reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe Mamy 2016

Ewel czuć ruchy to z calym przekonaniem cudowne uczucie :) tez już sie nie mogę tego doczekać. Ale jeszcze troszke.

Co do imion to mam w rodzinie ciocie, na która każdy mówi Ula a ma na prawde na imie Danuta. I tak szczerze to ja sie o tym dowiedzialam dopiero jak ją na 18stke zapraszalam i zaproszenie wypisywalam, mama mnie wtedy uświadomiła, że inne imię musze wpisac :D

Och jak ciężko mi sie było zwlec z wyrka.. jak to dobrze, ze jutro wolne.

reklama
U nas jak będzie chłopiec to konicznie imię na m bo u męża wszyscy mężczyźni w pierwszej lini maja imię na m a jak dziewczynka to na s bo dwie pierwsze tez są na wiec chcemy to podtrzymać

Ale mam ochote na placki ziemniaczane z cukrem :) mmm dzis musza byc... i chyba salatke z awokado i łososiem zrobie.
Misze sie zwlec isc badania powtorzyc na tarczyce ale jak pomysle o kolejce w labie to mi sie od3chciewa i to jeszcze na czczo bo morfologie i cukier mam tez..a u nas leje cala noc i rano.

Wczoraj rzucilam M że może Tymiteusz... za glowe sie zlapal i powiedzial ze co jawjwyzej Krzyś.

Ostatnia edycja:
U mnie w ostatnich dwóch dniach wróciły mdłości, nasilają się szczególnie przy jeździe samochodem i w ogóle wieczorami pobolewa mnie brzuch czego wcześniej nie doświadczałam :/ dziś idę na wizytę więc już się nie mogę doczekać zobaczyć co u mojej fasoleczki :)

Co do imion to mi się podoba Emma, Sara, Wit i Eryk, mój narzeczony tak średnio do tego podchodzi, on jest zresztą z zagranicy i chciałby jakieś swoje imiona ale znów mi się ten pomysł nie podoba bo takie dzieci nie obchodzą potem imienin a i reakcje innych dzieci mogą być różne więc wolę im tego oszczędzić :)

Ps. Basi89 Lusia ---> Łucja (też bardzo ładnie :-))

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane a ja to się pochwale idę dziś na firmową imprezkę mojego Rafała szef jego organizuje;)wczoraj zrobiłam pazurki spiłowałam na migdałki kupiłam kiecke w Mohito a dziś na 13 fryzjer mamuśka musi wyglądać ekstra he he...jak to mój powiedział musisz być miss;)zartowniś moje maleństwo dziś się pobuja w rytm muzyki bedzie wesoło napewno.
Mało tego 27go siostra i szwagier robią imprezkę z okazji swoich 30stych urodzin duża taka andrzejkowa balanga i będzie znów szykowanie i imprezowanie.
Mam nadzieję że dzidziusiowi się spodoba wiadomo tańce z umiarem.Bardzo bym chciała żeby maluszek lubił muzykę ja kocham nie wyobrażam sobie żyć bez;)piosenek melodii taka już jestem muzykalna.Corka śpiewa na okrągło więc jest ok maluszkowi już też do mojego brzuszka nuci i mówi że go nauczy.Tak troszkę odbieglam od tematu tego wątku wybaczcie.

Ja mam dziewczyny 176 wzrostu a ważę 67 bo juz mi się przybrało 2 kg... A ja dla chłopca wybrałam imię Jakub bo tu we Francji też takie jest tylko inaczej je wmawiają a dla dziewczynki wiktoria heh

Ja mam 170cm wzrostu i ważę teraz 65 kg (zawsze byłam waga ciężka, nawet jak nosiłam XS ważyłam ok. 57kg) ale przybieram baardzo powoli bo to dopiero 1 kg od wyjściowej.
A imię Marcel cudowne! Uwielbiam wszystkie imiona męskie na M - ja najchętniej dałabym ew. synkowi na imię Maciej ale, że już takowego mam męża to niestety odpada.

U nas chyba wstępnie chłopiec będzie Michał a dziewczynka... no cóż tu większy spór - mąż chce Anię a ja Zosię (a w głębi serca Marcyjannę - po mojej prababci).

Evelina89 - ohhh ale cudownie, też bym chciała już poczuc maleństwo, ale u mnie to jeszcze kawał czasu - nawet jak byłam szczuplutka to miałam brzuszek a teraz to miałam już oponę (nie chciałam się odchudzać przed ciążą) to zanim ja zacznę czuć ruchy to dziecko będzie musiałobyć spore :p

Cześć Dziewczyny! Piszę żeby się pochwalić :) Byłam wczoraj na usg 12 tydz. i 1 dzień. Wszystko wporządku!! Śliczny bobas :) Termin na 24 maja :) Jestem przeszczęśliwa. Oczywiście się zryczałam jak bóbr :) I nerwy puściły i ze szczęścia :)
Pozdrawiam wszystkie Mamusie :) Miłego dnia !

Cześć dziewczyny!
Witam się po nocnym koszmarze - wszystkie żebra mnie bolały- od klatki do kręgosłupa. Rozłażę się na boki czy co?

Albo rozlatuję się ze starości i maja nie doczekam....
coś okropnego.

A dziś imprezka- gęsina po wielkopolsku, bo to jutro św. Marcina i tak tematycznie robię, więc muszę mieć zdrowie ;-) kilka kilo i 10 osób na kolacji!

Piszecie o ruchach dziecka. Ja też już dzidziusia czuję ;-) może 3 ciąża to jakoś szybciej?
Brzuch mi wyskoczył, choć się nie przejadam, bo żołądek skurczony na maksa. Mam taki brzuchol wypchnięty do przodu - nie na boki, więc nie tłuszcz. Tak czy owak 5 kg od początku gdzieś tam poszło. Może mam dużo wód ;-)

Dzień dobry! To dzisiaj jest ten dzień! Mamine pielesze:D czekam na położna, pózniej szybkie zakupy co by mój A nie padł trupem z głodu przez te 10 dni (żart oczywiście), zamknięcie walizki i na lotnisko:) ciekawe jak sie lata przy takich wiatrach:p energii mam dziś tyle, ze mogłabym obdarować pół wojska:)
Evelina89 mnie tez sie od jakiś dwóch tygodni wydaje, ze bobas sie czasem rozciąga, rozpycha w brzuszku, a dziś pod prysznicem poczułam normalnie mini kopniaka w stronę strumienia cieplej wody:D
Łucja brzmi pięknie, muszę porozmawiać z moim A, może taka Lusia mu bedzie odpowiadać:)
Dobrego dnia dziewuszki!

reklama
Hej :)

Ja przed ciążą ważyłam 60-61 kg przy 168 cm, ale byłam raczej szczupła, bo dużo ćwiczyłam I większość stanowiły mięśnie. Obecnie jest 62 kg, czyli 1 kg na plus, ale od braku ćwiczeń widzę diametralną różnicę w figurze, jestem jakaś taka galaretowata I większa. Jak tylko nabiorę trochę siły to wybieram się na zajęcia "aktywne 9 m-cy". Brzuszek też już jest I to wcale niemały :) Przez ostatnie 1,5 tygodnia mocno mi wywaliło.

Kurde, siedzę w robocie I chyba jakaś mysz mi padła w pokoju, bo tak daje padliną, że to szok, a nie mogę jej zlokalizować... Oszaleję tu.

A jeżeli chodzi o imiona to u mnie dziewczynka Pola, a chłopiec Tymon :)

Do góry