reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

reklama
natalka no cieknie mi jeszcze z piersi i musze te wkladki nosic bo bym miala wszystko poplamione.. a nie sciagam wogole
niestety nie wiem po jakim czasie powinnien zaniknac pokarm wiec najlepiej faktycznie jak pogadasz z lekarzem ale mysle ze u ciebie to juz kwestia czasu ....bo chyba juz tak mocno nie leci co

Hej:)

Robię sobie przerwę... Leży w okół mnie 7 ksiazek z anatomii, próbuję je jakoś logicznie ogarnąć...
Młody bumeluje na mieście z babcią i ciocio-babcią... Od kilku dni ma on coś ciężkie wstawanie, ledwo się budzi i już płacz, ani cyc ani rączki nie pomagają. zachowuje się tak jakby ciągle był zmęczony... No ale nie ma co się dziwić jak on podczas dnia spi tylko 4 godziny i w nocy ma tez dwugodzinna przerwe w spaniu. Chyba jest przemęczony i ma teraz problemy.
Na szczęście biegunka juz przeszla. Nie mogę jeść żadnych owoców tylko warzywa. Ale tu jest mały problem bo jedyne warzywa jakie mogę jeść to sałata i ogórek... Dobrze że mięso mogę jeść :p nie umrę do końca.

Nic ide pisać dalej to coś co ma się nazywać moją magisterką... Byle zaliczyć i mieć to z głowy-> to mój cel na najbliższe 2 tygodnie :p

Buziole :****************

Flaurka - gratuluję uśmiechu, my już mamy Maćkowe nawet uchwycone na zdjęciach:-)

pieszczoszka - ja mam żel intymny Love Potion Oriflame i oprócz nawilżenia rewelacyjnie rozgrzewa, laski się śmieją, że orgazm po użyciu murowany. Kiedyś miałam durex do masażu i stosunku, ale nie był tak fajny jak obecny. Jeśli chodzi o wiercenie maluszka to ja Maćka odkładam jak jeszcze nie śpi,więc trochę się rusza, rączkami macha a po chwili już słodko lula.

wikasik - tu masz info o karmi: Karmi – Wikipedia, wolna encyklopedia Ja piję klasyczne, ale nie codziennie, do tej pory 3 razy tylko piłam. Wczoraj za to wypiłam Lecha Free i nie zadziałał.

mysio - jesz ogórka? Ja się boję, bo podobno straszne kolki po nim są, ale dzisiaj spróbuję. Sałaty na szczęście mają różny smak i rodzaje, u nas dzisiaj będzie mix rucoli z lodową:-) Powodzenia w pisaniu!

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny! u nas nocka w porzadku. chociaz ja bylam wczoraj tak padnieta ze nawet nie wiem kiedy zasnelam z malym przy cycu. obudzilismy sie o 2 potem przed 5 i spalismy do po 8. teraz udalo mi sie malego uspic wiec mam czas na sniadanko. z tym usypianiem w dzien to ciezko jest u nas ostatnio. praktycznie tylko na raczkach zasypia albo w duzym lozku :/ chyba za bardzo przyzwyczailam go do spania ze mna :/ mam nadzieje ze uda sie to jeszcze jakos odkrecic :) teraz udalo mi sie go polozyc do lozeczka i mam nadzieje ze pospi conajmniej 1,5 godzinki.
milego dnia!!! :*

Witam !!
Sorki ze tak rzadko pisze ale synus mi nie pozwala na nic, czasami tylko podczytuje Was jak go karmie.
Biedaczek ciagle nam placze i to tylko dlatego ze ma refluks, teraz mu sie juz nie ulewa i nie wymiotuje po lekach ale czasami odbija mu sie i jedzonko jego trafia do buzki a on to biedak spowrotem lyka w tedy straszny placz jest , ale mam nadzieje ze szybko wyrosnie z tego.
Wczoraj bylam u lekarza bo jak zaczol brac leki (od tygodnia)mniej mi jadl , pani doktor go zwazyla i wszystko jest w porzadku przez tydzien przytyl 300g (waga teraz 4600g), wiec nie mam sie co martwic ze malo je tyle poprostu potrzebuje.
Musze podziekowac dziewczyny za rade z suszarka sorki nie wiem ktorej ale wielkie dzieki, pomaga jak placze wlaczam na chwilke wystarcza 1min i synus spi spokojnie:happy2:.
Juz musze spadac bo synus sie obudzil , nie dal mamusi za duzo czasu na odpoczynek:-)
Pozdrawiam wszystkie majoweczki i buziaczki dla dzieciaczkow niech sie chowaja zdrowo bez kolek i innych dolegliwosci.

Flaurka, ja tez dzisiaj przy porannych wyglupach dostalam pierwszy cudowany bezzebny swiadomy usmiech :) czekalam ponad 7 tygodni. nawet udalo mi sie go uchwycic aparatem bo po pierwszym bylo kilka nastepnych :)

Ja tylko na chwile.
Wikasik,zasluzylas bo zasluzylas.Za samo bycie ;-)
She,Flaurka gratuluje usmiechow.
Pieszczoszka po pierwszej ciazy tez zblizenia byly nieprzyjemne,ale po tej :szok::-) Krem-zel nawilzajacy durex'a dzialal.
Co do ruchow malenstwa,to tez sie tak rusza ;-)
Mysio powodzenia i &&&

My bylismy w naszym ogrodzie ,bo cos V jakas marudna dzis i nieswoja,wiec plac zabaw odpadl.Mam nadzieje,ze nic ja nie zacznie rozkladac,bo pare dni temu zaliczyla basen.Leo dzis zachowuje sie jakbym go glodzila,juz zjadl 3 butle po 170ml kazda:szok:Poszla tez mega kupa,ktora znalazla sie wszedzie,bo zostawilam go bez pieluszki:sorry2:
No i dla poprawy humoru-mojego;-)Przyszedl spec od grzejnikow i po otworzeniu mu drzwi dostalam przemile pytanie - "sa moze rodzice w domu?"Biedny sie przestraszyl,bo sie rozesmiala w glos.No nic,humor mi poprawil niesamowicie:-)
Koncze i klade sie z maluchami do lozka odpoczac,ale dopiero jak sie "peppa pig" skonczy w tv :baffled:

reklama
Flaurka,she gratuluję uśmiechów :) U nas już też sa świadome-coś pięknego :)
pieszczoszka mój też tak ma po położeniu. My żelu durex używamy-miałam dokładnie to samo co Ty po porodzie sn-ból,suchość i ciasność-z czasem przeszło,teraz po cc tylko suchość i też czasem dyskomfort ale zauważyłam ze z każdym kolejnym razem jest lepiej :)

Co do ślinienia się i pchania piąstek do buźki u nas to samo,ale nie nastawiam się jeszcze na ząbki,córci pierwszy się przebił jak miała 5,5mies a też się ślinić jakoś w połowie pierwszego zaczęła.

Ja cierpię na straszny brak czasu-doba jest dla mnie za krótka,wciąż ogarniam sytuację z dwójką maluchów i staram się znaleźć jakiś zloty środek na organizację dnia tak aby wszyscy byli zadowoleni.

Do góry