reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2015

Asiaf czyli chlopskie rozumowanie sie noe sprawdziło;-) zobaczymy jak to bedzie tym razem a czy w takim razie profilaktyka jest to badanie jesli bym miala nadal tego paciorkowca? Pytam bo widze ze jestes zorientowama w temacie i jezeli bym go miala a badania by noe zrobili moge sie go domagac ? Moze to głupie pytanie ale wiem jak neonatolog z poerwsz dzieckiem mnie uczulala na to CRP jeszcze pp wyjsciu ze szpotala kezdzilam na kontrole..no a teraz rpdze w innym szpitalu

reklama
Wiesz nigdzie nie jest zapisane ze jest to obowiązkowe badanie u noworodków po porodzie. Możliwe ze są jakieś dokładne wytyczne ( na pewno są ale wiadomo jak jest z ich stosowaniem) wiec lepiej trzymaj rękę na pulsie jeśli będziesz miała dalej bakterie. Dla mnie CRP powinno być standardem bo nawet z innego źródła może się dziecko zarazić choćby jak matka miała by jakąś infekcje o której nie wie. Ale z tego co wyszukalam nie ekst to badanie obowiązkowe. Jedyne obowiązkowe z krwi to na fenyloketonurie i ta druga chorobę od tarczycy. Podobno nawet mukowiscydoze juz się nie zawsze robi w standardzie..

a tak z innej beczki
T
Z tą katastrofą to cos strasznego jak pilot mógł zabić świadomie tyle ludzi
cos strasznego jacy ludzie potrafią być okropni

co robicie dziś na obiad !? Nie mam pomysłu [emoji16]

Matik ja tez nie potrafie tego zrozumiec:( to takie samolubne i niesprawiedliwe...
A jesli chodzi o obiad to u mnie placki ziemniaczane :)

reklama
Asiaf dzięki , jeśli wyjdzie mi ta bakteria napewno zwrócę uwagę na to badanie w szpitalu.

A ja na obiad mam dziś barszcz czerwony z uszkami a na drugie ziemniaki z kefirkiem :) A faszerowaną cukinię bym zjadła ....mniam

Do góry