reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

ile osób tyle opinii, super że dają wybór w DE w UK cc możesz mieć jak bardzo chcesz ale krzywo się patrzą na ciebie, jak już wspominałam kilka razy tu się w ogóle nie rozczulają nad ciężarnymi, w końcu rodzi się tu tyle dzieci że szok :O
Co do karmienia piersią ja też jestem średnio przekonana, ale będę próbowała na pewno (po historiach przyjaciółki i po tym co przeszła karmiąc jakoś trochę się boję). Sęk w tym że w lipcu do UK przylatuje moja siostra z którą nigdy nie miałam okazji się zobaczyć na żywo (mieszka w USA) i powiem szczerze chciałyśmy iść trochę w balet za te 25 lat rozłąki i teraz troszkę kombinuje jakby tu małą nakarmić żeby móc się z nią napić. Wie któraś jak to est prz łączeniu karmienia piersią z formuła? Jak to dziecię znosi?

Aniaczek jak to nie można znieczulenia? Nic? Nawet gaz? Co to za szpital?

reklama
Sembo spokojnie możesz łączyć karmienie naturalne z modyfikowanym mlekiem.
A jeśli będziesz miała zacną produkcję, to odciągniesz swoje, zamrozisz i na czarną godzinę jak znalazł ( tylko mleka swojego nie wolno w mikrofali rozmrażać i odgrzewać).
Nie dajmy się zwariować mamaterrorystkom ;-)

Gaz rozweselającey jest, ale po rozmowach z rodzącymi stwierdzam jednoznacznie, żę nic nie działa, nie wiem może jakiś za słaby mają. Nie ma znieczulenie zewnątrzoponowego ponieważ w szpitalu jest za mało anestezjologów i koniec. Jest to szpital wojewódzki... Pracuje w nim moje Gin do której mam 100% zaufanie i która mnie wyprowadziła z ciężkiej choroby, bo podobnie jak Kaja miałam problemy, komórki rakowe, wycinanie, onkologia i jedyna zauważyła problem w ogóle, tak to nie chce myśleć co by się teraz mogło dziać.

Karmienie... przed ciążą zarzekałam się, że nie będę karmina wcale, teraz twierdzę, że spróbuję przez pierwsze 3 miesiące, a póżniej będę przechodziła na butelkę.

no niestety panuje przekonanie że kobieta w momencie zajścia w ciąże to już nie ma prawa do niczego, tylko i wyłącznie życia dzieckiem, pod dziecko i dla dziecka. Np babcia mnie zrypała ostatnio że kawę piję i że to nie odpowiedzialne O_O

dziewczyny zarzućcie pomysłem na obiad. Nie mam ziemniaków. Za to jest szpinak;)

sembo, ja mam wesele 3,5 miesiąca po porodzie! i też zamierzam łyknąć choć troszkę! i karmić też mam plan! od czego są zamrażarki:)

moją córcię od 2 tygodnia musiały karmić ciotki bo miałam studia- czasem 6 godzin mnie nie było. ściągałam i karmili butlą- zero problemów. a jak brakło to i modyfikowane (kupowałam bebiko). sembo żaden z tym problem! po alko nie karmiłam piersią dobę tylko ściągniętym, a jak zjadłam coś nie pod dziecko to liczyłam tak, że związki przenikają do pokarmu do 3 godzin więc opuszczałam jedno albo 2 karmienia i zawsze było ok:-)

w ogóle to miałam zawsze pół szuflady mleka zamrożone więc i weekend mogłam sobie folgować.
a i na początku robiłam mieszankę pół na pół- swoje i modyfikowane żeby niunie przestawić.

JA CHCĘ PĄCZKA!!!!!!!! M powiedział że kupi jak będzie jechał do przedszkola ale ciekawe czy będą... tata ma wpaść wieczorem to i jego nakręciłam żeby w mieście kupił (tak w razie czego):-D

noirel ja nie wiem czy ci to teraz pomoże bo rozstępy wciąż się tworzą. CEPAN jest na bazie cebuli i ładnie rozjaśnia. z tego co wiem to naturalna maść ale musiałabyś sprawdzić

Ostatnia edycja:
a tak z innej beczki,czy znacie kremy na blizny które można stosować już w ciąży?moje rozstępy są coraz większe:szok:

Nie znam. Zapytaj w aptece. Może coś ci polecą.

Sembo ja też piję kawę i raczej nie uważam, żebym robiła dziecku krzywdę.

Kartagina rzucam ci pączusia łap :tak:

reklama
ja o jestem taki kawopij że czasem i 3 w ciągu dnia potrafię wypić:) ale latte, z dużą ilością mleka.... gin stwierdziła,że nic mnie i dziecku nie będzie!

Do góry