reklama

Luty 2013

Nutka dziękuję...i współczuje przejść...mogą też czasami krzysiu ...i.mam niezłego stresa...

Poli ja też uważam że najlepiej słychać swojego lekarza...

My dzisiaj sprobowaliśmy kalafiora i już lepiej smakował...może Lenka mi się rozkręci z tym jedzeniem...

Z moim poprzednim pytaniem olalyscie mnie:-p:sorry: może teraz mi odpiszecie...
Mamy karmiące mm kiedy zamierzacie przechodzić na mleczko nr 2...ja przejrzałam moje zapiski z z jula i 2 stopniowo mieszkam z 1 od połowy 6 miesiąca...

Ostatnia edycja:
reklama
Nutka aż mnie ciarki przeszły, moja też czasami nie przerabia produkowanej śliny i kaszle przez to.

Patik, Martuszka ło matko uważajcie na siebie :happy:

A z Felusia to też niezły zdolniacha :tak::rofl2:

A moja gwiazda coraz śmielej zaczyna zadzierać doopkę do góry i pełzać, glizdeczka kochana :-)

madzienka ja po 6 miesiącu.
co do pierwszego pytania - póki co brak stałych pór. testujemy warzywka i jak zacznie jadać normalne porcje to wtedy coś ustalimy. jeszcze ani owoców, ani kleiku nie dostawał.

korzystaliśmy z pięknego dnia więc dopiero usiadłam :)

Nuta, moja tez tak sie krztusi slina, tzn. Nie az tak ale kaszelkiem sie zanosi:(( biedna Ty:**

Madzienka my od 6 miesiaca bedziemy wprowadzac 2 przez kilka dni bedziemy mieszac z 1 a potem juz samo:))

U nas plan dnia jest ustawiony co do minuty:/ ok 6 budzi sie Natka, je o 7 owocki, potem 10 mleczko, 14 obiadek, 17 mleczko, 21 zageszczone kaszka mleczko i o 4 sie budzi na mlesio. Co do snu tez ustawiona jak w zegarku 20 min. Snu ok 8.30 potem 2h od 11 i znowu 20 min. Ok 16 no i o 19 juz do rana (z przerwami na jedzenie). Jak chcialam ja przestawic to marudzenie bylo, wiec sie dopasowalam:/

dobry wieczór

Mialam pisać wcześniej ale zabrałam sie za sprzątanie co to człowiek robi aby troszke kalorii spalić :)

Dziewczyny jak robicie zupki jarzynowe to ona bardziej papka czy bardziej zupka ?? kurcze powiem Wam że moja Madzia dostanie zupkę to musi jeszcze mlekiem dopić ! Je 5 razy dziennie no ale nocki przesypia całe ostatni posiłek spożywa o 20 a następny jak wstanie ok 6 rano. Podobnie jak u belli wszystko ma swój stały rytm.
Nam szczepienie przesuneli o 2 tygodnie bo Madzia brała antybiotyki ale jak o tym pomyśle to aż się trzęse ze strachu ostatnim razem chyba całe miasto ją słyszało.

Waga 6800 :) kluska mała

Nutka to mnie teraz uświadomiłaś, u mnie córa też czasem slinki przełknąć nie umie ale kaszle i przechodzi. Muszę być zatem bardziej uważna w takich momentach, bo ja jestem sama z moją Madzią cały tydzień - tylko w weekendy tatusia widzimy ;(

Wow 23.30 prawie a ja zrobiłam mel b nogi i 80% killera:szok:. ps. nie poznaję swej pupy:-p

Podpowiedzcie mi, jak robicie maluszkom te zupki jarzynowe?? Bo nie można póki co ani na mięsku ani tym bardziej na kostce..To jest taka papka z warzyw po prostu??? My dziś wykorzystaliśmy kupony z Hippa i całaaa jedna półka na drzwiach lodówki należy do Leonka:-pJak popróbuje te nowe smaki słoiczkowe to chcę mu już gotować tak od 5 miesiąca:tak:

Kwasia- ZDRÓWKA!!!!!!!!!!!:tak::baffled:

Dziewczyny- akrobatki, uważajcie matki na siebie!:no:

Poli szacun, normalnie kilerka jesteś z tymi ćwiczeniami:) A Mel B to robisz tylko nogi czy coś jeszcze od niej ćwiczysz?

Piszecie o tym rozszerzaniu i mi też już się chce coś wprowadzić. Ale jeszcze troszkę poczekam 12 idziemy na szczepienie to dopytam co i kiedy dawać.

Poli Smojiczka ja robie papke taka zwykla gotuje na 2 dni i mam tak: 400 ml wody plus 300 g warzywek, glownie marchewki, mam zasade, ze nowego warzywka wprowadzam ok 10% (tak bylo na sloiczkach) wiec np. 270 g marchewki i 30 g kartofla, teraz to podaje juz wiecej np. Brokul 50 g i wiadomo mniej marchewki...Natak nie zjada wszystkiego, ale zawsze mam wiecej. Mi z tego wychodzi po ok 2 x 220 g obiadku. Zasada jest niby pol na pol czyli 50 g warzyw i 50 ml wody, jednak dla Natki to bylo za geste.

Poli gratulacje, ja wczoraj nie cwiczylam...dzis juz bede:) chcialabym jeszcze brzuch wyrobic,bo jakos ciagle mam tego flaczka, ale pupa rewelacja u mnie tez:))

reklama
Matko dziewczyny czy Wasze dzieci tez takie marudy? Moja od 3 dni okropnie sie irytuje jak ja klade:/ chcialaby juz chyba siedziec czy cos innego robic...a tu dooopa jeszcze:/

Dziewczyny ktore maja takie mozliwosci lokalowe: kiedy macie plan przenosic malenstwa do osobnego pokoju??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry