reklama

Maj 2012

dzien dobry
u nas nocka tez bez szału mala wstala na kolejnego cysia przed 4 i tak do 8 nie spala a raczej do teraz bo robi sobie tylko drzemki
cos brzusio ja boli bo steka niemilosiernie i placze bidulka moja
ooo syrena wyje
bajo

reklama
Noc jeszcze przede mna, ale malutki nie spal od 13:30 do 19! Przez wiekszosc czasu nie plakal, ale i nie odpoczywal. Wypilam herbate i to nie najslabsza... Pewnie dlatego byl taki pobudzony.
Co wy pijecie? Ja glownie na wodzie, do sniadania kakao lub inka na mleku. Co mozna pic na cieplo i bez mleka? Jakie herbaty - owocowe, ziolowe? U nas zimno i juz nie moge ciagle tej zimnej wody, choc generalnie lubie.

Witam !
My po nocy spokojnie czyli tak jak zawsze, ale wieczorem też małej sie cofło mleczko i się dusiła zanim ją szybko podniosłam , też tak ma wypije te moje sciagniete przewaznie teraz ok 70 ml + dorabiam jej roznie 30 ml 60ml i jak to wypije to chlusnie tym dorobionym :wściekła/y:teraz tez widze ze sie cofie jej moze przez ten katar :no:
w nocy wypiła 90ml mm bo nie miałam sciagnietego i bylo ok bek i poszla spać ...kurde martiwe sie bo niby lekarka kazała dorabiać ( przez to ,że nie przybiera) a z drugiej zwraca nadmiar...

azula no to &&& za synową jest szansa na dziś...

Witajcie ja tylko na chwilkę bo nadal się organizujemy. Julcia śpi zobaczymy jak długo:-) Na razie organizujemy się powolutku, dzięki bogu że jesteśmy we dwójkę bo ja sama nie wiem czy bym wszystko ogarnęła:szok: Mała ładnie przesypia nocki budzi się raz za to w dzień czasami daję ostro popalić. Ja że byłam standardowo nacięta to przez pierwszy okres właściwie do dzisiaj byłam ledwo funkcjonująca, słaba i obolała. Dziś jest zdecydowanie lepiej. Czy was też tak boli kręgosłup? Bo ja już nie wiem co zrobić tak boli:-( Jedyny problem jaki mamy na razie to karmienie cycem. Niby pokarm mam ale mała nie bardzo chce ciągnąć a jak już pociągnie to wystarcza jej to na chwilkę i jest dzika nerwa i już drugi raz nie chce się dostawić i trzeba lecieć z butlą bo inaczej aż się zanosi. Macie jakieś rady? Miłego dnia i postaram się zaglądać częściej, ale dajcie mi jeszcze trochę czasu:-)

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki preza sie podczas jedzenia? moj jak pije mleko to steka, wierci sie, wyma****e rekoma i nogami, nie jest tak przy kazdym karmieniu ale co jakis czas.

aaaaaa i czy Waszym bąblom jak są wkurzone trzesie sie tak smiesznie brudka ze zdenerwowania? nie wiem czy to normalne ehh hehe

Witam ja na szybko bo zaraz idziemy na spacer:tak:
Czarnula Frankowi tez sie trzesie brodka ale jak go podnosze np. zlozeczka:tak:
Azula trzymam &&&&&&&&&&&&& za synowa:tak:
U nas nocka spoko.Za to maly ma problem z zasypianiem w dzien:baffled: Mam nadzieje ze to chwilowe:tak:Teraz je i podsypia:-DMusze go przebrac bo kupa poszla i w droge:-)
milego dnia zycze:tak:

reklama
azula &&& za synową.

Patina26 no widzisz tak to jest.. jak ja bym nie dorobila tych 30 ml to by sie moja darła w niebogłosy a tak dorobie i wyrzyga i chyba to jej lepiej pasuje;/

czarnula moja tak sie zachowuje jak ja brzuch boli .. a tak to spokojnie pije.

czarnula brudka nie trzęsie sie ze zdenerwowania.

Jest to wyraz prawidłowego funkcjonowania dojrzewającego układu nerwowego. Po prostu system nerwowy kilkutygodniowego człowieka powoli nabiera sprawności w kontrolowaniu mięśni i odruchów, i niekiedy nie bardzo wie jak to się robi. Niekiedy może trząść się nawet całe ciało i pediatrzy celowo testują ten odruch, wywołując drżenie hałasem albo nagłym szarpnięciem pieluszki, na której leży dziecko. Jest to rezultat tzw. odruchu Moro. Większość niemowląt reaguje w ten sposób na jakiś niespodziewany hałas (np. trzaśnięcie drzwi) czy niewprawny ruch.

Nie jest to więc niepokojący sygnał. A zatem, jeżeli dziecko poza tym rozwija się stosownie do wieku, to nie ma powodów do niepokoju.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry