reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

to ja chyba tego pda boję się najbardziej,jak to wstrzykują w kręgosłup to ja już wolę bóle czuć....zresztą dziewczyny,niepotrzebnie się nastawiacie na ból i złe doświadczenia,ja w pierwszej ciąży nastawiłam się bardzo pozytywnie i poród miałam 30 min.dobre nastawienie to połowa sukcesu!!!

nie taki diabel straszny :) jak juz pisalam pda chcialam dopiero po 11 godzinach porodu i w porownaniu do tego co czulam te 11 godzin to wklucie to nic :) zreszta juz wszystko mi bylo nawet obojetne jak sie wkluwali :) pozniej i tak to wkucie do cc sie przydalo, a pda jest w miare lagodne ja np. nie moge miec zadnej narkozy, tzn. srodkow znieczulajacych zawierajacych substancje trigger, gdyz moj m jest na to uczulony, i nie wiadomo czy maly nie ma tez tego genetycznie uwarunkowane, anastezjolog po naradach i dzwonieniu do innych klinik powiedziala ze u nas nawet na cc tylko pda -epidural wchodzi w gre, wiec tez po tym bylam cieta i tez niczego nie czulam :)

ale nie chce tu straszyc i bolesnych historii opowiadac :) na koncu mam zdrowego cudnego synka i dla takich chwil zawsze i wszystko :)

reklama
ja już w domu popijam kawkę i zajadam paczusia:p
dużo nie wszamam z rozsądku, tym bardziej,że w pon i tak ważenie u gin mnie czeka:p

Po wczorajszej akcji się obserwuję i przy podcieraniu ok, jedynie na wkładce plamienia małe brunatne-2 strużki póki co.... Ale na usg stwierdzili obecność w szyjce podbarwionego na brunatno śluzu więc domniemam że to to ścieka....
nic mnie nie boli, skurczy nie odczuwam.... Matylda coś tylko mało dziś aktywna - może glukoza ją otumaniła! zaraz chwytam dopplera!

litosci brak, zanim przebrnelam to poludnie:szok::-D

KORA, lozeczko super..
zrobilam sniadanie, zapelnilam zmyware i tak sie zasapalam, ze moja..

aha, KORA, mi tez krew z nosa, od dwoch miesiecy dzien w dzien, co rano standard...z dziasel to samo, chociaz z dziasel sie troszke uspokoilo, zastanawialam sie juz nad zmiana szczoteczki na manualna..tylko mi sie nie chce lapa machac:-D

A czy jest opcja, że ktoś mnie wali młotkiem w łeb i budzi, gdy dziecko jest już na świecie? :-D Bo jeśli tak, to ja poproszę.

mówią tak "poród sn boli,ale gdy kładą Ci dziecko na piersi od razu o bólu zapominasz" i to jest święta prawda,ja jeszcze pamiętam takie "chlup" jakby ryba z wody wyskoczyła...i wtedy zobaczyłam swoją córkę...pamiętam to jak dziś :)

ja miałam łóżeczko z wyciąganymi szczebelkami,teraz też takie kupuje,choć nie wiem czy będę szczebelki wyciągać...z córką wyciągałam bo jak się w nocy budziła na cyca to mi się wstawać nie chciało,więc mała sama przyłaziła i czasami nawet się nie budziłam...teraz jednak mały będzie miał oddzielny pokój,więc raczej szczebelki zostaną nie wyciągane

Ja się zastanawiam, czy dla malutkiej kupić takie z wyciąganymi szczebelkami, czy takie z możliwością demontażu całego boku. Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?

ja mam ze szczebelkami... i Zosia śpi w nim cały czas, rano już sobie sama wstaje, przychdozi do nas, kładzie sie jak ma ochotę .... no i miała niezły trening jak uczyła się wchodzić i wychodzić z łóżeczka:-D potrafiła tak w jedną drugą stronę prze dwie godziny:-D:-D

reklama
no i po sniadaniu 209 cukier, ja sie wykoncze. Kurde nie potrafie jesc jednej grahamki albo jogurtu naturalnego na sniadanie, to strasznie malo. Zjadlam 1,5 bulki i platki owsiane i taki cukier? :-(

Do góry