reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Pieszczoszka super ze z Laury oczkami jest ok:) My tez mamy okuliste za sobą i badanie dna oka:tak: i tak jak piszesz obylo sie bez kleszczy, a sporo sie o tym naczytalam i byłam cala w strachu:szok:
Kugela duzo sily i snu życzę :*

Zapomnialam napisac ze wlasnie jestesmy w 17 tyg czyli mamy kolejny skok:wściekła/y::angry::sorry:

reklama
Juz dawno chcialam zapytac, co sadzicie, by zrobic druga czesc naszych pogaduch, a teraz widze, ze ktos zamknal temat, nowego nie ma, wiec zakladam :)

Dzieki dziewczyny za wsparcie, widze, ze ja marudze, bo poprostu rozpiescil mnie moj synek :)

Zaneta, z ta laktacja to juz sama nie wiem, ale probuje ja zwiekszyc. Dam mu jeszcze jutro/pojutrze i jak nadal tak bedzie, to w czwartek wybierzemy sie do poradni laktacyjnej, niech zobacza, czy go dobrze przystawiam, czy dobrze ssie. Ale w piersiach nic nagle z srode sie nie zmienilo, a wczesniej nie plakal, ze jest glodny, ladnie wolal o jedzenie regularnie co 3 godz. Fakt, ze przybral na wadze troche mniej niz ksiazkowe normy... ale rozwija sie super, no i mimo wszystko pomalutku stopniowo robi sie ciezszy.

Juz prawie polnoc, teraz wyszlo 3.5 godziny :D

I jeszcze moje drzewka z owocami - pomarancza, a z tylu cytryna.
drzewka_m.JPG

No i w koncu zapomnialam przeslac buziaka dla Laury! Ciesze sie, ze z oczkami wszystko dobrze, pamietam jaki byl stres na poczatku przez te lampy!

Lece spac!

Ostatnia edycja:
wikasik zazdraszczam tych cytrusów twoich, slicznie wygladaja z checia bym wsunela takie swieze pomarancze prosto z drzewka
A co do nowego watku jestem za. Mysle ze tamten nam zablokowali bo za duzo naskrobalysmy stron :-D

Witam!!
Dzieki Wikasik za watek , zazdroszcze Ci tych drzewek cytrusowych.
Chcialam sie pochwalic ze laktacja wraca do normy ,dzieki za trzymanie kciukow bo pomogly:-D
Pieszczoszka super ze badanie wyszlo dobrze.
Pozdrawiam wszystkich i milego popolodnia

dziewczyny starszych(suzi,fiore...) maluchów dajecie juz cos wiecej swoim maluszką?
Mi lekarka mówiła już dawno zebym wprowadziła cos.
Daje puki co marchewke i jabłuszko i mieszane jabłuszko z marchewką.
za tydzien chce wprowadzić marchew z ryzem w słoiczku

Wikasik dzięki za nowy wątek.
Dziewczyny co do częstego domagania się cycusia to ja też to z Hanusią przerabiałam wisiała na cycku co godzinę i wiecznie była głodna co pokazywała konkretnie bo się okropnie darła i cycała tego cycusia ale strasznie się prężyła i denerwowała i za godzinę to samo i zaczęła strasznie ulewać taką wodą nie żadnym serkiem i raz byliśmy u mojej koleżanki doświadczona mamusia dwóch łobuzów) i ona stwierdziła ze moje mleko jest dla Hani chyba za chude i niby ma nim wypełniony brzuszek ale nie jest syta.Zaczęłam dawać od tego czasu regularnie mm i jest ok dziecko najedzone i szczęśliwe ale cycuś i tak cały czas jest cycany dla ukojenia i mleka to ja mam w piersiach dużo ale takie wodniste bo nawet jak odciągam i zostawiłam to ledwo się taka śmietanka zebrała.
Pieszczoszka super że Laura ma zdrowe oczka.

wikasik - piękne te Twoje cytrusy!

O właśnie, matki karmiące piersią - jecie już cytrysy? Ja się wczoraj pokusiłam o sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy,bo mi M. do śniadanka zrobił i póki co młodemu nic nie jest, wysypki brak, ale wysypka często po kilku dniach dopiero występuje, więc czekam.. oby się nie pojawiła.

Moja córcia w domu na nocnik robi a w klubie dwa razy zrobiła w gacie i się strasznie tym zestresowała:-( Panie ją przebierała, ale po drugim razie założyły pampersa. Po dniu pełnym wrażeń śpi już ponad 2h.

reklama
Do góry