reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Olga młody rewelacyjnie się obraca , taki sprytny maluch z niego. mój tylko solidnie na boki się kula, tak jeszcze nie potrafi.

Zrobiłam wczoraj interes życia. Znajoma była w Niemczech i niepytana kupiła mi dla młodego ubrania na jakiejś wyprzedazy, używki. Jej mąż to przywiózł dwa tygodnie temu - same szmaty, jakieś pajace welurowe, śpiochy znoszone... Z całą pewnością nic z tego nie ubiorę. A ona zadzwonila po kilku dniach jak mi się ubranka podobają, a wczoraj dzwoni, że dała za nie 30 euro i czy mogę się z nią rozliczyć!. Wkur**łam się na maksa! Za tą kasę miałabym ciepły kombinezon dla małego na zimę !. Najchętniej odwiozłabym jej te ubranka , ale nie mam tyle odwagi ! I jeszcze jak jej delikatnie powiedzieć żeby więcej nie robiła mi takich przysług ?

reklama
Dzięki, dziewczyny. Mi też się właśnie wydaje, że strasznie szybko mu z tym obracaniem poszło... dopiero kilka dni temu wyjęliśmy mu tą matę, jeden dzień próbował się obracać, ale nie potrafił tej dolnej rączki wyciągnąć.. a drugiego dnia hop i już.. i teraz tak cały czas ćwiczy. Antek z tego co pamiętam, to dopiero ok. 5 m-ca to opanował. My się śmiejemy, że Filip to się tak szybko rozwija, żeby przed bratem móc spierniczać.. bo starszy to go szturchnie, to uszczypnie.. widocznie młody ma dość :-D Jak tak dalej pójdzie to zacznie chodzić jak będzie miał pół roku ;-)
leskowa - może powiedz tej znajomej, że ciuszki są za małe np. i że akurat takich masz już dużo? Ale co to w ogóle za pomysł, żeby komuś nakupić używanych ciuchów i jeszcze się za to chcieć rozliczać???? :no:

Mi teściowa takie przysługi robi, ale przynajmniej się rozliczać nie chce. Część nie powiem, fajna, ale część powyciągana, znoszona. Wziąć trzeba, żeby przykrości nie zrobić, a co potem?? Od razu wyrzucić. A co jak spyta czemu Małego w to nie ubieram??

Filipiamama - u nas na szczęście odwrotnie: teściowa przywozi dla chłopaków głównie ciuchy z Benettona :szok: co też jest lekką przesadą, bo ceny masakryczne :tak: ale ubranka super, nie powiem :tak: Szczególnie w porównaniu z F&F i ubrankami z Lidla, które my najczęściej kupujemy...

Najgorsze, że jak jej coś powiem to się obrazi ... A mam z nią o tyle dobrze, że siedzi w domu i zawsze mogłam jej córkę podrzucić, jak nie miałam co z nią zrobić... Kur** jak ja nie lubię takich sytuacji !

Leskowa chyba nie masz wyjścia albo zapłacisz i poprosisz by więcej Ci nie kupowała, bo masz mnostwo ubranek po kuzynach , ciotkach, wujkach i nie masz z tym co robić i dostajesz wszystko za darmo, więc kupowac nie musisz, albo powiesz , że nie prosiłas o zakup i oddasz ubranka i będziesz bogatsza o 30 euro. Ale koleżankę masz pomysłową, nie powiem, ale pewnie dobrze chciała.

FISHER PRICE Huśtawka z Projektorem na PRĄD muzyka (3467272762) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A my dostaliśmy wczoraj od siostry męża (pożyczone) to cudo !!! jest boskie, tylko malizna już trochę ciżkawa i już to samo nie bują z taka siłą

Ostatnia edycja:
Dzień doberek.
Co do prezentów ubrankowych to my odziedziczylismy po szwagierki dzieciach, ma dwóch synów. Ale jak przeglądałam przed ciażą ten najmniejszy rozmiar, to tez połowę bym odrzuciła. I tak zrobiłam, zostawiłam u mamy na wsi w razie jakiegoś "niekontrolowanego zabrudzenia" :-p Teraz przeglądam większe rozmiary i to samo. Na poczatku męzowy patrzył na mnie spod byka bo darowanemu koniowi i jeszcze od jego siostry...no ale niektóre były po prostu zniszczone, a niektóre najzwyczajniej mi się nie podobały. Mamy odmienne gusta. Teraz już udało mi się mężowego przekonać, że nie ma co trzymać tych, w które młodego nie ubierzemy. Bo jeśli teraz się nie wykorzysta to tym bardziej nie ma sensu trzymać "dla następnego". I też nie rozumiem dlaczego szwagierka niektóre te szmatki trzymała. Ze 2 worki oddalam już rodzinie w bardzo trudnej sytuacji socjalnej.

No ale na zimę trzeba będzie co nieco kupić. Szwagierki dzieci były jesienne. Jest jeden kombinezon ale nie będzie pasował. I to chyba będzie grubszy wydatek, nie??

Leskowa - niezła "koleżanka". Dała a później o zapłatę...idiotyczna sprawa.

Filipiamamo to chyba ty pytałaś o strój na basen dla filigranowej z biustem...ni jak Ci nie pomogę bo filigranowa jestem chyba tylko w małym palcu u stopy. Ja kupiłam oczywiście jednoczęściowy :/ i wzor mial wyszczuplać brzuch :D taki asymetryczny. Zobaczymy ten efekt :D Dziś powinien dojść.

A tak poza tym to czekam na kuriera, jedzie z wózkiem. O 6 rano napisam mi smsa, ze prosi o kontakt w sprawie paczki. O 8 do niego oddzwoniłam, powiedział że zaraz bedzie. Jest 11 a jego ni chu chu. Ładne mi zaraz....

Fajne to to. Ja już nic do domu nie znoszę z takich sprzętów, bo mi podłogi zbraknie. Mam już dwie maty, dwa bujaczki, pudło na zabawki i kocyk rozłożony, a jeszcze chodzić jakoś trzeba:-D. Za trochę pewnie dojdzie jakiś kojec i inne cuda. Mój salon to istny plac zabaw.

ewcia.83 - ja też chcę jednoczęściowy, bo brzuszek to mi jeszcze został, ale tyłek mam mały i wielki biustol, to będzie problem. Podjadę do la vantila, a jak nic nie znajdę, to przez internet na czuja będę szukać. Najwyżej potem na allegro będę odsprzedawać.

Ostatnia edycja:
reklama
FISHER PRICE Huśtawka z Projektorem na PRĄD muzyka (3467272762) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A my dostaliśmy wczoraj od siostry męża (pożyczone) to cudo !!! jest boskie, tylko malizna już trochę ciżkawa i już to samo nie bują z taka siłą

Ooo łaaałłł ale wypas :) ale i cena gruba :) dobrze ze pożyczone. My mamy Bright Stars:

Huśtawka Deluxe 3 Lwy Bright Starts 6987 :: Bright Starts

Kupiłam używkę za pół tej ceny, ale rzeczywiście to świetna sprawa. Wszystkie drzemki w ciągu dnia strzela w huśtawce. Jak w łózku to 30 min a jak na huśtawce to i 2 godziny :D

Do góry