reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Majowe Mamy 2016

Malutka466 powiem z doświadczenia lepiej z dwa dni przed glukoza nie jedz slodyczy bo ja sie najadłam ciastek i później cyrki wyszły a teraz 3 dni muszę odlezec w szpitalu i jeszcze raz pić tą glukozę więc lepiej było nie ulegać zachciankom;-) ;)
Mam zamiar już ograniczyć słodkie. A idę na glukozę na sam koniec stycznia. Muszę mężowi powiedzieć, że ma mnie pilnować.

kaylla, to spróbuj faktycznie nie brać jednej dawki...

reklama
Hej dziewczyny:) u mnie leniwa niedziela:)
Kaylla a moze tak prozaicznie, była długa kąpiel ostatnio? To podobno wysusza skore.. Albo poprostu rośniesz i twoja skóra tak reaguje? Ja często obserwuje popołudniami swędzenie pleców, brzucha, ud, czasami nawet łydek. I jak dobrze nawilże ciało to następnego dnia jest ok.
Glukoza, glukoza...ja dalej nie wiem kiedy mój lekarz mi ja zrobi... Mam wizytę w czwartek, zapytam co i jak. Bo obciążenie robi sie do 28tc, tak?
Z obserwacji... Jest mi coraz ciężej, ciężej sie ruszać, ciężej trzymać dietę.... Gdzie ten maj:D

Kaylla w ciąży wszystko może być. Alergia też. Swędzenie skóry to nie tylko cholestaza.

Ala_25 niejedzenie słodyczy 3 dni przed badaniem glukozy nic nie daje. Bo jak na czczo masz dobry cukier tzn. że już dawno z tamtym cukrem organizm sobie poradził. A lepiej żeby wynik był wiarygodny a nie zaniżony, bo cukrzyca w ciąży nie jest dobra dla dziecka i matki.

Basia89 obciążenie można badać nie ważne od tygodnia ciąży, bo jak jest cukrzyca to po 28 tc nie minie. Kiedyś badano po 32 tc, ale odkryli ze to za późno i dlatego zalecają wcześniej między 24-28.

Też chcę już maj. Już chodzę też dużo wolniej. Gorzej się schylić, postać itd.

No ja tez juz z chodzeniem mam kiepsko za szybko sie mecze a butow to za miesiaac beedzie mi maz zapinaal :D juz mi ssie zle schylac ale mysle ze damy rade do majja znow tak wiele nie zostalo:)

Ja to z chodzeniem, ubieraniem butów itp to mam jeszcze looz, ale z ta aktywnością moja choc ćwiczę kilka razy w tyg, to ostatnio widzę ze mogę mniej. Szybciej sie mecze, oddech przyspiesza, pocę sie. A przecież zestawy ćwiczeń zawsze wysiłkowo podobne. Wiec nie ma co, trzeba już powoli hamować, zeby krzywdy nie zrobić sobie i maleństwu. Moze więcej spacerów, basen jest dla mnie jeszcze ok... Mam nadzieje ze nie zalegne na ostatnie miesiące przed TV :D

Wiem wiem że lepiej wykryć cukrzycę a nie ryzykować zdrowie tylko chodziło mi o to żeby nie przesadzać bo ja naprawdę sporo tego ciasta zjadłam i już nadczczo wyszedł mi podwyższony cukier. Tak czytałam żeby specjalnie nie ograniczac węglowodanów by wynik był wiarygodny:happy:

Witam Was dopiero teraz :)

Nie zgadniecie ile wczoraj czekałam na tego księdza! zaledwie 8,5h :D Paranoja jakaś, a był u Nas może z 5 min :/

Po obiadku dziś mała się pokręciła trochę aż brzuch mi się ruszał :D aj jakie to wspaniałe :)
Jutro wizyta u gin, ciekawe czy wreszcie skieruje mnie na jakieś badania ;/

O, skoro tak piszecie o tych słodyczach to chyba też muszę sobie odciąć spożywanie, a ostatnio dość troszkę tego wcinam :D

Ja na szczęście jestem stała w planach kupna wózka :D za tydzień jeszcze raz pojedziemy z mężem go oglądać, testować i nie sądzę żeby coś się pozmieniało :)

Malutka - takiej organizacji w szufladach to jeszcze nie widziałam! :D ciekawe ile wytrzymuje.

Brzusio rośnie, wczoraj miałam już mały problem z zasunięciem kurtki :D a jak się udało to była trochę opięta :D hehe

Byłam dziś w Smyku i H&M - większość ubranek poprzebieranych już bardzo jeśli chodzi o wyprzedaż :(
Jutro atakuje C&A, muszę sprawdzić gatunek, bo nie kupowałam tam nigdy, a sporo ciuszków mi się podoba, chyba że któraś z Was testowała może? :D

reklama
sylwiaal moja córka ma body i pajace z c&a. Jak dla mnie super jakość.
Jakaś dziwna moda na wózki z kubełkową spacerówką...owszem są bardzo ładne ale... Nasze dzieci w spacerówki przesiądą się zimą. Co za tym idzie dojdzie kombinezon i jakiś spiworek dziecku będzie bardzo ciasno. Poza tym maluch nie siedzi tylko wisi na pasach. Takie jest moje zdanie ☺

Do góry