• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe Mamy 2016

Witam przyszłe mamy :)

wg ostatniej miesiączki jestem w 5+1 :) Beta w 27 dc 99, 30 dc - 420 w 32dc 1350 wtedy również byłam u giekologa ponieważ spadł mi progesteron z 22 do 16 i się wystraszyłam dostałam duphaston 3x1 i widziałam maciupki pęcherzyk 2,3mm. Kolejną wizyte mam 14 września i mam nadzieje że będzie już serduszko no ale zobaczymy :). Czuje się dobrze, nie mam zachcianek, mdłości, jedyne co to czasami boli mnie brzuch jak na okres i piersi są bardziej tkliwe. Mam nadzieje że to nie jest zły znak… Myślicie że powinnam jeszcze tak kontrolnie zrobić sobie bete np w tym tygodniu ?

reklama
Witaj Pola :) świetnie, że do nas dołączyłaś! Przyrost bety prawidłowy :) ja kochana też nie mam wielu objawów i pierwszą wizyte mam w środe. Dziś u mnie 4t6d. Jestem w pierwszej ciąży więc aż tak bardzo się nie znam, ale z tego co mi wiadomo to tkliwe piersi to jeden z pierwszych objawów a pozostałe mogą pojawiać sie z czasem a nie muszą. Jeśli będziesz czuć sie lepiej to dla pewności możesz betke zrobić i sprawdzić przyrost :)

Witaj Pola:tak:masz kolejna wizyte jak ja:-pja nie robie już bety - dostałam za to caly zestaw badan do zrobienia:szok:biedna kieszen:-(mi pokazuje 6 tydz jak wrzucam w kalkulator:tak:

Kasik - to też moja pierwsza ciąża :) Bardzo się boje, tyle sie naczytałam o tych przeklętych poronieniach że masakra ;/ Ale trzeba być dobrej myśli !

Kacha teoretycznie 5 tydz + 1 dzień to też 6 tydzień :) Ja wiekszość badań miałam zrobionych przed ciążą wiec póki co nie musze nic robić :P 14 powinnyśmy zobaczyć juz zarodek a może i serduszko :) To będzie bardzo miły początek tygodnia !!

Witaj Pola i gratuluję. Cieszę się, że póki co nie masz bardziej męczących dolegliwości. Tak jak wspominała Kasik90 tkliwosci piersi to normalny objaw więc się nie martw :) Jak kolejna beta ma Cię uspokoić to ją zrób. Czy nie najważniejszy jest spokój ducha ?

Kachaa87 a badania w ciąży nie są refundowane? Trochę się nie orientuję mam opiekę w luxmed i prócz 16 zł odbijanych z pensji za nic nie płacę.

Jajeczko jak się chodzi na nfz to sa refundowane ale prywatnie niestety nie a teraz na 1 trymestr mam dużo badan:sorry:jedynie grupe krwi mam oznaczona z poprzedniej ciazy:tak:serduszko powinno już bic na kolejnej wizycie ale stresik jest:tak:oby ta ciaza była szczesliwa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry