reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

zaneta czy ja wiem czy sama sol? moje jakos nie bylo szczegolnie słone...
Ale wiadomo każdy ma inne wyczucie smaku jedni lubią to a inni nie:)
z papierem dobry pomysł :)

pieszczszka sprawdź w składzie ile tam jest chemii...
Masakra :szok::sorry2::sorry2:

Witam się .
Doczytałam troszkę .
Dziewczyny dzięki za kciuki.Wczoraj nie dostałam sie do chirurga ,więc dziś prywatnie jadę do kliniki ,bo nie fajnie z tą nogą .:-:)-(

Wspólczuję nieprzespanych nocek .U nas ze spaniem super.
Kolacja była wyjątkowo późno ,bo o 23 ,ale mała obudziła się dopiero o 6 rano ,najadła się i dospała do 8.15 .Wstała ze śpiewem i gaworzeniem na pysiu :-D:-D:-D
miłego dnia

reklama
Witam i ja Was mamusie:-) U nas noc też kiepska młody o 2 sie obudził i dopiero o 4 zasnął a teraz dosypia...
I już po weekendzie dość nerwowym jak dla mnie , w sobotę teściowa mi strasznie ciśnienie podniosła, była w szpitalu tydzień czasu ale zrobili badania tylko i już w piątek wróciła i wydzwania że bardzo tęskni za małym ,i w sobotę przyjechała wpadła jak burza na pół minuty i pojechała nawet nie wiedziałam kiedy , ja sobie myślę babka po hu...oczekiwałam że chociaż pół godz zajmie się małym bo mieszka blisko nas a ciągle czasu nie ma ..
Ale widać jak to sie mówi , umiesz liczyć licz na siebie .....Więc pomoc to ja mam na prawdę super a tak sie zapowiadała że ona będzie małym się zajmować jak się urodzi..
Wkurzyła mnie strasznie ta sytuacja bardziej mi się przykro zrobiło...ale tak jest z rodziną ...
Monisia świetny filmik uśmiałam się :-)
Ja też muszę poszukać jakieś krzesełko do karmienia ...

Witajcie,
wczoraj pojechaliśmy do Kołobrzegu i w końcu spędziliśmy normalny dzień. Była przepiękna pogoda, ciepło niczym w lato, kurtki były zbędne. Spacerowaliśmy po plaży, zjedliśmy obiad i wypiliśmy dobrą kawę, później zakupy i do domu. Niedzielę zaliczam do bardzo udanych. Porozmawialiśmy i zobaczymy jak to będzie się dalej toczyło. Oby dobrze - dla naszej córeczki.
Ninka niestety morza nie zobaczyła, bo spała, a i tak niewiele było widać, bo mglisto strasznie. Za to w galerii wszystko było super i nawet obcy, którzy ją zaczepiali. Nosiłam ją w nosidełku, była wniebowzięta.
Poszła spać ok 20.00, nakarmiłam ją przed północą ale i tak wstała po 3, później przed 7. Więc noc średnia, ale nie najgorsza.
A teraz zabieram się za ogarnięcie mieszkania i prasowanie :szok:, bo jutro do pracyi przyjeżdża moja mama, więc niech dom wygląda jak dom a nie jak składzik. Chyba by mi się przydała perfekcyjna pani domu, ale nie na przeszkolenie, mogłaby sama się wziąć do roboty i mi posprzątać.

Miłego poniedziałku dziewczyny!

Masz rację Pieszczoszka, ale ja próbuję jej unikać chociaż trochę i tak np nie uzywam żadnych zup w proszku, sosów z torebki i żadnych fiksów, wolę ugotować zupę na kości, sos zaprawić zasmażką a kurczaka przyprawić własną mieszanką przypraw. Chociaż staram się unikać glutaminianu sodu to się do końca nie da, wiadomo.

annte dokładnie tak.Też nie używam żadnych polepszaczy a zwłaszcza w kostkach i sosów z torebek .
Vgetę również robię sama bez żadnych polepszaczy i jest dużo dużo lepsza niż te kupne.
Przepis jak ktoś chce to mogę podać ;-)

a ja używam gotowych sosów, ale tych bez konserwantów. oczywiście to nie to co swojskie, ale w domu nie zrobię np sosu do zapiekanki makaronowej, no po prostu nie wychodzi. do spaghetti, śmiet. - ziołowy, pomidorowy, pieczarkowy robię sama. vegetę lubią chłopcy, więc mamy, ja wolę sól.
As - poproszę przepis:)
dziś na obiad pieczeń rzymska - jak kupię jajka (mamy kury, ale babka woli rozdawać jajka ciotce i matce) i pieczarki. myslicie, że będa do niej pasowały ziemniaki?

reklama
Do góry