reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2015

Verna gratuluje i skoro wolisz cc to super mały wie co robi [emoji3]
Oki ja szykuje sie na spotkanie z Polozna którą tu nazywa sie matrona [emoji6] śmiesznie nie [emoji4]

reklama
Verna super wiesci :-) powiem Ci ze moj tez moglby sie tak obrucic ale cos nie chce ;)

Wiosna u mnie sytuacja z pecherzem wyglada dokladnie tak jak to opisalas:) teraz to chyba juz kazda z nas tak ma.

Kokardka ja po jedzeniu nie moge tak odrazu nic za bardzo robic... Moje ulubione powiedzenie ostatnio to po jedzeniu - to teraz pol godzinki dla sloninki:)

Matrona:) ciekawe jakby zareagowala jakby wiedziala co to u nas znaczy :) a wiecie jak na Slowacji jest narzeczony i narzeczona? Frajer i frajerka:) haha

Dzięki dziewczyny tak właśnie staram się myślęc,że to tylko orientacyjne pomiary ale nerwy sa- uspokoje się jak zobaczę na własne oczy jak się urodzi ,że wszystko jest jak powinno być :)
Asiaf - dzięki za informację :) nie wiedziałam ,że ten paciorkowiec pojawia sie i znika -myślałam,że jak go miałam przy pierwszym porodzie i jak wyszedł na początku tej ciąży to jestem już skazana na niego A badanie bedę miała lekarz mówił,że po 35 tc robi ...tylko myślałam,że będzie sprawdzał czy jeszcze czegoś innego nie mam a tu niespodzianka -oby sie okazało ,że paciorkowiecmnie opuścił. Ten antybiotyk przy porodzie pomaga chociaż młody był w szpitalu tydzień po porodzie bo miał podwyzszone CRP - ponoć właśnie przez tego mojego towarzysza.

Verna to w takim razie życzę,żeby dzidziuś się już nie przekręcił skoro wolisz CC.
A matrona faktycznie zabawnie :)

Czy Was też tak bolą..pośladki ? bo ja jak wstaję z łózka to jak staruszka pierwsze kroki robię i obrót w nocy też zaczyna być wyczynem nie przez brzuch tylko przez moje pośladki właśnie ,....:)

Dzięki dziewczyny tak właśnie staram się myślęc,że to tylko orientacyjne pomiary ale nerwy sa- uspokoje się jak zobaczę na własne oczy jak się urodzi ,że wszystko jest jak powinno być :)
Asiaf - dzięki za informację :) nie wiedziałam ,że ten paciorkowiec pojawia sie i znika -myślałam,że jak go miałam przy pierwszym porodzie i jak wyszedł na początku tej ciąży to jestem już skazana na niego A badanie bedę miała lekarz mówił,że po 35 tc robi ...tylko myślałam,że będzie sprawdzał czy jeszcze czegoś innego nie mam a tu niespodzianka -oby sie okazało ,że paciorkowiecmnie opuścił. Ten antybiotyk przy porodzie pomaga chociaż młody był w szpitalu tydzień po porodzie bo miał podwyzszone CRP - ponoć właśnie przez tego mojego towarzysza.

Verna to w takim razie życzę,żeby dzidziuś się już nie przekręcił skoro wolisz CC.
A matrona faktycznie zabawnie :)

Czy Was też tak bolą..pośladki ? bo ja jak wstaję z łózka to jak staruszka pierwsze kroki robię i obrót w nocy też zaczyna być wyczynem nie przez brzuch tylko przez moje pośladki właśnie ,....:)

A to cRP to robią standardowo dzieciaczkom? Po porodzie?

mitaginka nie wiem napewno ale tak na chlopski rozum to chyba tak bo przed szcEpieniem chociazby musza sprawdzic w jakiej formie jest organizm maluszka wiec mysle ze Crp oznaczają w koncu to tez badanie z krwi;-)

reklama
Migotka nie licz na to ze robią CRP ze wzgledu na szczepienie. W niektórych szpitalach szcepia w kilka godzin po porodzie nie maja jeszcze żadnych wyników badań. A CRP nie robi się standardowo. Tylko u wcześniaków lub dzieci z mniejsza punktów przy porodzie i u mam z paciorkowcem. Przynajmniej nie ekst to standardowe badanie tylko zlecane jak cis się neonatologowi nie podoba.

Do góry