reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2012

Wikasik - mój młody tak właśnie ma, że zaczyna się ryk jak mu z oczu zniknę - np. dziś rano - wziełam go do łózka o 7 i do 7.30 dziecko jak anioł, gada, smieje się, kopie matke i pierze po pysku - no samo złoto. Potem wyszłam do kuchni po kawę - juz z przedpokoju słyszałam lament a zanim mi sie woda zagotowała to już się rozryczał na dobre. Jak wróciłam, to niby sie usmiecha, ale juz ma focha i łatwo w płacz wpada. Wczoraj jak wieszałam pranie na balkonie to go cały blok słyszał, tak sie darł - bo mu matka z pola widzenia znikneła. No i robi coś czego nie robił nigdy - zasypia na rękach, przytulony do mnie - jak bardzo juz ryczy to go biore na kolana, przytulam mocno do siebie - w 2 minuty śpi, po odłożeniu sie nie wybudza... Za to jak sie obudzi z tego spania to jest od razu ryk, bez ostrzeżenia - od razu alarm nr 5... Generalnie, jak tylko mu się mamusia zgubi - ryczy. Niekoniecznie musze go na rękach mieć, byle blisko - np. super zadziałał wczoraj fotelik - posadziłam go twarza do mnie i miałam spokój, w końcu - widział mnie i git, zasnął sobie spokojnie.

Tak więc, Wikasik - chyba się doczekałaś;)))

reklama
zapomnialam sie wam pochwalic ze dzis idziemy z miskiem zapisac go do szkoły tzn weekendowe liceum ogolnoksztalcace 2-letnie dla osob po zawodowce. Nareszcie go namowilam-zmusilam bo chyba od 5 lat dupsko mu trułam ze moglby zrobic liceum zeby miec srednie wyksztalcenie, ale jakos to odwlekal w czasie bo zawsze cos. Wcoraj powiedzialam jasno ze jak sie nie zapisze teraz to juz nigdy bo jeszcze bardziej bedzie mu wstyd ze jest "za stary" no i przede wszystkim gorzej bedzie mu wejsc w rytm nauki. Przypuszczam ze juz bedzie to problem bo szkole konczyl jak mial 19lat a teraz ma 27...

Pieszczoszka bardzo ładny ten kombinezon :-)
A czy na zime jakies cieple butki kupujecie? bo sama nie wiem czy pod kombinezon lub spiworek sie zaklada

Ostatnia edycja:
olissia nigdy nie jest za późno ,dobrze,ze go namówiłaś!
Mi został jeszcze rok Liceum dla dorosłych.
Kiedyś przerwałam szkołe i wyjechałam za granice.. głupia byłam..
A teraz nadrabiam to co straciłam

to samo mu powiedzialam, matury nie musi miec, ale niech ma srednie. Jak chce awansowac u niego w firmie to musi miec min srednie a to jego szansa jest. Tak mu trulam i chyba sie udalo
A ty masz 2letnia czy 3letnia szkole?>

Olisia - my Bartkowi ubieraliśmy buciki, takie z polarkiem w środku obszyte welurem, ale miał osobno spodnie i kurtkę, więc stópki gołe, jakby miał cały kombinezon to żadnych bucików by nie miał.'
na jesień planuję kupić Hani jakiś płaszczyk, może polar? welur? taki grubszy jak pajacyk, który niestety będzie już za mały... 100_1993.jpg

Myślałam o Tym... Ale ciągle zamiast motywacji słyszę: nie pójdziesz na studia bo poznasz tam kogoś,zostawisz mnie albo będziesz łazić na imprezy ze studentami. heeheh (słowa mojego S)

Głuptas ! w życiu bym tak nie zrobiła..dla mnie rodzinna jest najważniejsze a co jak co ja w uczuciach stała jestem.;-)

reklama
Do góry