reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2013

poli moje rozstępy też są jakie były, mimo stosowania kolagenu ma zmianę z balsamem z vichy :-( ale w sumie przynajmniej 3 miesiące trzeba stosować 'kurację', ale dziś może w końcu kupię maść na blizny... bo dalej są czerwono-fioletowe i chcę je rozjaśnić...
bella a Twojej kruszynce znów coś jest :-( biedactwo, niech już się od niej te dolegliwości odczepią!
martuszka mnie prócz skóry zoranej rozstępami już brzuch nie boli
mój Synuś też chrumka :-D nocą nachodzą mu kozuchy więc psikam wodą morską i wysysam :-p ale w dzień chrumka i śmieszne dźwięki wydaje i buzią i nosem :-D raczej nie jest to chorobowe/katarowe...

Ostatnia edycja:
reklama
Martuszka- ja dopiero poszłam spać ok 1, bo tak synuś zasnął:baffled:

Megi- od ponad 2 tyg stosuję krem na blizny, póki co nie daję on zupełnie nic..

Bella- biedne Twoje dzieciatko:( 3 mam kciuki, aby to nic poważnego nie było...Też sie boję, aby mój synek nie był przeziębiony- wybraliśmy się wczoraj do kościoła, i okazało się, że powietrze było strasznie mroźne..

paol1inka- u nas chrumkanie też się zdarza

agaod- witamy w domu:)

Mlody się przebudza, więc zaraz pewnie trzeba będzie uruchomić cycki ;-) jak co noc wstał tylko o 4 na jedzenie i dalej w kime:-) tylko czy nie za rzadko w nocy je??

Póki tak myślałam wczoraj o Leosiu czemu tak płacz... Może go brzuszek boleć? Trzymam dietę? Może go boli od czegoś co jesz?

Bella wy to już chyba wyczerpalyscie limit dolegliwości i problemów! WSpółczuję bardzo i trzymam mocno kciuki za Natalkę!

Martuszka podziwiam za cierpliwość dojenia! Ja bym chyba już dawno się poddała. Ale pamiętaj: póki walczysz Jestes zwyciężczyni ;-)

Och moje stekanie małe zglodnialo :-)

Bella współczuję :( biedna Natalka! ucałuj ją w czółko ode mnie!

Martuszka
mnie właśnie tak boli jak opisałaś. Głupie uczucie, bo pod pępkiem mnie boli, a na ranie nie mam czucia. W środę jadę na kontrolę i mam nadzieję, że wszystko w porząsiu będzie!

Agaod
witajcie w domciu!

Madziku
zazdroszczę takich przespanych nocy! Mi Kuba dwa dni temu przespał w nocy ciągiem 5 i pół godziny, ale więcej się to nie powtórzyło :-( normalnie co 2,5-3 h pobudka :sorry2:

Kuba ma katar:no: męczy się biedak niesamowicie. Oddychać praktycznie przez nos nie umie, a więc i picie sprawia mu trudność. Odsysam, odsysam i jeszcze raz odsysam. Poza tym jeszcze psikam i psikam. Mam nadzieję, że to pomoże, bo serce mi pęka jak on tak się męczy:-(

Bella- współczuję... no i trzymam kciuki, żeby szybko wyzdrowiała.

Eve- też nieciekawie z tym katarem.

U mnie panika. Iga została w domu z katarem i temp.37.5. Teraz zobaczyłam, że ma wysypkę, wygląda na ospę. Próbujemy ją na dzisiaj umówić do lekarza, a ja już się naczytałam, że jak Szymi się zarazi to masakra. Niby jak go karmię, to nie powinien się zarazić, ale kto wie. Pierwszy raz tak się o niego boję :(

Matko, jeszcze jedne problemy sie nie skonczyly, a juz następne- dzieciaczki chorują :((

Bella- to sie Natalka umęczy. Trzymam kciuki!

Eve- tez trzymam za Kubusia!
Jak cos Ci ciekawego powiedzą odnośnie tego pod pępkiem- to daj znac. Ja tez na skórze nie mam czucia, taka tępa jak dotykam, bleeee.

u Igi potwierdzona ospa. dwa tygodnie bez spacerów, a Szymi wisi na cycu. chyba zaliczam kryzys laktacyjny, bo ciągle chce jeść, przerwy się skróciły, karmienia wydłużyły. jak tu nie oszaleć???

Witam!
Widzę że lawina problemów się posypała:-:)-:)-(
Bella zdrówka dla Natki! jak malutka reaguje na Nutramigen? pije?
Eve skutecznej walki z katarkiem!!!
Paol1nka no i masz Ci los- ospa się przyplątała, trzymam kciuki żeby Szymuś nie załapał!
Madziku będę szukać tej maści co polecasz bo nappiderm, który kupiliśmy nie działa:no:
martuszka nie wiem o co chodzi z tymi krostkami u Felka...mój Jasiek tylko na buźce ma, ale niewiele i na razie niczym nie smaruje, dziewczynki jak miały to też tylko na buzi...
Dzięki za miłe słowa, ale u nas opieka przy trójce to Wielka Improwizacja :-D i jest różnie, a do tego żadna ze mnie perfekcyjna pani domu:zawstydzona/y:
Poli a miałam pytać jak skuteczność tego olejku który używałaś na rozstępy...ja kupiłam krem pharmaceris, ale póki co zero popawy:no:
agaod jak dobrze że jesteście w domu:-)

Jasiek też coraz częściej się uśmiecha, szczególnie żywo reaguje na Hankę:tak: nawet bardziej niż na mnie:sorry2: wodzi wzrokiem i pięknie guga...Czas tak szybko mija, mam wrażenie że brakuje mi czasu żeby się nim nacieszyć. Wczoraj wieczorem bardzo marudził, już nie widziałam o co chodzi, raz się pręży, po chwili uspokaja, za chwilę płacz. Powinien być najedzony ale w końcu wydedukowałam że chce jednak jeść, w efekcie jadł o 20, potem 22, i po 23, zasnął po północy, a na jedzonko obudził się po 5:-) potem dalej nyny i pobudka po 9

Jaśkowi zaczęła łuszczyć się skóra głowy i na brwiach, na razie oliwkujemy przed kąpielą a potem po umyciu główki wyczesujemy, poprawy nie widzę, jak nic się nie będzie zmieniać to trzeba będzie szukać innego sposobu...macie jakieś doświadczenia???

dobra zmykam - miłego dzionka dla wszystkich!

reklama
Patik, ja na rozstępy używałam już Rossmanna, Mustelę, Bio-oil, Noscar, w kolejce czeka jeszcze Palmers..
Twój mały na Haneczkę reaguje bo to pewnie żywioł mały hihi. co do ciemieniuszki- my często smarujemy, wyczesujemy i następnie myjemy i pomaga na 1 dzień. Potem znów się strupki robią..

Mój synek to juz taki cwaniak, że hej..kto do nas nie przyjdzie, to jest zdumiony:-pMały czort sie drze, ale jak zacznie się do niego mówić to się uśmiecha, robi miny i rusza dziubkiem naśladując moje ruchy ust.

Zjadł dziś wreszcie moje mleko z butli- 60 ml. Ile jedzą Wasze dzieciaczki na raz????

Do góry