reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Nie no okres, 5 dni okresu, takiego lżejszego ale na pewno nie plamienia, bo to by mi czerwona lampkę zaświeciło w głowie..

Według mnie akurat to nie jest nic dziwnego na tabletkach.

Przy tabletkach okres to tak naprawdę nie okres. Krwawienie nie wynika ze złuszczania się endometrium bo tam nie powinno się mieć co złuszczać tylko z obniżenia hormonów, które się brało 21 dni. Stąd często te okresy są ogólnie lżejsze. Kiedy już się ta ciąża w takiej sytuacji przytrafi to nadal te tabletki nie szkodzą jej - w sensie nie usną jej, wręcz przeciwnie.

reklama
To mój owulak z teraz, 10dc. Do wtorku to ja oszaleję co jest grane. Wiem, że cykl cyklowi nierówny, ja też nie obserwuję ich jakoś niewiadomo jak długo, ale no coś jest inaczej, ten śluz i w ogóle…
Takie głupoty mi się śniły, że dramat.
Dobrze ONe ci się wybarwią?
Bo opinie są on nich kiepskie.

Jeszcze dodam, że to była ciąża z tabletek anty, więc już w ogóle cud nad Wisłą, ja się wcale ciąży nie spodziewałam....okres był może lżejszy, ale nie na tyle aby wzbudził moje zastanowienie, bardziej fakt że mnie od kawy odrzuciło, było mi niedobrze, w końcu zrobiłam test a tam krechy jak stąd do Afryki...u lekarza jak zobaczyłam usg to szok mnie nie opuścił, szybko zapisy na prenatalne więc poszłam w 13tyg i 6 dniu, a tam dzidzia z nogami, rękami, od razu info ze to dziewczynka 😆 wracałam jak nacpana z tego badania 😁
Ale czad .Przy jakich tabletkach zaszłaś w ciążę?

Po styczniowym biochemie owulacji raczej nie miałam w pierwszymmiesiącu pptem juz tak i to dosc regularnie, bo czułam dosłownie jajniki, a po trzech cyklach znowu byłam w ciąży. Teraz też liczę bardzo na lipiec, sierpień.
Kurczę no ja miałam owu dea tygodnie po poronieniu. Mam nadzieję, że skoro wtedy była to ten biochem też jej teraz nie powstrzyma 🥺

Też jestem ciekawa jak to jest z tymi "okresami" w ciąży. Czy to chodzi po prostu o plamienia i czy to jest regularne w terminie @ . Ja miałam plamienia w obu ciążach i raz pękł mi krwiak więc się lało... Ale ja oczywiście wiedziałam, że jestem w ciąży ;)

reklama
Do góry