reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
ja bawilam się taka plasteliną z chrześniakiem faktycznie dzieci mają radochę, długo czas jest spokój ;)

Dziewczyny Wam tez tak wszystko leci z rąk? Zrobiłam sobie pyszny koktajl bananowy z moim jogurtem i dobrze nie spróbowała a on tak poprostu wypadł mi z rąk, rozprysł się wszędzie po całej kuchni na kuchence, blacie, szafkach oczywiście ja sama bylam cała brudna i podłoga też egh ale na szczęście miałam jeszcze banany to zrobiłam sobie nowy

ja mam że tak powiem słabsze dni w których Mój S nawet patrzy na mnie i kiwa głową mówiąc: może ja to jednak zrobię kochanie?:p

a co do jogurtu - własnie wstawiłam z actimelem wymieszany do jogurtownicy....
wiikki - jakiego mleka uzywałaś? jakiej konsystencji jest po 24h?

ostatnio użyłam 3,2 % a wczoraj 2 % , konsystencja dosyć płynna napewno nie jest mocno gęsty taki bardziej płynny. Ja go pije ze szklanki bez łyżeczki, ale im dłuzej się go trzyma w ciepłym tym jest gestszy. Tak zaobserwowałam ;)

A mleko obojętnie jakie tylko nie UHT , najlepiej z butelki

kupiłam w butelce 3,2 - nie ma na nim UHT więc chyba nie jest... hmm....
wstawiłam do jogurtownicy na 12h zobaczymy:)

A pochwalę się że Mój wspaniałomyślny S na jutro na 17 zamówił mi pedicure do domu:D

Ja dziś sobie koktajl z malinami zaserwowałam. Pochłonęłam cały od razu. A potem zgaga mnie męczyła...

Nanu fajny chłop. Mój by o tym nie pomyslał. Musiałam sama sobie zamówić;-)

A taki domowy jogurt bez jogurtownicy też wyjdzie i ile można go przechowywać?

Powrot do przeszlosci!Nagly nalot ptactwa wielobarwnego odnotowano dzisiaj i trzyma mnie az do tej chwili :dry: We lbie sie kreci,slabo mi i w ogole to ble.Dumnam bo obiad wykrzesalam.Teraz z ksiazka na kanape.

Moja mala uwielbia plastoline!Jestem w trakcie organizacji specjalnego kacika na stole z Ikei,gdzie stanie machina do robienia tortow.I na wielkanoc zamowie jej w koncu wymarzona lodziarnie.Podloga nawet dawala rade ale przy malym psie ta opcja odpadla.Wyprobowalam stolik i krzeselko i odkrylam,ze to jest strzal w 10!Super po prostu!Siedzi,wszystko ma pod reka i rzezbi :-)

Mialam dzisiaj mleko i actimelki kupic i oczywiscie zapomnialam!Dobrze,ze jest plynny.Uwielbiam jogurty pitne.Juz sie nie moge doczekac :tak:

na 24 godziny odstawiam. I po dodaniu do mleka akcimela należy pomieszać, potrząsnąc butelka nie wiem czy o tym wspominałam :) i po ok 24 h mamy gotowy jogurcik. I można dodać czy banany, czy malinki, truskawki zblendować i mniam niebo w gębie :)

reklama
Do góry