• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Zaneta Patina ,a moja zero zainteresowania raczkowaniem gdzie sie da łap i próbuje wstawać (tylko próbuje bo jeszcze przecież za wcześniej i nie gotowa).Pieszczoszka lekarz konieczny.Resztę pozdawiam i za chwilę mimo pogody pod psem spróbujemy pospacerować:-)

reklama
Witam i tu u as noc względna więc nie narzekam bo zawsze może być gorzej ...
DrAsia Ja mam tak samo ,mąż wstaje rano z małym 5 lub 6 i idą się bawić do kuchni a ja śpię do 7.30 bo wtedy mi go przynosi i idzie do pracy więc przynajmniej tyle mi pomoże bo wieczorem to mały śpi zazwyczaj jak wraca z garażu
Flaurka dobrze masz z tym Swym Leszkiem jak widzisz mało takich facetów więc pewnie jesteś dumna z niego :-Di chyba warto było zmienić faceta :-D
suse do wszystkiego idzie się przyzwyczaić ..życie ...
zaneta fajnie że masz brata i może Ci pomóc nie ma się czego wstydzić ja też mam brata i zawsze jak wraca z fr to rzuci kaski troszkę albo coś przywiezie tym bardziej teraz bo Adaś jest chrześniakiem jego ...
Niuska zazdroszczę takich nocy :)
Czarnula jak tam dogadaliście się jakoś lepiej się dziś czujesz??

Pieszczoszka ja też bym poszła do lekarza na Twoim miejscu

Ok kończę to pisanie bo mały sie obudził i demoluje wózek tylko nogi wystają dziś w planach mamy długi spacerek zobaczymy czy wypali :) Buziaki dla Was :-D

Pieszczoszka to wysypka po gorączce trzydniowej. Byłam u lekarza i mówi, że dzieci po 6 mies tak mają i że jak po gorączce ciałko będzie w czerwonych plamkach to jest to. W sumie to nawet nie wiem czy i jak to się na tym etapie leczy, bo u nas nie było jedank wysypki...

ja tylko na szybko bo mały się budzi właśnie
zanetaa co do nocnej herbatki to ja zawsze mam przegotowaną wodę w kubku i potem czy do mleka czy do herbatki podgrzewam tylko chwilkę w garnuszku i gotowe:tak: bez studzenia i raz dwa gotowe :tak:
taki brat to skarb i nie ma się co wstydzić!;-)
pieszczoszka wizyta nie zaszkodzi a przynajmniej Cię uspokoi:tak:
dobra więcej nie napiszę bo mały wzywa bo czas na mleczko

Justyna pytałaś o żłobek. Więc panie karmią łyżeczką, jedzonkiem gotowanym na miejscu. Swoje przynosi się ewentualnie mleko. Nie wiem co ile dokładnie przypadają karmienia (wyrodna matka jestem w końcu ;-)) ale obiadek jest koło 11, potem jakiś deserek ale tak jak napisałam nie wiem o której konkretnie bo Ula jeszcze cały dzień nie zostaje. Ja ją karmię przed wyjściem koło 8 i bez trudu wytrzymuje do obiadku. Jeśli dziecko ma alergię pokarmową to potrzebne jest zaświadczenie od lekarza i wytyczne co do diety. W naszym żłobku mają dla dzieci mleko Nan i Bebiko ale jeśli dziecko pije inne to trzeba po prostu przynieść puszkę. jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało.

Pieszczoszka na zdjęciu niewiele widać i oczywiście najlepiej skonsultować z lekarzem. Mi to na klasyczną trzydniówkę wygląda ale zapytaj. Mogły się pojawić krostki np. w związku z kąpaniem bo wysypki ponoć nie lubią moczenia. Mogła się zapocić w nocy i wyszły krostki. Ale lekarz rozwieje wątpliwości. Jeśli dobrze pamiętam to oprócz temperatury Laura nie miała żadnych innych objawów. Wysypka ustępuje samoistnie i nie swędzi dziecka.

Miałam coś konkretnego w domu zrobić, ale po żłobku wpadłam do siostry i dotarłam do domu pół godziny temu. Wena na mycie okien mi przeszła bo jakoś zimno dzisiaj. Więc rzucam się w wir sprzątania.

Martusia - taaa, dla Hani robię migiem i ona raczej nie pije w nocy - w sensie ani razu od 3miesięcy się nie zdarzyło:) herbatkę robiłam Bartkowi, więc musiałam zaparzać (bo Haniowej nie lubi) i studzić:)

mówicie, że nie ma się co wstydzić, wiem, ale.. i tak mi wstyd.
już jako nastolatka musiałam sobie sama radzić, nie pożyczam kasy, byłam samowystarczalna, a i rodzeństwem się opiekowałam od zawsze, nie mówię, że u nas brak kasy (chyba, że Wam, koleżance i matce wspomniałam). po prostu wstyd mi, że nam nie wystarcza, zwłaszcza, że jeszcze 4 miesiące temu byliśmy wysoko nad kreską. nie potrafię się z tym pogodzić. wczoraj przeglądaliśmy z Miśkiem reklamy ze sklepów z zabawkami - nie możemy sobie na nic pozwolić, święta już niedaleko, w tym roku u teściów, więc masa prezentów będzie - a my co? z gołymi rękami? a później ten nieszczęsny styczeń.. dobra, nie smucę już:)

Witam :)
zanetaa życie niestety. U nas też są wzloty i upadki finansowe. Mój brat jak byłam w PL też sporo pomagał,pojechał po nas do teściów (ponad 300km w jedną stronę) i nie chciał kasy ani za paliwo ani za autostrady-czyli pewnie ok 250-300zł,usłyszałam od niego,ze w ramach prezentu dla dzieciaków to zrobił. Na cały czas mojego pobytu zostawił mi swoje auto abym mogła sobie jeździć i zabronił tankować,jak raz wlałam do banku za 150 zł to prawie awanturę mi zrobił i mówił,że się gniewać będziemy jak tak będę robić.

pieszczoszka prawie nic na tym zdjęciu nie widać ale jeśli Laura miała wysoką temp przez ostatnie 3 dni to może być trzydniówka. Dobrze robisz idąc do lekarza,niech ją zobaczy,będziesz spokojniejsza.

czarnula jak u Was? pogadaliście?

U nas nocka nawet fajna była,Młody zjadł przed 23 czyli jak jeszcze nie spałam,potem jedna pobudka ok 3 i pospał do 7:30 przy czym ja po karmieniu zostawiłam go w łóżeczku i on grzecznie się bawił a ja mogłam dospać do 8:30 :-)
Teraz śpi już od ponad godz,Nati w przedszkolu więc mam ciszę i spokój. Córcia chodzi 4 razy w tyg do przedszkola na 2,5h niby krótko ale ta cisza i spokój w domu są bezcenne. Nawet jak czasem Adaśko nie śpi w tym czasie to jednak z jednym dzieckiem to jest luzik totalny.

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny- maly spi wiec mam chwile wytchnienia przy herbatce- zaraz smigniemy na spacer- dzis debiut spacerowki- zobaczymy mine szanownego dziecia:tak: a na obiad pierwszy raz buraczek- mi smakuje- zobaczymy jak jemu- powinno smakowac- bo cala ciaze pilam soki buraczkowe na poprawe wynikow krwi:-D

zaneta wstyd to krasc- taki brat to cud- a jest zonaty? bo czasem zony potrafia tak zmienic ze kontakt moze sie pogorszyc.... a prezenty odrobicie sobie- kiedys bedzie lepiej!c

czarnula ja tez o tobie mysle!!!

no i koncze bo synek sie obudzil

reklama
andav - mój brat ma 20 lat, nie ma żony ani nawet dziewczyny (małpa jedna go rzuciła jak jej już dom wyremontował). dzwoni co po chwila i pyta o każdą kaszkę i zupkę:D jaki fajny:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry