reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Ja znowu mam progesteron na zapas przepisany i doustnie i dopochwowo, bo po poronieniu ta faza lutealna mi się wahała. Ale pani doktor powiedziała mi, że to nie jest tak, że przy np biochemie da się to podtrzymać w nieskończoność, podobno niektóre pacjantki dostają okres, mimo że to przyjmują (w sensie przed odstawieniem). W pierwszej ciąży przyjmowałam luteinę, myślę, że może opóźniła samo krwawienie o kilka dni, ale krwawienie przyszło, mimo że nie odstawiłam leku (nie wiedziałam, że ciąża się zatrzymała). Podobno sam duphaston jest raczej lajtowy. 😊
Ja np po transferze jak jeszcze brałam progesteron to dostawałam okres w trakcie.

reklama
A jakie miałaś normy dla swojego progesteronu ? :D
Ja wgl nie badałam nigdy progesteronu. W tym cyklu będę badała pierwszy raz. Badałam tylko raz w kwietniu razem z beta w dniu gdzie juz okres się rozkręcał, więc prożek był 0,25.
Także zobaczymy. W pierwszej ciąży nie miałam problemu żadnego z progiem, z utrzymaniem ciąży itp.

Ja to wgl mam ostatnio problem z łykaniem tabletek 🤣 odrazu mam odruch wymiotny.najchetniej wszystko bym zamieniła na formę w saszetkach do rozpuszczenia 🤣
To ja znów wolę tabletki bo szybko raz dwa i połykam, a w miovelia pro mam dziennie jedna kapsułkę i jedna saszetkę i normalnie czasem zapominam brać, bo nie chce mi się tej saszetki mieszać z wodą 😂

Biorę tyle tych supli i leków że mi się w przegródkach nie mieszczą 😅 a mam takie kolorowe opakowania na leki, na każdy dzień tygodnia. Pomogło w systematyczności brania. Też poprosiłam chat gpt o rozpiskę suplementów jak ,co i kiedy brać. Fajnie to rozegrał- wskazał co nie łączyć a o czym nie miałam pojęcia. Mężowi też rozpisał pt "Plan suplentacji w staraniach o dziecko" aż sobie na lodówkę przyczepił wydrukowane :D
Też kupiłam sobie ostatnio taką przegródkę kolorową na leki na każdy dzień, mega mi to pomaga w systematyczności, bo wcześniej nie pamiętałam jakie leki już wzięłam a jakie nie 😁

reklama
To ja znów wolę tabletki bo szybko raz dwa i połykam, a w miovelia pro mam dziennie jedna kapsułkę i jedna saszetkę i normalnie czasem zapominam brać, bo nie chce mi się tej saszetki mieszać z wodą 😂
u mnie się ten problem pojawił od niedawna 🤣 był czas że łykałam 15 tabletek dziennie.i było git.teraz mam raptem 5 i modlę się jak je połykam żeby nie zwymiotować 🤣

Do góry