reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

Na pewno to mieli na mysli, a wyszlo jak wyszlo. W sumie drobiazg, a geba mi sies mieje za kazdym razem, jak to widze :) juz po 4 nad ranem, sprobuje usnac...

reklama
Wikasik- dwa dni temu zasnęłam dopiero po 4 nad ranem:no:, następny dzień jest potem tragiczny, jak trzeba wstać...
Nasze organizmy przyzwyczajają się, że potem trzeba będzie wstawać po nocach:-)

Witajcie!
Przebrenlam przez storny,ale sie zmeczylam tym czytaniem ;-) Wogole jakas nie do zycia jestem,chyba sie odstresowuje moj organizm po wizycie.I glowa mnie strasznie boli od popoludnia-juz wzielam paracetamol,ale nie pomaga za bardzo :-(
U fryzjerki super,znalazlam tania i zaplacialam tyle co w Polsce u mojej za pasemka i fryz.Uff...i super wyszlo,fajna babka i profesjonalna.W koncu odrosty zniknely i sie chwale blondem :-p Wlasnie sie dzis zorietnowalam,jak mi szybko wlosy rosna,bo przeciez w sierpniu robilam pasemka,a mialam odrosty jak z 6msc!Uwielbiam ta strone ciazy :-)
Corcia mi nadal choruje,a szkoda bo sie mialam w weekend z she_84 spotkac :-:)-:)-(
Ide sie polozyc,odezwe sie jutro.
Dobranoc!

Ja wczoraj pozlam spac o 21:30. Potem kolo polnocy toaleta, po 3 znowu i juz nie dalo sie spac. Teraz 6:30 i trzeba sie ruszac z wyrka. Wzielam ipada, co by poczytac, co u was, a tu wszystki ze mna posnely ;)

Czytalam, ze od drigie trymestru nie powinno sie lezec/spac na plecach... Tylko, ze mi spanie na boku juz bokiem wychdzi! Zazwyczaj sie dosc wiercilam, ale glownie spalam na brzuchu albo tak lekko bokiem na brzuchu, a teraz nijak, ciagle mi niewygodnie!

Chodzi o jakis nacisk na zyly/tetnice, ze blokuje sie swobodny przeplyw krwi matka-dziecko i dlatego zaleca sie spanie na boku i to najlepiej lewym z poducha miedzy kolanami... Czytalam o tym w paru miejscach, i kolezanka z pracy, ktora urodzila tydzien temu, tez mi o tym mowila juz jakis miesiac temu, zebym sie przyzwyczajala. Musze odszukac fragment o tym w mojej ciazowej ksiazce. Gvyby ktoras tez mogla zerknac do akiej polskiej, bo moze to australijski wymysl? Zapomnialam lekaza zapytac, a kolejna wizyta za 4.5 tygodnia. Pytanie nie wydaje sie na tyle istotne, y u zawracac glow mailem.

Wiesz niby tak,ale z poprzednimi o tym nie wiedziałam i było oki.
Teraz wiem i się zastanawiam.
To wymysł lub odkrycie ostatnich lat ,a my żyjemy od tysięcy lat i jakoś wszyscy się nie dusimy z powodu uciśnięć żył i tętnic.
Moim zdaniem to trochę na wyrost...

mnie dzisiaj też głowa bolała ale wziełam pół apapu i przeszło nie dawno...
ja zawsze uwielbiałam spać na brzuchu ale teraz jakoś jak jestem w ciąży to praktycznie wcale już tak nie śpię bo jakoś opory miałam i mam żeby nic dzidzi nie zrobić chociaż wiedziałam że w I trymestrze nic się nie stanie:) teraz głównie śpie na jednym bądź drugim boku i cierpnę czasem:/ wtedy z regóły kładę się na plecach.
Tak nam nie wolno i tak też nie oszaleć można....za chwilę będzie, że na boku też lepiej żeby ciężarna nie spała:/
oglądałam taką fajną poduchę w Smyku i jak brzusio już porządnie urośnie to ją kupie żeby wygodniej się spało dobre jest to że po porodzie można ją wykorzystać do karmienia itd.

Ostatnia edycja:
Leeee a ja lubie spac na plecach:-(
Ja niestety nie posiadam :-(żadnej ksiazki, musze sie zaopatrzyc:sorry2:

reklama
Do góry