reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

hehe ale dyskusja rozgorzała:-D

citrus a czego on się boi cie puścić? przecież i tak masz 9-miesięczną przyzwoitkę przy sobie:-p

hahah mega mocny tekst:-):-):-D

znacie się na miodach?znaczy po czym poznać że jest dobry i prawdziwy?mój R. zawsze kupuje na bazarach,taki niby z pierwszej ręki,ale ostatnio kupił akacjowy i nie dość że jest taki rzadki że ledwo go na brać,to jeszcze w herbacie znikomy smak:no:

reklama
dokładnie tak jest.
kiedy nie ma się na kogo liczyć babcie/ciocie \/itd bardzo ciężko jest zorgazniować wspólne wyjście z mężem.
osobne wyjście mam już doprawcowane.
a wspólne życie niesie za sobą czasem trudne wybory.
będąc z kimś trzeba liczyć się z jego zdaniem i planami i samopoczuciem.;-)

znacie się na miodach?znaczy po czym poznać że jest dobry i prawdziwy?mój R. zawsze kupuje na bazarach,taki niby z pierwszej ręki,ale ostatnio kupił akacjowy i nie dość że jest taki rzadki że ledwo go na brać,to jeszcze w herbacie znikomy smak:no:

z tego co kiedyś tato wspominał(pszczelarz z zamiłowania) to raczej o tej porze roku miód prawdziwy powinien być skrystalizowany (twardy)w całości lub chociaż częściowo i dopiero po rozpuszczeniu robi się płynny a akacjowy to już zwłaszcza bo się wcześnie go zbiera:-)

a te płynne to albo sztuczne albo częściowo syropem cukrowym zaprawiane:baffled:

ogladacie porodowke na tlc:-)?

ja to nie wiem, tam na 10 rodzacych, 8 ma 16 lat..albo 17:szok:

Ostatnia edycja:
Halu:) wpadłam co by za dużo zaległości nie mieć ;-)
Citrus zazdroszczę niskich rachunków;-) my płacimy jak za zboże....mamy ogrzewanie gazowe. Ehh czy ten cholerny dołek kiedyś minie?;/ z kasą jeszcze gorzej niż było, auto rozdupcyło się tak, że nie opłaca się naprawiać...przez co Jarek uziemiony jest w domu;/ rwa już tak daje w kość, że chwilami wyję do księżyca....za oknem totalna szaruga, deszcz leje niemiłosiernie...żeby dojść do małej do szkoły to spokojnie można kajakiem podpłynąć;-)wszystko płynie, aż zwierzakom nie chce sie wychodzić. Do tego na wadze kolejne - 2kg to juz razem 10 i juz serio nie wiem co o tym myśleć;/
To se ponarzekałam:-)

Bez wsparcia babc tez da sie wszystko dograc!Tylko trzeba sie rozejrzec za jakas mila pania na rencie czy emeryturze,ktora nie wzgardzi dodatkowym groszem.A w zamian odda znacznie wiecej-serce!My czesto organizowalismy jakies wyjscie w ten sposob,ze ja usypialam Mloda a niania tylko siedziala i ogladala sobie film.Jakby sie cos dzialo-telefon.A jak byl teatr to kladlismy je obie u nas w lozku i zapuszczalismy jakas dluuuga baje.Na takim seansie najczesciej zasypialy obie :-D

Moje cycki sa mieciutkie jak kaczuszki od samego poczatku porostu :dry: Wcale nie pieje nad nimi z zachwytu.W pierwszej ciazy byly wieksze i pelniejsze.Wygladaly prawie jak silikony ;-)

Z tego co kojarze to miod sie krystalizuje jak sie otworzy sloik.Jak jest szczelnie,oryginalnie zamkniety to chyba nie :confused: ? Tez pszczelarze w rodzinie.I tak mi sie po glowie kolacze.My tutaj od sasiada z wioski obok kupujemy.W zyciu sie tak miodu nie opchalam jak teraz.Kupilismy kilka sloikow i ten otwarty skrystalizowany ale 2 pozostale caly czas plynne.

Koncze meliske.Mam nadzieje,ze dzisiaj pospie.Wczoraj porzucalam sie po lozku gdzies do 1:30 i obudzilam sie o 6:30.Pozniej nie do zycia.A teraz zaczynaja sie znowu oczy otwierac :sorry2:

Cytryna łzy zachowaj na potem,ja od stycznia mam 30:zawstydzona/y:

citrus ja chciałabym mieć 25 , w tym roku mam 30 lat.
ja dziś przy mirzeniu staników w sklepach zauważyłam ,że mam strasznie żylaste cycki.milion żyłek pod skórą.
kartatinga oczywiście ,że facet ogranicza. :-)

25???? :szok::szok::szok: kiedy to było??? prawda ??? Ja w czerwcu 30 :-)

ja tam sobie nie stawiam ograniczen ze wzgledu na faceta, nie wiem nawet o co Wam konkretnie chodzi:-D..
ale ja tez nie mysle, ze dziecko mnie ogranicza...moze 10 lat temu..teraz sa takie udogodnienia, ze mozna wszystko..

amen;-)

My też kwestię wyjść mieliśmy dograną, ja nie ograniczam D. a On mnie;-) tyle, że nasze dzieweczyny mają po 12 lat więc jakiejś szczególnej opieki nie musiałam dla nich załatwiać (ale nie były to wyjścia całonocne, i zawsze jedno z nas było w domu);-)
ale nie wiem jak to będzie ja się mała urodzi;-) to nie to że ona będzie mnie ograniczać, tylko nie wiem jak ja ją zostawię z kimkowiek:-p

Dziś zabrałam moją córę do kina :) poszłyśmy na Hobbita:sorry2: że ja nie posłuchałam Waszych opinii:dry: małej się podobało, ale ja mało nie zasnęłam;-)
Za to Gabrysia tak mi szalała w brzuchu, takie kopniaki sadziła, że aż mnie yo bolało:baffled:

witam się po kolejnej nieprzespanej nocy...:no: wszystkiego to może ze trzy godz się nazbierało z przerwami:wściekła/y:
nastrój podły a pogoda wcale nie pomaga:baffled:

Mdła to chyba też zależy od rodzaju miodu jak szybko się krystalizuje? może masz rację ja tam nigdy w temacie zbyt głęboko nie siedziałam. ważne że zapas w spiżarni był:-)

hmm nie dało mi to spokoju i znalazłam coś takiego....może się przyda:-)
http://dziendobry.tvn.pl/video/prawdy-i-mity-o-miodzie,1,newest,8625.html

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry! Ja właśnie jem śniadanko i zmykam do pracy. Humor dużo lepszy niż wczoraj :tak: Spałam jak kamień :tak:
Tylko coś brzuszne sprawy mnie męczą - jak nie urok to.... ;-) Także zaczęłam terapię siemieniem lnianym :) Dziś wypiłam na czczo i tak mam zamiar robić przez jakiś czas.

;-)Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia:-D

Do góry