reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
A ja już po dzisiejszych badaniach połówkowych. Wszystko jest w porządku, ale niestety dzieć wstydliwie zaciskał nóżki, więc dalej nie wiem, czy chłopiec czy dziewczynka. Ale jak takie wstydliwe to na pewno dziewczynka:D

A na bakterie dostałam furagin, urosept i witaminę C. Mam nadzieję, że pomoże, bo to chodzenie do toalety co 5 minut mnie wykańcza.

Widzisz Kylla to jak moje zacisnęło nózki. A to nie znaczy, ze dziewczynka, mój Kuba tak się krył do 32 tc. Ja teraz idę na usg 4 stycznia, nie idę szybciej dla samego poznania płci. Gratuluję zaręczyn.

13x13 już wczoraj nie miałam zawrotów. Jak mam to nic nie robię, tylko leżę.

Ewelina89 to może powiedz swojemu lekarzowi, że takie usg jest zaleceniem polskiego towarzystwa ginekologicznego i tu nie ma wskazań w postaci wad. Każdemu dziecku w brzuchu matki robi się przynajmniej te 3 usg genetyczne (12-13tc, 18-22, 30-32 tc) żeby sprawdzić czy dziecko się rozwija prawidłowo, narządy są w porządku, przepływy itd. Jak masz pakiet w lux medzie to i tak sprawdź, ale ja bym napyskowała temu na nfz. A idziesz się zapisać na usg tak bez skierowania, bo ja pamiętam, że w luxmedzie to i tak trzeba było mieć skierowanie od lekarza ginekologa w z ich placówki.

Dzień dobry dziewczęta! Gratuluje pierścionka, udanych wizyt;) dzis chłopak mnie obudził o 4 i do 6 oglądałam paradokumenty o kosmitach[emoji23] a teraz bobo już domaga sie śniadania wiec czas wstac[emoji6] za oknem słońce... Ciekawe czy zostanie cały dzień? Dobry dzień na walkę z oknami, ale tak nie lubię tego robić... Zobaczymy:)

Witajcie dziewczyny! Dołączam i ja - Ola. U nas aktualnie 17 tydzień 4 dzień. Ciąża po trzech poronieniach, z nadzieją, że teraz musi być dobrze! Codziennie garść leków i wieczorne zastrzyki z fraxi.
Pozdrawiam Was moje drogie mamy ☺

U mnie też mgła za oknem i ciemno w mieszkaniu. Wczoraj piękne słońce. Cos czytałam, ze od przyszłego poniedziałku mają zacząć być opady śniegu i już mróz chwycić (tylko nie wiem co w jakich regionach kraju).

Wróciłam z przedszkola i chciałam się położyć spać, ale odechciało mi się i próbuję się wziąć dalej za porządki świąteczne, ale coś mnie plecy bolą.

Oleńka 986 witaj, na pewno będzie dobrze.

A mnie wczoraj wieczorem zaczeły męczyć skurcze braxtona-hicksa. Trochę się przestraszyłam że mam je mocniejsze niż pamiętam z poprzednich ciąży ale doczytałam się że w kolejnych ciążach jest możliwe że będą bardziej dokuczały.
U mnie pogoda beznadziejna szaro, ponuro, nic tylko przytulić podusię i spać. W ogóle jakoś tak mi się nic nie chce pewnie gdyby nie to że dzieci do przedszkola i szkoły muszę odstawić to bym z łóżka nie wychodziła, a tu jeszcze tyle roboty przed świętami. Ale coś już zrobiłam może nie był to wielki wysiłek ale wykorzystałam teścia żeby mi ryby zamówił. :-D
W piątek planujemy pojechać na wieś do wujka męża może odpoczne i się zrelaksuje i nabiorę chęci do działania.

reklama
U mnie też okropnie za oknem najlepiej położyć się i poleżeć przed telewizorem niestety trzeba iść do pracy :(
co do świąt to ja je bardzo kocham ale w tym roku jeszcze nic nie przygotowałam- dom w proszku, prezentów nie mam, nie wiem kiedy się do tego zabiorę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry