reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

No miejcie litość, nie nakręcajcie mnie że aż do 36/48h. 🤣
Niby tak mówią, ale po tym cyklu to ja już sama nie wiem. Faza lutealna u mnie to 14 dni, czyli owulacje miałam 2 tygodnie temu, 26.04. A na apce pokazało mi pika. Czyli wychodzi na to, że mogliśmy nie zdążyć wstrzelić się w owulację 🤷🏼‍♀️

Załączniki

• IMG_9732.png
    IMG_9732.png
    84,8 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Tak patrze na Wasze kalendarze i zerk Elam na swój w aplikacji i coś mi tam nie gra. Skoro mialam okres 26.04 to owulację powinnam mieć 12.04 a pokazuje mi 17.04🤔

Załączniki

• Screenshot_20250511_003038_Premom.jpg
    Screenshot_20250511_003038_Premom.jpg
    141,6 KB · Wyświetleń: 42
Dziewczyny zastanawiam się nad wdrożeniem supla. Waham się nad ovarinem w tabletkach a miovelią pcos, któraś porównywała składy ? Macie jakieś opinie ? Ewentualnie co innego ?

Dodam, że od neurolog dostałam kompleks wit z gr B - urydynox.

Dziewczyny zastanawiam się nad wdrożeniem supla. Waham się nad ovarinem w tabletkach a miovelią pcos, któraś porównywała składy ? Macie jakieś opinie ? Ewentualnie co innego ?

Dodam, że od neurolog dostałam kompleks wit z gr B - urydynox.
Ja biorę teraz 3msc ovarin,ale będę zmieniać w przyszłym miesiącu na miovelia pro w saszetkach.trafiłam na profil jakiejś dietetyczki na Instagramie i robiła porównanie inozytoli i okazało się że żeby ovarin miał jego odpowiednią dawkę trzeba byłoby brać 8 tabletek dziennie a w miovelii tylko 2 saszetki

Boli wiadomo. Pewna pustka pozostanie we mnie / nas . Dzieci nasze też to strasznie przeżyły. Moja szwagierka ma kończy 41 lat i wpadli . Małe będzie się rodzić we wrześniu. Ciesze się ich szczęściem przeogromnie choć w środku chciałabym i ja. Oni nie chcieli a tak wyszło 🤷 a my chcemy i nie idzie 🤷
Tak ja też to zdanie uwielbiam . Dużo mi daje siły 🥰 zobaczycie uda się nam wszystkim
U nas był 15tyg jak juz bylam w szpitalu dowiedzialam sie w 14:( Synek tez przeżył strasznie:( wspomina co jakis czas.. I dodatkowo żałować bede bardzo ze nie zrobiłam badan, nie poznalam plci.. jakos wszyscy odradzali..:(

Rety a mnie chyba jeszcze jakieś zapalenie pęcherza się szykuje. No co chwilę dzisiaj chodzę do toalety. Nic niby nie piecze ani nie boli ale coś czuję że to kwestia czasu 😒
Tak jak pisalam kiedyś ze u mnie to był pierwszy objaw ciazy...
Ja właśnie przez to nie za bardzo mogę używać tamponów, tak samo rzadko korzystam z wkładek, bo też od razu mam podrażnienia. Jak jest potrzeba to stosuję tantum rosa, bardzo mi to pomaga. No i wiem, że niby powinno się podmywać samą wodą, ale ja jednak zauważyłam, że jak na jakiś czas odstawiam lactacyd (bo tego używam) to właśnie wtedy przypałętują się takie infekcje.
Ja profilaktycznie laktacyd zele, a jak juz cos bardziej mi sie nie podoba to globulki i w miarę sie sprawdza, nic sie nie rozkreca.
Możesz zrobić mieszankę ziołową z przywrotnika, pokrzywy i krwawnika.
Ja czytałam cos ze ta pokrzywa to podwyższa wlasnie testosteron? Czy to sprawdzony sposób?

reklama
Do góry