reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2011

Witajcie babki,
u nas od wczorajszego popołudnia pogoda sie poprawia, teraz pięknie świeci słonko, choć chłodno.

Przez przypadek trafiłam na ciekawy blog, polecam jako lekturkę na wolne chwile:
Papier do dupy | Położna

madzik - ja też się czaję trochę, czy Zosi nie kupić tego rowerka. teraz chyba jeszcze by nie zrozumiała o co chodzi, ale może pod koniec lata... bo ogólnie na dworze kombinuje, jak może - przechodzenie przez płotek, wchodzenie na ławki, schody itp., więc zaczyna "panować nad ciałem" ;). mamy hulajnogę, ale stoi nieużywana, nawet nie można Zosi pokazać jak to działa, bo tanie, chińskie g... się popsuje:sorry:

reklama
Basiek, nic się nie martw o zasypianie, tym bardziej, że to prywatne przedszkole z małą liczbą dzieci, więc na pewno zajmą się Marti tak jak to będzie potrzebne. Jeśli potrzebuje przytulanki, to może kup jej jakąś nową, którą będzie mogła w przedszkolu mieć ze sobą, wytłumacz, że tam też będzie spała i ten miś, czy cokolwiek innego, będzie tam z nią. Na pewno sobie da radę, to bardzo dzielna dziewczynka.
U nas z samym zasypianiem nie było problemów, bo Julek w domu sam zasypiał, ale zawsze musiał mieć do przytulenia pieluchę tetrową. Najpierw miał swoją z domu, później dostał od pań ze żłobka, a teraz nawet nie wiem czy jeszcze mu dają czy już śpi bez niej:)

Lepi, ja też mam nadzieję, że może pod koniec lata młody ogarnie o co chodzi, nie wiem w jakim tempie mu pojdzie nauka. Dodatkowo jeszcze ten rowerek, który dostał jest lekko przyduży, więc zobaczymy jak to będzie:)

Hejka :-)

Madzik-pewnie prędzej czy później ale na pewno się nauczy i będzie miał frajdę :)
Basiekkk- Madzik dobrze podpowiada z tym zasypianiem :tak: będzie dobrze zobaczysz :*
Lepidoptera-fajnie że Zosia taka "wszędobylska" :))) da sobie radę na pewno ze wszystkim :)
Alex- Ty nic nie przepraszaj - rozumiemy :) jak tam urodzinki ?
Maja- mam nadzieję że humorek i samopoczucie lepsze :))) :*
Joluś,Poziomka- cieszę się że połówki dojechały :)))
Styna- jak tam u Was ???

ja dziś z Filipkiem byłam rano na pobraniu krwi , skarbek tylko ałłł powiedział i spokój :)) hehe Panie w szoku i w nagrodę misia dostał :) po południu o 16.30 mam zebranie w zerówce Szymusia - ciekawe co i jak :)

Witam się :*
w przeraźliwie zimny poniedziałek, brr...

Wczoraj intensywny dzień, Pola dala czadu, wstala wcześnie jak na siebie bo o 7, i caly dzień rozrabiala, nie byla grzeczna dziewczynka :] , do tego zabek, brzuszek, palniecie się w lepetynke ze dwa razy, ciagle cos... padla zaraz po kapieli - po 19tej!

Alex dobrze, ze u Was wsio ok :)) wysypiaj się kochana, wysypiaj :)

Futrzaku
brawa dla dzielnego Filiska!

Madziku no to Julek już dorosły gościu :tak:

Lepi Pola uwielbia hulajnogi, rowerki i inne pojazdy, zawsze wykazuje ogromne zainteresowanie, u innych, sama jeszcze niestety nie ma swojej bryki, tu w pl.... planowałam dla niej 3kolowy rowerek na razie, ale nie udało się jeszcze zakupic.. lawki, schody tez sa cool :cool:... schody od dawna na 1 miejscu!

Basiek nie martw się tak tym zasypianiem, dzieciaczki w zlobku u nas sa rozne, sa tez i takie płaczliwe marudne, pani lula je na raczkach tak długo jak trzeba, maja tez swoje kocyki, z którymi się nie rozstaja i zawsze musza mieć je pod reka! Polcia w domu ost. tez nie pozwolila mi lozeczka poscielic i chodzila z misiem, i kocyczkiem, i smoczkiem! jak dzidzi, strasznie nasladuje i przejmuje rozne rzeczy od dzieci. Ale najgorsze było to jak probowala pacanc wczoraj na palcu w glowe bliźniaki 14miesieczne! Bo niestety, ale w klubiku pojawila się duuuuuza ponad 2letnia dziewczynka, która bije inne dzieci... urwanie glowy po prostu!

Dziewczynki, jakiś czas temu odkryłam takie miejsce, wydaje mi się ze cenowo również atrakcyjne -----> wczasy z dzieckiem nad morzem, wczasy matki z dzieckiem, wczasy nad morzem | Ekopensjonat - wczasy nad morzem z dzieckiem
kto jedzie??:-p, sa tezna fejsie. luknijcie ;)

Ostatnia edycja:
Witam u nas dzisiaj święto więc kożystamy z dodatkowego dnia w trójkę. Nadia dostała akwarium i jest zachwychona, tzn. miała być jedna złota rybka w kuli a tatuś w pracy znalazł akwarium 60l z całym osprzętem wszystkimi akcesoriami więc przytachał to do domu i tak musieliśmy kupić rybki. No ale w sumie fajnie już od dłuższego czasu chcieliśmy coś jeszcze oprócz kota a jak za darmo to i nawet lepiej. Ja się czuję różnie skurcze są dzisiaj nawet takie mocne i bolesne się pojawiły ale usiadłam odpoczęłam i minęły. Muszę bardzo uważać i jak najwięcej siedzieć i odpoczywać.
Basiek nie martw się zasypianiem dzieci się szybko przystosowują i w grupie łatwo uczą się nowej rutyny. Ja też się bałam jak to będzie ze spaniem a dzięki temu że Nadia jest u opiekunki to i ja teraz nie mam problemu a usypianiem tylko ją kładę dostaje smoka i mikkiego i zasypia sama. No a małej kontakt z dziećmi się przyda zobaczysz jak się będzie dobrze bawić.

Czesc dziewczyny , podczytuje Was codziennie, ale jakos nie umiem sie wbić w temat :)

styna fajnie ze macie 'nowych domowników'. Nadia pewnie zachwycona ;)) Moja Julka jak widzi rybki w akwarium to twierdzi ze to 'MNIAM MNIAM' :-D

Julka od jakiegos czasu nie chce spac w dzien, a co za tym idzie jest nieznosna ;/ Przeszlismy na mleko Bebiko 4 i troche ja czysci ;/
A co do mleka własnie ile Wasze dzieci jedza mleka jeszcze ? O ile wogole jedza.. Julka 4 butelki je po 210 ml..

23May u nas odkąd Nadia skończyła rok pije normalne mleko z kartonika z dodatkiem kaszki i spija 2 butelki 260ml jedną o 20 drugą o 23. Skoro Julka pije aż 4 to kiedy ona je pije albo ile je stałych posiłków bo wydaje mi się to dość dużo. No a co do nowych domowników to Nadia w raju kot też.

Ostatnia edycja:
Czesc Ciotki, poczytalam Was ale mam taki bol glowy od rana ze nie dam relady nic mapisac. Jutro lub pojutrze tesciowa mnie nawiedzi....

Buziaki dla Was:)

Hej.
23may, dopóki nie zaczniesz pisać, to się nie wbijesz:)
Co do mleka, mam podobne zdanie jak Styna, 4 butelki to trochę dużo jak na dwuletnie dziecko. U nas jest Bebiko 4, rano 240 ml z butli, a wieczorem ok. 120-150 ml z kubka do kolacji.
Poziomka, współczuję nalotu teściowej:)
U nas po staremu:)

reklama
Witajcie,
u nas podobnie jak u Madzik - na "dzień dobry" 180-210 i przed spaniem 120-150 (Bebiko4)

za oknem zimno i szaro, brr... oczy się same zamykają

Do góry