reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

reklama
hej dziewczyny- zaglądałam cały tydzień ale z pisaniem było kiepsko.
Minął mi pierwszy tydzień w nowej pracy- spędziłam go głównie na poznawaniu zespołu (z racji nieobecności patrona każdy dzień spędzałam w innym pokoju), czytaniu rozporządzeń, kodeksów i ustaw, zapoznawaniu się z aktami, a wczoraj nawet prace manualne zostały mi zlecone- szyłam akta. Ogólnie ludzie sympatyczni a robota konkretna może po weekendzie się zacznie.

Noc u nas kiepska. Od 2 do 3 jeden wielki ryk. Nie pomagał ani wózek ani rączki. Po cichu obstawiam idące 4 bo coś tam niby namacałam ale pewności brak.

Dzisiaj robimy pierwszą imprezę roczkową. A pogoda oczywiście do bani- leje i lać pewnie będzie. Na szczęście nie nastawialiśmy się na plenery tylko na domówkę.

Wszystkim dziś balującym życzę udanych imprez :-)

Witam się weekendowo ;-)

Pogoda dziś lepsza bo nie pada jak wczoraj cały dzień :dry: jest lekko pochmurno ale przyzwoicie więc nie narzekam :-) od poniedziałku znowu ma byc poprawa pogody i ocieplenie więc nie mogę się już doczekać :-)

Dziś może M . uda się wcześniej przyjechać i może uda nam się podjechać pooglądać wózki do hurtowni , trzeba też w końcu pojechać kupić jakieś sandacze małemu więc dziś będzie dzień zakupowy ;-)

Dla tych co weekend wyprawiają roczki to udanych imprez ;-)

miłego weekendu dla wszystkich :*********

Hey,
ja sie nie wykruszam,ale tez szczerze napisze,ze wole spedzic czas poza netem,a jak juz korzystam to tylko na chwile,wiec czytam ogolnie i nie odpisuje oddzielnie tylko hurtowo.Przepraszam,ale juz w taki okres wakacyjny weszlam ;-)
U nas ok,ale nie wiem kiedy Leo wyjda kolejne zabki,bo nadal sa pod dziaslami i tyle,zaden nie wyszedl poza obecnymi jedynkami.Marudy wielkiej nie ma,ale fakt faktem,ze zaczynam sie stresowac ja,bo czekam az sie zaczna przebijac i boje sie reakcji i samego faktu,ze nadal sie nie przebily,a sa od tygodni wlasnie na granicy "wyklucia".Mlody w domu spi dobrze,ale z racji zmniejszenia sie jego apetytu w ostatnich dniach (a dopiero co jadl za dwoje),dojada w nocy,a raczej dopija o 1-2 :dry:,ale potem dosypia do poznego ranka,wiec nie czujemy sie senni,ani ja,ani maz.
Pogoda u nas paskudna,ale wycieczka do granicy z Austria udala sie w czwartek.W koncu nie pojechalismy do Innsbruck'a,bo zmienilismy trase i zamiast tam udalismy sie "na lono natury".Pogoda dopisala i bylo wspaniale,ale teraz po tygodniu wycieczkowania moje cialo na tym cierpi,jestem mega zmeczona.Kregoslup znowu mi siada,wiec jestem na lekach od wczoraj,ale nie jest az tak tragicznie,teraz w weekend odpoczywamy w domu.W poniedzialek wraca normalnosc-praca S.przedszkole V. i ja z Mama(za pare dni pewnie bedzie wylatywac) i Leo w domu,tylko ze normalnosc u mnie oznacza zajecie dalszymi kartonami poprzeprowadzkowymi i sprzaaaaataniem,wiec chyba nigdy z tego nie wyjde :-p
Urzadzajacym urodzinki powodzenia,potrzebujacym wsparcia przesylam dobre mysli,uwazjcie na siebie,badzcie cierpliwe i przesylam milion buziakow dla Waszych Szkrabow :o*

My po imprezie urodzinowej. Wyszło super, torcik identyczny jak na zdjęciu, które wam kiedyś wklejałam. Prezenty trafione bo Ula dostała rowerek (jeszcze nie złożony), grający nocniczek fp, 2 zestawy talerzyków (jeden plastikowy na teraz i jeden z ceramiczny jak troszkę podrośnie), 2 lalki, książeczkę i ubranka. A do tego wszystkiego postanowiła się popisać przed gośćmi i dzisiaj na swojej imprezie zrobiła pierwszy samodzielny kroczek. Aż mi się łzy w oczach zakręciły. Była też urodzinowa wróżba- wybrała w kolejności: różaniec, 100 zł i kodeks karny. Wobec powyższego uznaliśmy, że zostanie nieźle opłacanym specjalistą od prawa kanonicznego ;-):-D

Hej, my też po imprezie. Krzyś zniósł ja dzielnie, tylko miał problem z zaśnięciem przez nadmiar emocji. Ale w końcu po 22 padł i śpi. Oczywiście idą nam ząbki, wiec od razu nasmarowałam mu dziąsła Bobodentem. No i kupiłam mu pastę i szczoteczkę do zębów. Pastę mamy taką (była w zestawie ze szczoteczką) GABA Poland - elmex PRZECIW PRÓCHNICY - Pasta do zębów elmex Dla dzieci 0-6 LAT

Z prezentów jestem bardzo zadowolona - Krzysio dostał pandę na biegunach :-p, rowerek (już złożony i wypróbowany :-p), ubranka, dwa duuuuże samochody, książkę z bajkami i wierszami dla dzieci.

Katasza - gratuluję pierwszego samodzielnego kroczku :tak:

Krzysiu już kilka razy robił sam po 3-4 kroczki, ale jakoś za chodzenie się jeszcze nie wziął. Tzn. chodzi pięknie trzymany za jedną rączkę, a właściwie to sam trzyma się za palec :tak: Więc nie raz spacerki pokonujemy pieszo - Krzyś uwieszony za jedną rękę, wózek pcham drugą i jest pięknie :-D

Dobrej nocy dziewczęta :-D

No super ,że imprezki sie udały u nas za tydzień mam nadzieję ,że tez nam wyjdzie.No i gratki za samochodzące nóżki.U nas pada tak więc jestem mało zadowolona .To tyle && za te w potrzebie:tak:

Dzień doberek:)
Katasza - gratki dla Uli. Ależ jej przyszłość wywróżyliście:D
natalka - jak zakupy? Znalazłaś jakiś fajowy wózek?
Ja właśnie też stoje przed dylematem wózkowym. Musze kupić parasolke na wyjazd. Bede jej rzadko używać bo jestem bardzo zadowolona z mojej spacerówki. Potrzebuje czegoś lekkiego z dużym regulowanym daszkiem (żeby chronił od słońca) i z regulowanym oparciem. Znalazłam sobie coś takiego

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=340

ale oczywiście nie mam gdzie go wypróbować.
Może któraś z Was miała z tym wózkiem doczynienia? Albo może polecić jakąś alternatywe?
aniag78 - masz jakieś doświadczenia z parasolkami dostepnymi na rynku at?
A u nas pogoda pod zdechłym Azorkiem ale na spacer i tak trzeba sie ruszyć.
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Hej hej, witam niedzielnie. Deszczowe to i leniwe popołudnie, nawet moje dziecko tak stwierdziło i ucina sobie drugą drzemkę. Nockę przespał pięknie - idą zęby, ale Bobodent pomaga póki co. My już po obiadku, dla małego zupka ugotowana już czeka. Pogoda do duszy, a my chcieliśmy nowy rowerek wypróbować. I nic z tego :-(

reklama
Dzień doberek kobitki :) Dziękujemy pięknie za życzonka!
Całe szczęście, że to nie dziś wyprawiamy urodziny, bo od rana leje się z nieba.... do skrzynki na listy chyba będzie trzeba płynąć pontonem...
Zrobiliśmy sobie mini urodzinki, pełna impreza za tydzień. Pobawiliśmy się w roczkowe wróżenie. Erik wybrał..... krzyżyk ku uciesze teściów :-) Później rzucił nim, złapał pieniążek, tak nim ścisnął, że gdyby to był zwierzak, to by mu oczy wyszły na wierzch:-D Na koniec trzymał w jednym ręku pieniążek, w drugiej krzyż:-)
Mały pierwszy raz chodził dziś przy pchaczu. Zazwyczaj zaraz się przewracał, ale dziś pięknie obszedł sobie dwa pokoje:-) Może dlatego, że na tylnych kółkach włączyłam mu hamulce, więc nie mól się nim rozpędzić i musiał iść powoli:-D

Katherine2909 my kupiliśmy parasolkę używaną produkowana w at, marki nie powiem, bo zamknięta jest w bagażniku, a w taki deszcz na pewno nie wyjdę, bo mnie zmyje:-D Taki staaaaaary model, z metalowym stelażem. Tyle, że nam nie o wygodę czy praktyczność chodziło, a o to, żeby w bagażniku nie zajmował dużo miejsca. Na zakupy wystarcza, a na spacery, czy dłuższe wypady mamy Hauck Apollo 4:
Hauck Apollo All In One + Gratis!!! (3198634533) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ale powiem szczerze, że ten wózek jak dla mnie to jedna wielka porażka.

Do góry