reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Ewcia, no to teraz mi zagrałaś na wspomnieniach. A tu mi wieczorem znów zadudnią koncertami. Teraz grają pod PL, a to mój klimat;) Oj poszłoby się;)

A tak w ogóle, to gdzie ty widzisz to słońce. Jedyne pozytywne oznaki to to, że czasem przestaje lać;)

U nas też noc mogła być więc może faktycznie coś z pogodą, bo ja też jak nigdy nie mogę rano dospać, to dziś padłam nieprzytomna na godzinę i nie przeszkadzał mi Filip wspinający się na łózko. Za to teraz dopiero usnął. Zawsze po basenie padał, a dziś tatuś w domu i szaleństwo. Dwie godziny marudził, ale przytulić się i zasnąć to nie. W końcu wsadziłam do łóżeczka, 5 minut lamentu, położyłam i już nie wstał;)

reklama
Ech... u nas tez koncertuja... pamietam jak rok temu umyzykalnialam Wojtusia w brzuszku;) licze na to, ze za rok pojdziemy, a dokladnie liczę na teściów;)

Ja juz wiem, ze dwa dni temu, w nic to byl ryk z głodu. Dzisiaj przed obiadem tez mi to odwalil. Zobaczyl jak gotuje makaron i histeria... no po prostu takie spazmy. Nawet nie moglam mu podmuchac i jadl takie gorące... no i wciagnal podwojna porcje, az w pewnym momencie to myslalam, ze zwroci. Wydaje mi się, z jak teraz nie je w noc to musi wiecej w dzień.

Ostatnia edycja:
Ormianka, u nas jest to samo. Nie da wcześniej znać, że podgłodniały, tylko ryk, żebym dawała natychmiast. Czasem tak znienacka. Niby jeszcze nie czas, a jemu się zachce i już;)

A moj ostatnio nie zjadliwy. Tu juz pora, juz dawno nie jadl a wmusic mu coś konkretnego to gehenna. Od dwóch dni daje mu lyzeczkowe śniadanie ale czarno to widzę jak np przed praca wszystko szybko szybko a ten przy jedzeniu musi wołać o wszystko co ma w zasięgu wzroku. I schodzi się dobre pół godziny i oczywiście spora część na sliniaku bo wyma****e rękami przy tym.
Ormianka moj tak ostatnio na chleb sie rzuca. Jak zobaczy na blacie to piluje zeby mu dać.

Może to pogoda ,miejmy nadzieje, że dziś w nocy będzie podobnie .
W Bieszczadach pogoda zmienna jest raz deszcz raz słońce nie wiadomo jak się ubrać na spacer .
Moja tez tak ma z jedzeniem ona teraz jakoś nie chce mi jeść zup nie wiem dlaczego woli takie dorosłe jedzenie .
Upiekłam dziś pyszne ciasto , podobne zrobie w formie tortu na urodziny małej tylko na górze będą świeże owoce truskawki, borówki ,maliny) i zamiast tego ciasta będzie biszkopt dziś również zrobiłam na biszkopcie tak wygląda

A Filip już trzecią godzinę śpi. Co to dziecko odsypia. Pojadł krupniku przed senem i teraz nie wiem co on powinien jeść. Bardziej pora na deser, ale obiadku pełnego nie zjadł, to chyba mu się należy;)
Mieliśmy jechać do Lidla, a potem na spacery, a ten ciągle śpi;) Co to będzie się działo wieczorem i w nocy.

Evi nie rób smaku, bo ja ostatnio jak odkurzacz pochłaniam takie ilości. Jak coś zobaczę, to muszę zjeść, bo mnie skręca;)

Filipia - ty możesz teraz bezkarnie :) ciasto pyszne ja już zjadłam 2 kawałki i dalej bym jadła wszystko przez ta @(wtedy pakuje słodkie a później mam wyrzuty sumienia, takie błędne koło)

U nas goscie, tort sie podobal,
Mamy wiadomosc: sa zęby..i to ida min 3 na raz, gorne 1 i dolne, juz nie chcialam macac ale wystukalam lyzeczka min 3, na gorze czuc, dziaselko pekniete...ufff....

Camel tort piękny, bawcie się dobrze. I gratuluje ząbków.
U nas roczek za tydzień, też szukam inspiracji na tort, ale ja z braku czasu pewnie zamówię, tylko muszę znaleźć jakiś wyjątkowy.
Pewnie wezmę w piątek wolne by wszystko ogarnąć na sobotę. Już się nie mogę doczekać :-D
U nas dni strasznie szybko lecą, nie mam za dużo czasu. Moje dziecko pochłania ogromne ilości jedzenia, chyba ma jakiś skok rozwojowy.

reklama
Camel, gratuluję zębiszczów;)

A ja właśnie wróciłam od teściów. Akurat mieli obiadek i ciasto podobne do tego Evi;) Nie mogę się dopiąć w spodniach;)

Do góry