reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej dziewczynki noc nawet dobrze przespana. Co do ktg to u mnie w przychodni od 36 tygodnia robią przed kazda wizyta a po 38 tygodniu nawet co pare dni każą ma samo ktg przyjść pielęgniarka bierze wydruk i jak jest Oki to pacjentka idzie do domu a jak cos nie tak to do gabinetu ma konsultacje

reklama
Hello :)
U mnie w miarę dobra noc ale raz mnie wybudzil straszny bol brzucha tzn mały się tak rozciagnal , że myślałam że mi brzucho peknie (mój biedny Mąż tak się przestraszył ze usnac nie mógł ) a jak się przebudzilam o 6 to już nie spał juz na nogach chodził bo się zestresowal nocą.
Co do ktg to u mnie.chyba od 37 lub 38 dopiero . A od 39 co 3 dni. Ale odnośnie tego musze się dowiedzieć dokładnie na najbliższej wizycie.

Wiecie , chciałam jechać dziś do wawy do agata meble ale ja i mąż jakoś się boimy :( i nie wiem czy ja się w ogóle udam tam w czasie ciąży bo jak teraz się boję to in za tydzień czy miesiąc się będę bać jeszcze gorzej :/

Witam :-)

Jej jaka pogoda nie ciekawa.. wczoraj piękne słonko, ponad 10st, okna pomyte, a tu przez nocke biało sie zrobiło i temp na minus spadła :/ ja chce juz wiosne...

Co do ktg to ja nie wiem jak to u mnie wygląda, nic mi na ten temat lekarz nie wspominal, ale mamy jeszcze czas. Ostatnio pobral mi cytologie a na kolejnej wizycie pobierze wymaz.

U mnie dzisiaj nocka ładnie przespana, bo zasnelam juz przed 24 i bez wstawania spałam do 7. Ale śniły mi sie jakies glupoty, nawet nie pamiętam co dokładnie ale nie przyjemne rzeczy..

Kaylla, kurcze w Twoim przypadku te wizyty powinny być częściej. Musisz przycisnąć lekarza.

Ewa
ja bym na Twoim miejscu nie jechała, będziecie się denerwować za bardzo. I często w Agata Meble nie ma wielu rzeczy wystawionych, a czas oczekiwania jest drastyczny...przynajmniej w Poznaniu.

Ja miałam dobrą noc, nawet nie wiem kiedy mąż wstał do pracy. Przed chwilką wstałam, bo dziś ma być kurier z paczką, najprawdopodobniej z łóżeczkiem. Więc zaraz idę się ubrać i śniadanko ogarnąć jakieś. Kuba obudził się ze mną, tak fika mi w brzuchu, że nic tylko go nagrywać.
Chciałam jechać do mamy przed SR, ale jest tak chora, że masakra. Wszystkich kładzie grypa po kolei. Najpierw teściowie, mąż, tata, brat a teraz mama. A ja nadal się trzymam :) uff. Oby tak zostało.

Ewa optymistko obys miała racje :-)

Malutka oby Cie nie wzięło, bo mnie chyba cos próbuje.. od rana katar i jakby gardlo próbowało bolec, chyba wczoraj przy tych oknach mnie trochę zawialo..

Kasik, ja dzielnie walczę!! Nic mnie nie weźmie. Mąż chciał myć okna, a ja do niego: oo nie, bo znów będziesz chory a ja wtedy znów wyprowadzka, a w tej chwili to już dalej niż przedtem. Bo już Poznań albo pod Konin, chyba że do kogoś znajomego bym poszła mieszkać :D :D

Sąsiedzi wiedzą, że jestem w ciąży. Jest to dla mnie szokiem, bo myślałam, że nie widać tak brzuszka w kurtce. A wczoraj zaczepiła nas sąsiadka z pierwszego piętra.

No ja mam wrażenie, ze mi ostatnio brzucho sie znacznie powiększyl, i nawet nie wiem kiedy, juz go pod kurtka zaczyna byc widać :p

reklama
Kaylla zapytaj po prostu lekarza o to. Zobaczysz co Ci powie i wtedy może jakoś Ci będzie lżej podjąć decyzję.

Czytam tak Wasze relacje ze SR i powiem Wam, ze zazdroszczę. Tu w Anglii jak chodziłam przed córką to były 2 spotkania po 2 h, które szczerze mówiąc g*wno dały. Szkoda było tracić czas. Może gdzieś prywatnie inaczej to wygląda, ale to podstawowe to porażka jak dla mnie. Więcej się dowiedziałam tutaj od Was niż stamtąd :D

nie mówcie mi nawet o śniegu. Mama z samego rana wysłała mi zdjęcie gdzie wszystko białe. Ja się pytam: czy jak byłam 2 tyg w PL to nie mogło tak być chociaż przez parę dni tylko deszcz, deszcz, deszcz....? :/ wrrrr
U córki zaczyna się chyba seria trudnych pytań ;) wracamy wieczorem, patrzy w niebo i pyta się kto włączył gwiazdki... :D

Do góry