reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe Mamy 2016

W nocy spałam na 3 poduszkach. Jak mogę to nawilżam mieszkanie i wietrze. Teraz np. miałam uchylone okno to ktoś na balkonie palił papierosa. Masakra.
Ja mam problem z zatokami więc póki ich nie odblokuję to będę się męczyła. Momentami mam już wykrztuśny kaszel. Muszę zrobić sobie inhalację z olejków eterycznych na ciepło. Lekarka mi mówiła, że inhalacji na ciepło nie można robić w 3 trymestrze, bo skurcze mogą wywoła, ale teraz można.
Dawno się tak nie męczyłam, ja i tak rzadko się przeziębiam, ostatnio to z rok temu.

Maui prawoślaz na szczęście miałam w domu.

reklama
Gosia no to naprawde dopadło Cię konkretnie.. współczuje ;/ oby olejki pomogły.

ojeej jak ja dawno nie jadłam jajka na miękko, mm :)

Dzień dobry! Czy któraś z dziewczyn cierpi na bóle reumatyczne? Od kilku dni boli mnie cała lewa strona. Ręka w nadgarstku dziś nie dawała mi spać w nocy. Rwała jakby ją kto obił. Kolano podobnie, kostka najsłabiej, ale tez ja czuje....nigdy nie miałam takich problemów. Może to nie reumatyzm? Pierwszy trymestr był dla mnie łaskawszy :D

Dzień dobry! Czy któraś z dziewczyn cierpi na bóle reumatyczne? Od kilku dni boli mnie cała lewa strona. Ręka w nadgarstku dziś nie dawała mi spać w nocy. Rwała jakby ją kto obił. Kolano podobnie, kostka najsłabiej, ale tez ja czuje....nigdy nie miałam takich problemów. Może to nie reumatyzm? Pierwszy trymestr był dla mnie łaskawszy :D

Basi89 ja miałam tak kilka dni temu - najpierw rwała mnie ręka, następnej nocy prawa noga, a później lewa i przeszło. Ale mi zdarzały się już takie atrakcje i przed ciążą.

Basi89, wilgoć w powietrzu, jesień i wiek ;-) starość ;-) ja jesienią od kilku lat jestem wrażliwa na tzw niefachowo "korzonki" - na wilgoć w powietrzu. Gdybyś zmieniła klimat na suchy to przeszłoby z dnia na dzień pewnie Stad tylu Anglików emerytowanych w ciepłych krajach od września do wiosny.

Mąż odebrał wyniki - bardzo ładne, choć dziecko o 4 dni starsze niż z kalendarza wychodziło. CRL 79, przezierność NT 1,9; mimo skończonej 40-tki statystykę w chromosomach poprawiłam na 18 lat, tak więc przynajmniej statystycznie wszystko wygląda pięknie i młodo ;-)
Poprawię sobie suwaczek, ale na kwiecień się nie przepisuję, bo czy urodzę 28 kwietnia czy 2 maja, to wiadomo że nie wie nikt... jak znam siebie to jednak w maju ;-) a może ładnie byłoby 29 kwietnia i na długi weekend do chaty? albo 27 , to mąż miałby 2 dni okolicznościowego, potem długi weekend ;-) tylko czy maluch jest tak pragmatyczny jak rodzice ? ;-)

POPRAWIŁAM SUWACZEK, ALE NADAL NIE WIEM, CZY 15 TYDZIEŃ I 2 DNI TO JESTEM W 15 TYGODNIU CZY W 16-TYM?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasik90,TYLKO TO MI POZOSTAŁO ;-) poprzednie ciąże wywoływali mi w ustalonym terminie, bo dzieci się widac z mojego brzucha na świat nie pchają , no ale może uda się zobaczyć jak to jest przeżyć poród samoistny ;-) jak mam leżeć i smęcic co mnie strzyka a co rwie, to już wolę snuć takie nierealne plany ;-)

Maui na tym kalendarzu belly jest napisane, że np. Jesteś w 14 tc tj 13t + 3 dni:) ale wiem, ze ile kalendarzy, kalkulatorów i doktorów tyle opinii:D bobas przyjdzie na świat jak uzna, że jest gotowy:D z tymi bólami dziewczyny to ja w czasie ciąż doświadczam spraw o których nie mam zielonego pojęcia:D migreny, bóle stawów... I te humory:D

Dzień dobry, jeny, ale dzisiaj pospałam :-)

GosiaLew, a syrop z cebuli taki pyszny. Ja go kocham <3 Na zatoki może spróbuj sól fizjologiczną, mi pomogła jak miałam nos zawalony ostatnio, no i inhalacje z amolu sobie robiłam.

Basi89, ja miałam tak gdzieś w 9 tygodniu. Rwał mnie też nadgarstek, ale szybko przeszło.

Maui, o rety ale Ci się termin przesunął. Mi na bellybestfriend pokazuje tak:Jesteś w 12 tygodniu ciąży (11 tyg. i 6 dni) , Miesiąc: 3 Trymestr: 1
I dzięki Tobie przypomniałam sobie o tych dwóch dniach okolicznościowego dla męża :D Mój to już ma plan: te dwa dni, opieka nade mną i potem tacierzyński :D

A bóle to dajcie spokój. Ja w życiu nie spodziewałam się, że tak ciąża może wpływać na organizm kobiety. Głowa mnie dzisiaj trochę boli, ale to chyba przez pogodę... Jak ja bym chciała, żeby to już się unormowało.

reklama
Hej, moje dziecko poszło spać, wreszcie mogłam zjeść śniadanio-obiad. Ta kobieta mnie kiedyś wykończy ;-)

Widziałam rady o inhalacjach z amolu, hmmm, ja słyszałam, żeby w ciąży tylko do nacierania stosować, a zresztą sami lekarze sprzeczne info podają.

Co prawda ostatnie tygodnie na forum tak po łebkach przeleciałam, ale na początku sporo się odzywała taka dziewczyna Kacha... , ma córeczkę w przedszkolu, coś dawno jej nie widziałam.

Do góry