reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

No dlatego właśnie pytamy o tego proga jak jest niski. Bo może właśnie te biochemy nie utrzymuja się z powodu niskiego proga.
Olka11135 jest przykładem niskiej bety i proga .i było ok.

Ja też miałam kiepski progesteron na początku. Po potwierdzeniu owulacji był 4 później 5.potem dobił do 10
Później było po 15
Potem biochem beta 10 progesteron 5 i okres .

reklama
Dziewczyny, od wczoraj bierze mnie jakieś przeziębienie. Czy w ok. 7-8 dpo są jakieś leki, których powinnam unikać? Chodzi mi o te najzwyklejsze, typu aspiryna.

Ja brałam progesteron w ciąży gdy już miałam co najmniej dwie bety z wysokim przyrostem, ponieważ pojawiły się plamienia. Raczej bym się bała brać go wcześniej bo mogłoby to być podtrzymywanie nieprawidłowej ciąży np pozamacicznej. Chyba, że faktycznie miałabym stwierdzoną niedomogę lutealną.

Ostatnia edycja:
Oki, dzięki za odpowiedź dziewczyny. Nie znam się na tym progesteronie totalnie, dlatego pytam 🙂
Ja znowu mam progesteron na zapas przepisany i doustnie i dopochwowo, bo po poronieniu ta faza lutealna mi się wahała. Ale pani doktor powiedziała mi, że to nie jest tak, że przy np biochemie da się to podtrzymać w nieskończoność, podobno niektóre pacjantki dostają okres, mimo że to przyjmują (w sensie przed odstawieniem). W pierwszej ciąży przyjmowałam luteinę, myślę, że może opóźniła samo krwawienie o kilka dni, ale krwawienie przyszło, mimo że nie odstawiłam leku (nie wiedziałam, że ciąża się zatrzymała). Podobno sam duphaston jest raczej lajtowy. 😊

reklama
Do góry