel musi odejść:baffled:
poli - ja też nie miałam jeszcze ktg. I chyba też będę mieć dopiero na prodówce;-) wiem tylko że lekarz był super zdziwiony że młody nisko, a szyjka polazła sobie na grzyby;-) i szczerze z otwartością serca powątpiewał w ostatnie spotkanie, które wyznaczył na 38 tydz;-)a tu go zadziwię jak się z dzieciem dogadam. Syncio wie, że mama musi trochę wyzdrowieć co by mieć siłę żeby go wypchnąć;-)
nadika jak chcesz te okna myć to zapraszam do mnie:cool2: przydałoby im się takie fest gruntowne mycie.

Do góry