reklama

Majowe Mamy 2016

Ala sok malinowy, herbata z cytryną i inhalacje z amolu ;) ew. te produkty z *spam* o których wspominałam.

Ale ziąb.. u mnie dzisiaj rano było -3 i mimo słońca, to w dzień ma być maksymalnie koło 8.

reklama
Narazie na bakterie nic. Wczoraj Mi wzięli krew i mocz i wymaz do badań pewnie jak będą wyniki to coś Dadzą.
Monural też tydzień temu zazylam ale raczej nie pomógł :(
Ale ja też wierzę że będzie dobrze, nie mam plamień ani brzuch mnie nie boli więc mam nadzieję że szybko mnie wypuszcza i będzie wszystko ok.
:)

Kupiłam ten *spam* ale jak dla mnie ma tak okropny smak, że mam ochotę go zwrócić :-/ chciałbym mieć wreszcie jakieś zachcianki a nie pół godziny myśleć co moglabym zjeść :-D chociaż dzisiaj chyba skuszę się na upieczenie piernika. Już zupełnie nie mam przeczucia odnośnie płci dziecka o ile wcześniej jadłam kwaśne tak teraz jest mi to obojętne. Myślałam, że będzie dziewczynka ale jeszcze długo trzeba czekać aż coś będzie wiadomo :-D

Ala a będziesz miala robione prenatalne? Bo zdarza sie ze na nich widać płeć. A później kolo 17 tyg dopiero. I to tez nie zawsze, bo jak jest wstydnis i nie chce sie ujawnic i czasem jeszcze dlugo trzeba czekac na poznanie plci :) Także pozostaje czekac.

Jagoda na pewno będzie wszystko dobrze :) oby jak najszybciej.

Ala a mi z kolei *spam* bardzo smakuje :D niemalze jak sok malinowy tylko bardziej rozcienczony.

Narazie na bakterie nic. Wczoraj Mi wzięli krew i mocz i wymaz do badań pewnie jak będą wyniki to coś Dadzą.
Monural też tydzień temu zazylam ale raczej nie pomógł :(
Ale ja też wierzę że będzie dobrze, nie mam plamień ani brzuch mnie nie boli więc mam nadzieję że szybko mnie wypuszcza i będzie wszystko ok.
:)
No tak to czekaja na posiew. Czesto tak jest ze bakterie w moczu liczne a posiew wychodzi jalowy.

Kasik90 nic jeszcze nie wiem o prenatalnych muszę spytać mojego lekarza chociaż u mnie chyba będzie z nimi ciężko bo mieszkam w małym mieście i musiałbym szukać innego lekarza, który ma dobre usg i się tym zajmuje chyba, że robią to też w ramach nfz. Na razie następne usg mam po niedzieli będzie wtedy koło 11tyg i mam nadzieję że już będzie dużo widać :-) nie wiem czy dobrze zgaduje ale chyba jestesmy w tym samym wieku i gdzieś czytałem wcześniej że dużo dziewczyn, które miały ślub w tamtym roku we wrześniu zostaną majowymi mamusiami :-) ja się dowiedziałam dzień przed rocznicą także zrobilismy sobie prezent :-D

nie wiem czy dobrze zgaduje ale chyba jestesmy w tym samym wieku i gdzieś czytałem wcześniej że dużo dziewczyn, które miały ślub w tamtym roku we wrześniu zostaną majowymi mamusiami :-) ja się dowiedziałam dzień przed rocznicą także zrobilismy sobie prezent :-D

My też we wrześniu się pobraliśmy, a dowiedzieliśmy się tydzień przed rocznicą ;-)
Wczoraj miałam okropny dzień, nie dość że wymioty to jeszcze okropny ból głowy. I co chwile dzwonek do drzwi, albo klientka albo koleżanka która przypomniała sobie o moim istnieniu... Niech to już minie :-(

Wioleta93 mnie też dzisiaj okropnie mdli przez ten ból gardła 2 razy bardziej :-( co chwile się wezmę za sprzątanie domu to siadam odpoczac i zaglądam na forum, jak by mi się przydała jakaś gosposia :-D jeszcze dzisiaj też mam umowione korki. A mąż perfidnie wyleguje sie w łóżku :-D

reklama
Malutka a jaki Ci w szpitalu dali antybiotyk duomox augumentin czy zinnat?
Duomox. Mam go brać co 8h. Więc budzę się o 6, żeby go zażyć. Potem 14.00 i przed snem o 22.00. Czuję lekką poprawę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Hej:tak:Malutka a Ty bd chciała dalej na L4?
Tak, chcę iść na L4. Uważam, że w mojej pracy nie są w stanie zapewnić mi odpowiednich warunków. Kobieta w ciąży może tyko 4h przed komputerem, a ja większość czasu przed nim spędzam. Moja praca jest dość stresująca.

czym się ratujecie podczas przeziębienia bo mi na razie do głowy przychodzi tylko mleko z miodem, masłem i czosnkiem, herbatka z cytryną i sok malinowy
Mi zawsze pomaga syrop z cebuli na ból gardła i kaszel. A lekarka powiedziała mi, że spokojnie można psikać do gardła np. Tantum Verde. A i piłam też napar z imbiru z dodatkiem cytryny i miodu. A i mi pomagają Hallsy :)

nie wiem czy dobrze zgaduje ale chyba jestesmy w tym samym wieku i gdzieś czytałem wcześniej że dużo dziewczyn, które miały ślub w tamtym roku we wrześniu zostaną majowymi mamusiami :-) ja się dowiedziałam dzień przed rocznicą także zrobilismy sobie prezent :-D
My braliśmy ślub 30 sierpnia 2014 roku, a dowiedziałam się o ciąży w połowie września :)

Dzisiaj na szczęście nie wymiotowałam :) chyba miałam jednorazowy epizod z przytulaniem do kibelka. Mam nadzieję, że ostatni.
Jestem tak śpiąca, że chyba po obiedzie wskoczę pod kołderkę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry