reklama

Maj 2011

Żelka możesz też sobie nospę zapodać. na szkole nam mówiły położne i pani doktor że też na przepowiadające pomoże. No i przede wszystkim odpoczywaj.

Mandrzejczuk - ale mi smaka na lody zrobiłaś. zaraz idę do zamrażarki bo oczywiście żelazny zapas musi być. Na zgagę mi bardzo pomagały lody. Ale najbardziej to lubię takie z McDonalda z Lionem i karmelem. Mniam - mogłabym się podłączyć pod maszynę i tak zostać.

reklama
ja zawsze biore z Lionem i czekoladą od tygodnia codziennie wieczorem jem, bo inaczej nie zasne !

Uciekam dziewczynki do wanny sie pomoczyć i ksiązkę poczytać, M już wrócił więc moge się wykąpać bez ryzyka :P:P a potem zbieram się do lekarza na wizyte, zobaczymy co mi powie ;)

Znajomi to do mnie dzownia z pretensjami "to ty jeszcze nie urodziłaś" "jeszcze sie toczysz?" "ile jeszcze" malo pocieszajaće więc przestałam odbierac telefony ^^

Szef mojej koleżaki a jednocześnie mąż mojej koleżanki z pracy to mi ostatnio powiedział " O! Już nie czołg a taran". No to nie było zbyt miłe ale powiedział to ze śmiechem a on taki śmiechowy jest więc spoko.

laski nie przejmujcie się głupimi tekstami...
ja ostatnio usłyszałam od byłego męża mojej koleżanki: jaaaacieeee jaka Ty wielka się zrobiłaś !!!!!:-(
musiałabym mu powiedzieć: jaaaacieeee jakie Ty masz krzywe zęby !!!!!:cool:
ale przemilczałam to :-) choć język mnie swędział jak cholera :-)

To wszystko takie śmieszne jest. Mi Pani w sklepie z piżamami usilnie próbowała wcisnąć XXXL bo to jeszcze mi brzuch urośnie, a później to pzecież tak od razu nie schudnę itp. Koniec końców kupiłam XL - tak jak chciałam a i tak jest luźna.

A jak byłam na urodzinach u mojej chrześnicu to jeden z braci jej matki strasznie był ciekawy ile waże - to burak jeden. Co go to obchodzi. Ja usłyszał że o 8 kg. więcej niż przed ciążą to się zamkął. Co za kretyn.

Właśnie do mnie zadzwoniła jedna osoba z pracy. Żadnego wstępu typu co u mnie, jak się czuję czy coś. Wyobraźcie sobie dzwoniła m.in. z pytaniem dlaczego coś tam we wrześniu. Nosz kur.... to było 7 miesięcy temu. Wiem że może mam dobrą pamięć, ale pytanie dotyczyło rzeczy którą robię dla około 100 osób co miesiąc, i doprawdy trudno oczekiwać żebym pamiętała dlaczego jakaś iksińska cośtam we wrześniu.
W każdym razie ta osoba potwierdziła moją opinię o sobie, a kiedyś miałam ją za równą babkę.
Tymczasem umyłam okna w pokoju synka, od razu lepiej to wygląda. Zrobiłam tez pranie a zaraz biorę się za obiadek. Może zdążę machnąć jeszcze okno w sypialni, bo tam jest tylko jedno małe, a nie jak tutaj na całą ścianę. Zostałby jeszcze duży pokój, ale tam jest większa ściana i drzwi balkonowe więc może kiedyś mężuś by to zrobił... bo mi się na razie nie chce.

Ale wy marudne jesteście, normalnie jak baby w ciąży :-D

Jedną z cech dorosłości jest bycie asertywnym, uczcie się mówić NIE, NIE ŻYCZĘ SOBIE, spokojnie ale stanowczo określajcie swoje wymagania a inni zaczną to szanować. Nikt za was żyć nie będzie, więc nie bójcie się otwarcie decydować i bronić swoich decyzji, nawet jeśli czasem są błędne. Mamy prawo się mylić. Czasem to rodzicom nie dzieciom trzeba odciąć pępowinę i jeśli nie ma innego wyjścia, zrobić to brutalnie, raz a dobrze.

I nie przejmujcie się głupotami, życie szykuje po drodze poważniejsze problemy, na które warto zbierać siły a nie rozmieniać się na bzdury. Szkoda nerwów.

Mi tam nikt nie dokucza nawet jeśli coś palnie to ja mam zaraz szybką odpowiedź i jest spokój :-p

Moje dziecko śpi a ja obiecałam sobie że poprasuję i poukładam ciuszki tak więc uciekam laseczki ale będę podczytywać :-D

Poziomki- &&&&& :*

reklama
A ja się umówiłam na dziś na KTG i na jutro na wizytę. Przy okazji jeszcze spotkałam koleżankę i też się na jutro umówiłyśmy z naszymi małżami :-) Ona jest w czwartym miesiącu ciąży i już jej fajnie wydęło brzuszek. Byliśmy dziś w banku zamknąć jedno konto, którego w sumie nie potrzebowaliśmy i po drodze weszliśmy do sklepu i kupiłam już pampersiaki i resztę kosmetyków dla siebie i małego, więc torba już w sumie spakowana w 100% :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry