reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Nie wiem jak to ująć, żeby nie łamać regulaminu. Więc chyba tylko napiszę, że dla mnie jako mamy 10 latki wszystko jest normalne i typowe.

Generalnie nie wrzucam publicznie gdzieś zdjęć swoich dzieci, a jak już to staram się dbać o ich wizualna stronę 🙈 Bo oczywiście zakłamuje trochę rzeczywistość, ale w przypadku takiej tragedii - nawet jeżeli to ucieczka po kłótni i załóżmy rodzic jest winny - nie chciałabym analizy, tego że nie umyłam jej włosów, albo akurat niedomyla paznokci

To co mam na myśli to to, że takie drobnostki często wskazują na większe problemy.
Obgryzanie paznokci ma np. związek ze stresem. Może stresem w domu, może stresem w szkole.
Żyjemy w dziwnych czasach, wiadomo jakie dzieci są dla siebie. Młode psychiki kruche są niestety.

reklama
Nie wiem jak to ująć, żeby nie łamać regulaminu. Więc chyba tylko napiszę, że dla mnie jako mamy 10 latki wszystko jest normalne i typowe.

Generalnie nie wrzucam publicznie gdzieś zdjęć swoich dzieci, a jak już to staram się dbać o ich wizualna stronę 🙈 Bo oczywiście zakłamuje trochę rzeczywistość, ale w przypadku takiej tragedii - nawet jeżeli to ucieczka po kłótni i załóżmy rodzic jest winny - nie chciałabym analizy, tego że nie umyłam jej włosów, albo akurat niedomyla paznokci
Dziewczynka wracała od dziadków, to 11 letnie dziecko...myślę też że skoro alert jest uruchomiony, to nie podejrzewają jej o ucieczkę 😪
Mam nadzieję, że się znajdzie, ale nie ma jej już od wczoraj...długo..

Lata już takie zdjęcie/screen

Załączniki

• FB_IMG_1747251322350.jpg
    FB_IMG_1747251322350.jpg
    288,8 KB · Wyświetleń: 62
Dziewczynka wracała od dziadków, to 11 letnie dziecko...myślę też że skoro alert jest uruchomiony, to nie podejrzewają jej o ucieczkę 😪
Mam nadzieję, że się znajdzie, ale nie ma jej już od wczoraj...długo..

Mnie to w sumie dziwi - czemu tak długo. Dla mnie ogłoszenie i Child alert powinien być uruchomiony już wczoraj

Też jestem tego zdania, sama z córka dowiedziałam się o ciąży kiedy już czas był na prenatalne, na szczęście wtedy na mamusiach wszyscy to zrozumieli i dołączyłam do grupy zamkniętej, bo i dlaczego nie skoro chciałam się tam.udzielc i być z nimi 🤷‍♀️
Czytałam na październikowych mamach te odmowy dla nowych dziewczyn i też było mi przykro razem z nimi...
Ja na forum dołączyłam dopiero w 6 msc ciąży, w grudniu 2020 a rodziłam w marcu 2021. Jakoś wcześniej nie słyszałam o tym forum i nie szukałam nawet nic takiego. Ale wtedy mamuśki marcowe były otwarte, nie było wątku zamkniętego i tak tam sobie pisaliśmy długo, jak już dzieci miały rok nawet. Ale ja wtedy wgl nie miałam pojęcia, że istnieją jakieś zasady, zamknięte grupy, regulaminy itp itd. i nie było chyba na naszym miesiącu dziewczyny, które znała dobrze forum i ogarniala to wszystko, dlatego tak na luzie tam było. A później była jakaś gównoburza, bo jakieś inne mamuśki się do nas wpierdzieliły ze swoimi poglądami i sposobem wychowania i poszłyśmy sobie na Whatsapp i jest nas tam kilkanaście i mamy super team, znamy się w realu, nasze dzieci się też poznały co poniektórzy, także fajnie 😊

Ja wróciłam z grudniowych mam .
Drama
Jednej się nie podoba i nie wolno ich stresować bo ona w ciąży jest.i nie mogą wypowiadać się osoby które nie są w ciąży ..

Takie kocopoły pisać.
A Olka napisała o cukrzycy więcej wie a ta najazd zrobiła.

Nichuj... ludzie nie przestaną mnie zaskakiwać gł...
Ale wiecie z czego to się wzięło ? Z tych właśnie wszystkich zasad i regulaminow. Zobaczcie, na kreskach też nie mogą się udzielać osoby nie zapisane. Widocznie na mamuskach też zrobilyście takie zasady, że kto w ciąży to się nie udziela. Myślę, że dziewczyny same sobie to zrobiły, te które wymyśliły te wszystkie regulaminy 🤷‍♀️

reklama
Do góry