reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

no nic ja dalej dwupak
kilolek to było zabawnie:-D:-D
mnie o 4 nad ranem mocny ból pleców złapał, miałam za godzinę następny i co i koniec :happy2: z termin z usg dziś mija a om mam na 23 więc zobaczymy...

reklama
No hej :)

Uśpiłam chłopa i dziecko :p ja już oporządzona i sobie Was teraz nadrabiam.
Nie mogę za bardzo wchodzić na neta bo mam trrochę nauki, a komputer to ZŁO i nie daje się uczyć ludziom :p
Od jutra mogę już powoli zacząć jeść normalnie bo dieta po cc juz mi się konczy :D
Tylko muszę poczytać co dokładnie mogę wsuwać :p
Jutro muszę zadzwonić do przychodni i umówić wizytę na USG bioderek... Kurde terminy są już na lipiec, więc liczę że nie będę musiała szukać innych miejsc gdzie robią to badanie.
W środę polanuję pójść zarejestrować Gabrysia, bo od piątku moje Ciacho do pracy idzie... i nie będzie miał kiedy ze mną iść.

Dziś zaliczyliśmy spacer... okrutna pogoda :( po 17 słońce jeszcze paliło jak opętane. Ale Gabrysiowi nic nie przeszkadzało... spał 2h i obudził się akurat na zabiegi kosmetyczne :D

Teściowa dziś się zacieszała cały dzień jak głupia bo kupiła bodziaczka (okrutnie ciemnego :/ czego nie toleruję) i latała z nim ciągle przewieszając z miejsca w miejsce (bo go wyprała i musiał schnąć) Komedia... no ale cóż, ona nie miała okazji nic kupić małemu do ubrania, bo się za późno za to zabrała. Teraz z tytułu że dziecko ma 50 cm a ja mam same ciuszki na 56cm to ma okazję się wykazać.

Eh... znów się rozpisałam :p
Widzę że u niektórych z Was napięcie podniesione i dalej czekacie... straszne to uczucie...
Ja bym w tym tygodniu planowo rodziła i też bym oczekiwała :(

Pozdrówka :*********** i &&&&&&&&&&&&&&&

Melduję posłusznie, ze odeszły mi wody :biggrin2: tym razem naprawde
na razie skurcze nieregularne ale zaraz jedziemy

kilolciu 3mam kciuki :) oby poszło łatwo i bez większego bólu..;-):laugh2:

Odkąd wyszłam ze szpitala strasznie jestem nie spokojna.... Często jak mala sie przebudza na jedzenie i wyciagam ja i klade na przewijak to czesto jest tak,ze nagle zaczyna sie krztusić ,zdarza sie,ze mleko jej sie wyleje noskiem:-( i mala panikuje a ja szybko ja wtedy biore na rece masuje plecki i poklepuje.. Wasze dzieci tez tak maja? . Zawsze sie staram zeby po jedzeniu sie jej odbilo i dopiero ja klade spac ale czasem jest tak ze mimo dlugiego noszenia i poklepywania malej sie nie odbije..wtedy klade ja spac na boczku i czasem jak sie obudzi jest wszystko ok a czasem uleje sie jej z noska albo jednoczesnie z noska i buzi .Zaczynam na tyle panikowac ,ze strasznie boje sie zostawac sama z mala w domu... a w godzinach od 7 do 12/13 zawsze jestem sama. NIby to nie długo ale jednak...

Witajcie z rana, ja właśnie nakarmiłam Oleńkę i 5 minut na bb, bo zaraz Mateusza do przedszkola trzeba budzić.
Kilolek &&&& żeby wszystko szybko poszło:)
Pieszczoszka &&& za Laurunie.

U nas wczoraj zmasowany atak gości - jakby nie mogli poczekać jakiś czas, no ale nie wytłumaczysz.

Za wszystkie które jeszcze 2w1 &&& za szybkie rozpakowywanie.
Buziaki dla WAs:)

I ja się melduje nadal 2 w 1:wściekła/y: Termin z OM na 23 więc mam nadzieję, że do tego czasu się coś ruszy bo jak nie to :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. A jeśli jednak by się nie ruszyło to w piątek do szpitala. MASAKRA.
Fajnie się czyta o waszych maluszkach a mnie i pewnie inne nierozpakowane krew zalewa że my jeszcze nie możemy się z wami dzielić tymi rzeczami.
Pieszczoszka będzie dobrze trzymam mocno kciuki:-)
Kilolek oby poszło szybko i bezproblemowo:-)
Dorka i Flaurka obyście szybko z tych szpitali z maluchami wyszły:-)
Azula mocne kciuki żeby hormony szybko odpuściły:-)
Za wszystkie potrzebujące mocne kciuki, dla nierozpakowanych szybkiego rozpakowania, dla dzieciaczków dużo spokoju i zdrówka&&&&&&&&& Miłego i spokojnego dnia:-)
A mnie mąż rano oświecił że boli go gardło, no rzesz ty jak nie urok to sraczka:wściekła/y:

witam sie 2 w 1 zazdroszcze Wam dziewczynki...:(( macie już wszystko za sobą,dzidzie z Wami ...eh ciekawe kiedy na mnie przyjdzie kolej....miłego dnia:(

pieszczoszka - to normalne, ze sie boisz, i ze laura ulewa tez. hani zdazylo sie pare razy i nie zawsze jej sie odbije. nie mielismy zadnych "przygod" z oddechem, a jednak chodze i sprawdzam, czy oddycha, wiec nie wariujesz:) - chyba, ze wariujemy obydwie:)

kilolek - powodzenia, choc pewnie juz po wszystkim:)

milego dnia kochane

reklama
Witam i ja. Dziecie w przedszkolu, drugie spi, sniadanie zjedzone, paznokcie u nog na roz u rak czerwien wiec dzien mozna zaczac:-D:-D:-D
Pieszczoszka to ze ulewa to tak ma poprostu, jezeli bedzie to trwac dluzej to madry pediatra napewno bedzie diagnozowal czy to alergia - i da odpowiednie mleko , czy tez wina lezy w niedoskonalosci ukladu pokarmowego i da mleko dla ulewajacych badz dodatek zageszczajacy do mleka:tak:A co Wam w szpitalu powiedzieli, skad ten bezdech, dusznosc czy co to bylo? Przyczyna bylo zachlysniecie mlekiem???
U nas ok, maly je co 2,5 - 3 h ale ssie niewiele po4-5 min z piersi, za to sika mega ilosci to chyba wypija duzo:-Dna wazenie musimy sie wybrac w tym lub przyszlym tygodniu:tak:nocki ok nawet nie wiem ile razy sie karmimy:zawstydzona/y:pewnie 2-3.
Spacerki tez coraz dluzsze uskuteczniamy tylko nie wiem jak go ubierac:baffled:to co w domu, czyli pajac a na to bluza i cienkie spodenki. Wczoraj pod czapka pojawily sie potowki wiec dzis jak wstanie jedziemy po taka z diurkami typowo letnia lub z daszkiem:tak:bo jednak wiatr jest spor:tak:u nas i jak slonce zajdzie to nie ma upalow:no:
Kilolek nadejszla Twoja wiekopomna chwila - pewnie juz po ale jak nie to powodzenia!!!
Dla wszystkich czekajacych na ten dzien - oby to bylo dzis:tak:
Dla mam z maluszkami sloneczka i pieknych spacerow:tak:

Do góry