• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

moj reaguje na swoje imie, sam nie siada ale jak sie go posadzi to siedzi sobie.

Zaneta super masz brata.

As wspolczuje przezyc z Kuba i tesciem.

Fiore daj znac jak wyniki. duzo zdrowka.

Natalkaa gratuluje!! duzo sily zycze.

Wczoraj bylismy u corci w szkole na wreczeniu nagrod, no i jestem mega dumna z corci bo dostala nagrode za wyniki w nauce.
Wczoraj moj zwariowany maz dal synkowi cebule do sprobowania a to dlatego ze obieral cebule a Jasko sie darl , krzyczal ze on chce no to tatus postanowil mu dac a ten maly lobuz w najlepsze sie cieszyl , jak mu zabieralam to on sie darl.
Noc do kitu ale powinnam sie przyzwyczaic juz do tego.
Dzis Jasko ma 6mc, tak szybko to zlecialo.
U nas dzis pogoda do kitu wiec nici ze spacerku.

za wszystkie chorowitki i potrzebujace &&&&&&&

reklama
Aga wszystkiego naj na pół roczku dla synusia:-) i gratulacje dla córci zdolną masz dziewczynę w domu:-)
Fiore mocne kciuki za wyniki i dobrze że tak podchodzisz do tego że będziesz sama z dzieciakami w święta:-) A no i faktycznie trzeba nakrzyczeć na Ciebie za to że nie byłaś u lekarza:no: ale dobrze że się wyznaczyłaś:-)

Oj smutne to o tym żłobku. Nasz jest czynny niby od 6 do 18 ale właściwie wszystkie dzieci odbierane są do godziny powiedzmy 16:30. Dopóki karmię to Ula będzie tam spędzała ok. 8 godzin dziennie. Później pewnie godzinę dłużej choć będziemy się starali z mężem żeby odbierać ją maksymalnie wcześnie. Nie bardzo mamy możliwość żeby ktoś ją odbierał, choć wiem, że jeżeli zajdzie taka potrzeba to odbierze ją któreś z moich rodziców. Po powrocie ze żłobka staram się spędzać maksymalnie dużo czasu z Małą choć wiadomo, że nie noszę jej cały czas na rękach. Nie staram się jej też niczego wynagradzać, bo wiem, że dobrze jej w żłobku. Na pewno brakuje jej tam matczynej miłości ale jest jej tam dobrze. Widzę to po jej uśmiechu jak rano przekazuję ją opiekunkom. Nie ma płaczu, marudzenia- uśmiech od ucha do ucha.
Pamiętajcie tylko, że sytuacje są w życiu różne. Absolutnie nie chcę tu usprawiedliwiać zapominania o odebraniu dziecka czy o zostawianiu go na noc w żłobku.

DrAsia- pytałaś o żłobkowe jedzonko- tak, jest ono dostosowane do wieku dzieci. Jak zaczynałyśmy przygodę ze żłobkiem to w Uli grupie np. była dwójka dzieci, której jeszcze nie miały w diecie mięska i one dostawały inną zupkę. Tak samo inną dostają te starsze nawet w obrębie grupy. Menu jest układane przez dietetyka bo takie są wytyczne. Placówki państwowe są dość mocno monitorowane jeśli o tego typu kwestie chodzi. Inaczej jest z prywatnymi, bo jak ostatnio głośno było o różnych nieprawidłowościach to się okazywało, że placówki te nigdzie zgłoszone nie były a co za tym idzie- nikt nie miał nad tym kontroli.

Fiore- ja rozumiem, że są sprawy ważne i ważniejsze ale po Twoich ciążowych problemach to aż nie jestem w stanie uwierzyć, że jeszcze cię ginekolog nie widział.

As- mam nadzieję, że szkoła odpowiednio podejdzie do tematu. Najważniejsze jednak, że Kuba dotarł cały i zdrowy do domu.

Ja dzisiaj odstawiłam samochód do elektryka i mam nadzieję, że wreszcie znajdzie przyczynę problemu bo tą zimę muszę jeszcze przejeździć tym samochodem a może w przyszłym roku się w inny przesiądę. generalnie to mam poczucie, że to bardzo oszukana skarbonka bo wkładam do niej co i rusz, a nic z niej nie wyciągam ;-) ale tak to z samochodami bywa.

Biorę się za robienie jakiegoś obiadu bo Ula do 14 w żłobku a potem chcę do siostry wpaść bo mi kupiła legginsy dla Młodej.

Aga gratki dla kolejnego półjubilata:-).Ja zaraz wychodzę na gimnastykę z Amelianką to nie piszcie zbyt dużo bo mam też inne zajęcia niż siedzenia na bb:tak: ,a przykro mi jak nie jestem na bieżąco .Całuski i spadam:-D

Dzień dobry :)
U nas nocka znów w miarę,dałam mu wieczorem kaszkę ok 18:30 i pierwsze nocne karmien ie było dopiero przed 2 a potem ok 6 rano więc było nieźle :)
As współczuję przeżyć. Dobrze,e Kuba dotarł cały i zdrowy do domu.
fiore tak to czasem bywa z pracą,mój też będzie pracował dużo w Święta,nie musi ale chce,jest taksówkarzem,stawka podwójna i do tego ruch większy niż zazwyczaj-jest to bardzo dobry okres w roku na podciągnięcie domowego budżetu.
Aga buziaczki dla sześcio-miesięczniaka ;-)
pieszczoszka moi oboje mieli trzydniówkę i było bez biegunki po ale różnie dzieci reagują i może to być od tego. Uważaj na odwodnienie-dawaj dużo pić a jak będą znów luźne kupki to koniecznie do lekarza.

AS - az mnie zatrzeslo jak czytalam o Kubusiu :wściekła/y:Oj ja bym zrobila Sajgon oto :angry: Nie dziwie Ci sie, ze sie zdenerwowalas. A czemu tesc jest agreswyny wobec mechanikow? :szok::-D Oby Ci szybko przeszedl ten bol plecow, nie zazdroszcze :no:

Fiore - juz sie kiedys Ciebie pytalam: czemu w IT trzeba placic za wizyty lekarskie? A Twoj S to wogole jedyny u siebie w pracy? Przeciez on ma rodzine. W "takie" dni pracuja albo single albo rozdziela sie dyzur po rowno a nie tylko na jednego i to ojca rodziny. Nie fair to moim zdaniem. && za jutrzejsze wyniki.

Aga - gratulacje dla polroczniaka i zdolnej coreczki :tak:

Andav - ten artykul o zlobkach czytalam juz w zeszlym tygodniu ale nie wklejaklam, zeby nikt nie pomyslal, ze "przesladuje" mamy pracujace ;-)

reklama
Kugela- ponieważ na razie tylko ja "oddałam" dziecko do żłobka to zaznaczę- nie czuję się prześladowana ;-) Trzeba tylko uczciwie stwierdzić- są różne żłobki i różni rodzice.

Fiore- co do pracy w święta, sylwestra i nowy rok to uważam, że Twojego męża podle wrobili. Mój ojciec jeździł przez wiele lat jako lekarz w pogotowiu i u nich zasada była prosta- jeśli w danym roku pracujesz np. w Wigilię to pozostałe święta masz wolne. Żeby po równo było bo wiadomo, że każdy ma rodzinę.

Aga, Marisamm- buziaki z okazji 6 miesięcy

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry