reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe Mamy 2016

Dzień Dobry dziewczynki :happy:
Cudowna noc za mną :cool2:zakupiłam zakupu materacyka przed snem, a w nocy wstawałam tylko raz siusiu!
Dziecko spało do 7.15!
Teraz zbieram się do Pepco po limitowaną koszulę "nada się na poród" i jadę zrobić włos :cool2:
Dobrego dnia!

reklama
Ja juz bylam w pepco, ale ze względu na to, że ta koszula jest nie rozpinana to jej nie kupilam, bo wymóg mam ze szpitala, żeby byla rozpinana do porodu tez.

Czeeeść laseczki!

Mój rekord wczorajszy to 3 pączki. W ogóle w ciąży jej dużo słodkiego, przed ciążą tak nie miałam. Jeszcze się uzależnię i mi tak zostanie.

Wczoraj odwiedziła mnie znajoma, więc czas szybko zleciał. W ogóle bardzo się cieszę, gdy ludzie o mnie pamiętają i chcą do mnie polegującej przyjeżdżać.

Dziś odebrałam przesyłkę od kuriera - wyprawka apteczna. Zamawiałam w aptece Gemini i się wkurzyłam. Zamówienie przyszło, ale - zamawiałam m.in.: nakładki na sutki Tomme Tippe w zestawie są dwie nakładki. Otrzymałam produkt rozpakowany, otwarty i była tam tylko jedna nakładka. :wściekła/y:

Czeeeść laseczki!

Mój rekord wczorajszy to 3 pączki. W ogóle w ciąży jej dużo słodkiego, przed ciążą tak nie miałam. Jeszcze się uzależnię i mi tak zostanie.

Wczoraj odwiedziła mnie znajoma, więc czas szybko zleciał. W ogóle bardzo się cieszę, gdy ludzie o mnie pamiętają i chcą do mnie polegującej przyjeżdżać.

Dziś odebrałam przesyłkę od kuriera - wyprawka apteczna. Zamawiałam w aptece Gemini i się wkurzyłam. Zamówienie przyszło, ale - zamawiałam m.in.: nakładki na sutki Tomme Tippe w zestawie są dwie nakładki. Otrzymałam produkt rozpakowany, otwarty i była tam tylko jedna nakładka. :wściekła/y:

Oj tak odwiedzanie kogoś gdy się leży jest na prawdę super, mnie jak koleżanki nie mogą odwiedzić to chociaż dzwonia i pogadaja z godzinę i zawsze jakoś ten czas leci.
Mi też dziś przyszła paczka z apteki Gemini ale jest u męża w pracy później ma mi przynieść , ciekawe jak moje zamówienie....
Zadzwoń do nich od razu i złóż reklamacje , do cholery to nie podobne :/

Witam.

Ania_Beata złóż reklamację.

Dzisiaj tez pospalismy z synem do 9.30. Na siusiu tylko po 4 byłam. Dziś już kurier przyjechał z paczką a ja w piżame. Muszę poczekać na zmierzenie cukru i iść oddać siusiu do analizy.

A ja niestety nie mogę się pochwalić dobrą nocką. O ile w dzień staram się zajmować czym tylko mogę, o tyle w nocy myśli same do mnie przychodzą i nie mogę nad nimi zapanować:/
Położyłam się spać koło północy, gdzieś do 1 przewracałam się z boku na bok, jak już zasnęłam, to i tak kilka razy się budziłam, ostatecznie obudziłam się koło 9, ale taka na maksa zestresowana.Jak ja się wrzodów przez ten stres nie nabawię, to będzie dobrze:p
Do tego ostatnio wieczorami mnie brzuch pobolewa, tak w okolicy pępka. Nie wiem, czy to jakieś wzdęcia, ból żołądka czy coś innego, a już wolę nie szukać w necie. Miała któraś z was takie bóle? Dół brzucha jest miękki, nic nie boli, tylko właśnie te okolice pępka, albo nawet ciut wyżej.

Dziewczyny, może któraś z was się orientuję (z tych co znają kogoś, kto przechodził w ciąży cholestazę), czy cholestaza stanowi przeciwskazanie do małęgo sam na sam z partnerem? :D Bo szczerze mówiąc nie wiem, na logikę wydaje mi się, że chyba nie powinna, ale pewna nie jestem, a wizytę u swojego lekarza mam dopiero w przyszłym tygodniu. Jakoś głupio mi było pytać o to w szpitalu podczas obchodu:p

I pytanie z takich przyjemniejszych - macie jakieś fajne plany na walentynki? Bo ja właśnie rozmyślam. Wcześniej myślałam o jakimś weekendowym wyjeździe, ale to musiałabym planować na ostatnią chwilę, bo we wtorek powtarzam wyniki, a w środę lekarz i dopiero wtedy się okaże co i jak.

Ostatnia edycja:
Czeeeść laseczki!

O kurcze a ja miałam dzisiaj składać zamówienie z Gemini :-/

A ja niestety nie mogę się pochwalić dobrą nocką. O ile w dzień staram się zajmować czym tylko mogę, o tyle w nocy myśli same do mnie przychodzą i nie mogę nad nimi zapanować:/
Położyłam się spać koło północy, gdzieś do 1 przewracałam się z boku na bok, jak już zasnęłam, to i tak kilka razy się budziłam, ostatecznie obudziłam się koło 9, ale taka na maksa zestresowana.Jak ja się wrzodów przez ten stres nie nabawię, to będzie dobrze:p
Do tego ostatnio wieczorami mnie brzuch pobolewa, tak w okolicy pępka. Nie wiem, czy to jakieś wzdęcia, ból żołądka czy coś innego, a już wolę nie szukać w necie. Miała któraś z was takie bóle? Dół brzucha jest miękki, nic nie boli, tylko właśnie te okolice pępka, albo nawet ciut wyżej.

Dziewczyny, może któraś z was się orientuję (z tych co znają kogoś, kto przechodził w ciąży cholestazę), czy cholestaza stanowi przeciwskazanie do małęgo sam na sam z partnerem? :D Bo szczerze mówiąc nie wiem, na logikę wydaje mi się, że chyba nie powinna, ale pewna nie jestem, a wizytę u swojego lekarza mam dopiero w przyszłym tygodniu. Jakoś głupio mi było pytać o to w szpitalu podczas obchodu:p

Kaylla - Stres i nerwy niczemu nie sprzyjają i jak denerwujesz się tak bardzo, że w nocy nie śpisz i martwisz się wrzodami to już jasny sygnał, że te nerwy są już destruktywne. Może powinnaś z kimś o tym pogadać? Ja miałam w ciąży taki początek, że było wiele zmartwień i przede wszystkim krwiak, które w moich myślach urastał do tragedii rozmiarów Armaggeddonu i to, że musiałam przestać pracować i nagle osiąść w domu i sama sobie ze sobą nie radziłam i miałam podobnie - nie spałam w nocy, obsesyjnie o tym myślałam, nie mogłam w ogóle przestać, bałam się i doszło do tego, że bałam się sama z domu wychodzić czy każdy sygnał mojego ciała odbierałam jako zagrażający życiu! I co najgorsze nerwy tylko mnie nakręcały bardziej. TO było jakieś błędne koło. I trwało od 2 miesiąca do połowy 5! Jak teraz patrzę na ten okres to zastanawiam się jak mogłam tak żyć.
Mi pomogło przede wszystkim pogadanie z tym z psychologiem - ja znalazłam w Krakowie kobietę, która specjalizuje się w pracy z kobietami, które źle znoszą ciążę. I po 3 sesjach z nią moje nastawienie się bardzo zmieniło i życie wróciło do normy. Jego jakość nigdy wręcz nie była lepsza :D
Czasami po prostu grzęźniemy gdzieś po drodze i sami nie jesteśmy w stanie się za uszy z naszych myśli wyciągnąć. Może wspierający partner, mama, siostra etc. byłyby dla Ciebie wsparciem?
Martwię się o Ciebie!

Co do zbliżeń :D Z tego co wiem kategorycznie seks zabroniony jest we wszelkich sytuacjach gdzie masz problemy z szyjką, boli Cię brzuch, krwawisz lub plamisz.

reklama
Do góry