reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Godzinę Was czytałam ale w końcu się udało!!:-)
Kurcze myślałam, że tylko ja mam takie obawy co do karmienia i sie nic nie odzywałam, bo się bałam że wyjdę na jakąś nienormalną:-p
Tak mnie strasznie żebra dzisiaj bolą że trudno mi oddychać :/ nie wiem z jakiej przyczyny w ogóle... może mnie Mała w nocy skopała a ja tego nie czułam:-D Choć zjadłam przed chwilą 2 pączki i boli mnie jakby mniej. I dzisiaj nie będę się ograniczać w końcu od tego jest ten jeden dzień, żeby sobie pozwolić na słodkości :)
Słodkiego dnia Wam życzę images.jpg
A jak jesteśmy już przy temacie jedzenia to macie już jakieś dziwne zachcianki?? Bo ja w niektóre nie mogłam uwierzyć czytając ten artykuł: 10 najdziwniejszych zachcianek ciążowych (albo i jeszcze więcej!)

reklama
ja ze względu na wiecznie niskie ciśnienie (w granicach 90/60) od 15 roku życia kawę piję, przed ciążą 2-3 kawy po 2 łyżeczki każda, w ciąży zredukowałam do 2x kawa z 1 łyżeczki + zero herbaty kofeinowej, pepsi czy takich tam. Zreszta dopuszczalnie wg lekarzy jest 100g koffeiny na dobe czyli dwie słabe kawy puszka coli i herbata kofeinowa, więc i tak jestem niezła;)

Co do karmienia dziewczyny dzięki za rady, nie ma to jak doświadczone mamy jednak ;) To teraz już wiem że trzeba zainwestować w ściągarkę do pokarmu :) Chętnie jeszcze posłucham jakiś uwag na temat ściągania/przechowywania/łączenia :)

Citrus ja już nic nie wiem, tylko ryczeć przestać się nie da. W***wia mnie to wszystko niesamowicie.

Teraz zjadłam rybę i szklankę maślanki i zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie mam już sił. Beznadzieja.

Ja na jakiś czas chyba znikam z forum, mam niezbyt dobry humor, mogę nawet powiedzieć, że fatalny. Odezwę się pewnie po wizycie u diabetologa. 3majcie się wszystkie!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a tak z innej beczki,czy znacie kremy na blizny które można stosować już w ciąży?moje rozstępy są coraz większe:szok:

noirel, mi rozstępy zaczęły się pojawiać na pośladkach ok 1,5 miesiąca temu i zaczęłam stosować Cocoa Butter Formula with Vitamin E i skóra wróciła do normy, stosuję codziennie wieczorem na pośladki i uda, a na brzuszek i piersi zwykłą oliwkę- też codziennie wieczorem i na razie ok, Palmers ma też produkty dla kobiet w ciąży, ale dla mnie są za drogie, a ten ma info że można go stosować w ciąży i w czasie karmienia i w miarę fajnie się wchłania - czego nie można powiedzieć o oliwce..
wm.php.jpg

aha i za ten płacę w niezbyt taniej aptece 22,5pln i mam zapachowy, co się strasznie podoba mężowi bo zawsze ma ochotę mnie "zjeść":tak:

Ostatnia edycja:
Kora ale widzę, że sporo w tym łóżeczku Zosia wytrzymała.

sporo, ale ledwo się mieści:-D i łóżeczko tak całkiem całkiem nie wytrzymało... ale po drobnych naprawach nada się dla syna...
nie wiem czy jakiekolwiek łózko by wytrzymało podskoki 15-kilowego dziecka:-D

aisha, trzymaj się!!!!!!!

Aisha będzie dobrze!!! Dbaj o was.

Kora nasze drewniane się poddało, jak mały miał 9 miesięcy ( też podskakiwał).

Kora, Olga świetne łóżeczka!
zgadzam się z KAJĄ , nie można dać się terroryzować.
niektóre mamy -fanatyczki zaraz mnie powieszą po tym co teraz napiszę ,ale ja mam zamiar mieć CC i nie będę karmić piersią :cool2:
Aisha nie poddawaj się.
Zapo niestety dużo, bo to prywatna klinika :zawstydzona/y:

właśnie kupiłam Palmersa, zobaczymy czy taki dobry jak powiadają. do tej pory stosowałam Mum-to-be organics, na brzuchu i biuście nic nie mam za to tyłek i uda wygladają jak u patriotycznej zebry :>

reklama
Ja po pierwszej ciąży mam paski że ho ho ho
A teraz ani jeden nowy mi nie wyskoczył. Wtedy drogie kremy, teraz zwykła oliwka...

Miałam umyć podłogę, ale całkowicie nie mam weny :sorry2:

Do góry