reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Malutka bez przesady, to jeszcze nie jest letnie powietrze. W zasadzie to pogoda jest beznadziejna, bo za ciepło na niektóre okrycia a za zimno żeby się rozebrać zupełnie. Słońce jeszcze nie jest tak wysoko.

Szyszunia ja robię rosół i pulpety z indyka zapiekane w sosie pomidorowym.

Szyszunia u nas dzisiaj kaszotto z boczkiem i grzybami :D
Co do pogody u nas tez była piękna wiosna całe 2 dni:) dzisiaj deszcz i z tego co patrzę w apke pogodowa to po wiośnie na przynajmniej tydzien :D temperatura niby po 13/15 stopni ale deszcze, burze i deszcze[emoji23]

Kaylla wlaśnie - czy jak już tak leżysz na Polnej to z nudów mogłabyś się dowiedzieć czym szczepią dzieci na żółtaczkę po urodzeniu? w piątek idę do pediatry po recepte, ale może mają jednak engerix?

GosiaLew i dobrze mu powiedziałaś.. a suwaczek widzisz u mnie ręcznie zmodyfikowany, bo nie będe w "zepsutym" chodzić. wnerwia mnie to, ewidentnie coś namieszali programiści, ze suwaczki są niekompatybilne z forum

Maui
, spytałam położną o te szczepionki - specjalnie dla Ciebie:) Tutaj szczepią Euvaxem, Engerix tylko wtedy, kiedy rodzice dostarczą. Z uwagi na to, że te szczepienia są najczęściej w pierwszej dobie trzeba Engerixa dostarczyć najpóźniej w dniu porodu.

Dzień dobry,

Dziewczyny, a szczególnie Gosiu prośba o pomoc. Diabetolog kazał mi robić też badanie glukometrem przed obiadami i kolacją, ale w rozpisce nie podał mi jaki jest prawidłowy wyniki w tym czasie. Bo rozumiem, ze nie mam brać tego co na czczo.

Podał mi tak:
Na czczo <90
1h po poisłku <120

I już sama zgłupiałam jak ma być, a do poradni idę dopiero pod koniec tygodnia i nawet nie wiem gdzie to sprawdzić.

Kaylla bardzo CI dziękuję! Euvax odpada. Radzę Tobie tez receptę załatwić na engerix- w aptece wydają w takim termostatycznym pakowaniu; jakbyś nie miała a nie chciała euvaxu to możesz nie zgodzić się w ogóle na szczepienie i odwlec termin; dopiero w piątek idę na konsultację i po receptę- niezależnie czy w 1 dobie czy później receptę chcę mieć;

Potwierdzam- w Poznaniu upał- chodzę w gaciach i koszulce męża; w spodenki chyba też tylko jego wejdę, ale na razie jestem sama i tak sobie paraduję!
Byłam na zakupach małych w Piotrze i Pawle i niestety obok w drzwi ROSSMANNA JUŻ NIE WESZŁAM - NIE NADAJĘ SIĘ NA DŁUŻSZE NIŻ 30 MIN CHODZENIE CIĄGIEM. MAM UCZUCIE WYPADANIA DZIECKA!

Papatki na czczo tak jak napisałaś poniżej 90 a po posiłku poniżej 120 po 1h.

Ja wstaje rano to pierwsze co mierze poziom cukru.

Potem praktycznie po każdym posiłku. Powinnaś badać glikemie koło 6 razy na dobę. Najgorsze są cukry rano po śniadaniu. I tez nie przejmuj się jak masz cukry wyższe niż zalecenia. Ja mam po 6 dawkach insuliny i dwóch kanapkach cukier 125.

Dziękuje Gosiu, od dziś sobie mierzę i dlatego ma te dylematy, a poszłam prywatnie do Diabetologa to wizyta trwała może z 10 minut. Dobrze, że chociaż dał glukometr. A do poradni idę dopiero pod koniec tego lub na początku następnego tygodnia, a chciałam chociaż już cokolwiek wiedzieć co mogę jeść a co nie. Mam nadzieję, że w poradni więcej czasu mi poświęcą.

Czyli tylko rano przed posiłkiem mierzyć (na czczo) a potem już 1 H po posiłku. Dobrze, że można się do Was zwrócić, bo oczywiście wpadłam w panikę, a w internecie co strona to inna porada.

A co do klimatu, to u nas na osiedlu młodzież już w spodenkach pomyka. Ja poszłam na spacer i po pół godziny tchu z tego gorąca złapać nie mogłam, nie wyobrażam sobie jak ciężko musi być latem na końcówce ciąży. Zdecydowanie przyjemniej być w ciąży zimą, nawet kurtkę da się jakoś zorganizować ;)

reklama
GosiaLew a co jadasz na sniadania przy wysokich cukrach. Ja co rano mam problem bo noewiem co mpge jesc. Zkem cos a potem dostaje palpitacji serca i trzesa mi sie rece. Podpowiesz cos?

Do góry