reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Witajcie...u nas po wczorajszym upale i wieczornej burzy dzisiaj zimno....i tak bardzo nieprzyjemnie....

Kasiadz dziękuję czy jeszcze ktos moze zdradzic mi jak karmi malucha...

Kwasia zdroweczka dla Robercika...

Gosia u nas też pierdzenie na topie...i jeszcze jeski jest to ze sliny to ok ale marchewka juz malo ciekawie sie robi...

reklama
Gosia- Felek mial tez faze na pierdzenie buziolem :)
Teraz od jakiegos czasu faza na pisk i krzyk na spacerzze. Po prostu przez 2, 3 godziny krzyczy w wozku i piszczy, ale to z radosci :)
Acha, i od jakiegos czasu bada lapką twarz mamy i taty :)

normalnie nie mogę czytac jak Wy tu piszecie o tym rozszerzaniu diety :-:)-:)-:)-:)-(

Gosiu ja wstaje ok 6.30, zawsze tak wstawalam, M wstaje o 7. Chyba ze Szymon ma niespokojna noc to wtedy godzinke dluzej pospie. Ale moje dziecko przewaznie spi od 21, o 5 budzi sie na butle i jeszcze zasypia i spi roznie, czasami nawet do 8.30. Ja nie umiem dlugo spac, nawet po imprezie wstaje bardzo wczesnie:rofl2:

Martik. To my z tym spaniem mamy tak samo - wewnętrzny zegar nastawiony zawsze na to samo budzenie. Tosia też ma to po mnie - w sumie to uporczywe jest, bo człowiek chciałby odespać, a tu nie da rady!

Kwasia. Zdrówka dla Was i cierpliwości - pobyt w szpitalu to jest dopiero koszmar...

A ja chyba spróbuję diety bez mleka, coś malutka podejrzana mi jest po moich ostatnich mocno nabiałowych dniach. No i żółty katar na tapecie...

O losie!! Jaka to była fatalna nocka z Antkiem! Przez to wszystko już mi się odechciewa cyckiem karmić.
Dzisiaj dostał pierwszy kleik ryżowy z moim mlekiem, bo chciałam, żeby chociaż w dzień dał mi odetchnąc i sam zasnął. Śpi juz ponad godzinę. Co prawda przebudził się raz, ale zasnął po chwili, ale chyba ten kleik będe robic na wodzie, a jak mu nie posmakuje to na MM bo przez wyłączenie nocnego karmienia w dzień mam mleka niewiele i ciężko mi jest cokolwiek ściągnąć. Kleik posmakował :) ubabrany był az po plecy :p

hej!

Wczoraj w nocy robiłam piruety i tyłek potukłam:angry: wszystko przez to że wyszłam spod prysznica i usłyszałam Jaśka że płacze, histerycznie płacze - rzadko tak robi więc szybko wzięłam do ręki ręcznik, piżamę i biegnę po schodach taka mokra i ledwo weszłam do sypialni to sie poślizgnęłam, tak się obróciłam że wylądowałam na ramie łóżka:-( teraz boli:baffled: Okazało się że moje dziecko zgłodniało - pił jak szalony, znowu mu się częściej zachciało jeść w nocy:sorry: obudził się co najmniej o 2 godziny wczesniej niż zwykle.

Martik, agisan - mój wewnętrzny zegar jest ustawiony na 9:-D ale niestety rzadko kiedy mogę żyć w zgodzie ze swoją naturą:-p

A Jaśkowi wylazła jakaś wysypka na plecach - wyszło w te upały więc obstawiałam potówki, ale nie schodzi:baffled: Mnie zaś dopadła jakaś infekcja dróg moczowych - wcinam teraz żurawinę i urinal:-(

Patik- ja dizsiaj przywaliłam z rozpędu głową w otwarte drzwi :baffled: dobrze że ręce miałam z przodu, to trochę zamortyzowałam uderzenie. A wczoraj wypadlam z wanny. Tzn. wychodząc z wanny poslizgnęłam się tak na bok, że mało mi noga nie pękła w stawie biodrowym:baffled:

reklama
Hey:)
dziewczyny mam pytanie. Ile ważyły Wasze pociechy w 4 miesiącu. Bo wg siatki centylowej moja Oliwka mało waży. 6,160 kg. Dr mówiła że przybiera prawidłowo na wadzę. Ale aż sie przeraziłam, jak sobie sprawdziłam...

Do góry