reklama

Majowe mamy 2018

@Gosika88 czasem robią też przez brzuch, mi robił między nogami :P Usg nie trwa aż tyle, choć jest bardzo dokładne - lekarz jeszcze z Tobą rozmawia, zbiera wywiad, musi wszystko opisać - opisanie trochę trwa bo tam wychodzi wszystkiego ze 3 str...

Dziewczyny, który dokładnie będziecie miały tydz na prenatalnych?
Ja początkowo byłam zapisana na 11,4 ale się bałam, że fasola będzie jeszcze za mała i przełożyłam o tydz na 12.4 i mam nadzieję, że dobrze zrobiłam... :)

reklama
Dziękuję :) dziewczyny a jak w ogóle te badanie prenatalne przebiega? Naprawdę trwa do godziny i przez ten czas gin majstruje sonda między nogami? ;P

3jgxskjosc311c31.png
Przez brzuch, choć niektórzy lekarze robią przez pochwę, albo przez brzuch a jak źle widać to przez pochwę. Zwykle ok pół godziny, ale zależy od ułożenia i wielkości dziecka

@Gosika88 czasem robią też przez brzuch, mi robił między nogami [emoji14] Usg nie trwa aż tyle, choć jest bardzo dokładne - lekarz jeszcze z Tobą rozmawia, zbiera wywiad, musi wszystko opisać - opisanie trochę trwa bo tam wychodzi wszystkiego ze 3 str...

Ja początkowo byłam zapisana na 11,4 ale się bałam, że fasola będzie jeszcze za mała i przełożyłam o tydz na 12.4 i mam nadzieję, że dobrze zrobiłam... :)
Ja mam 11t 6d wg usg a 12t 5d wg om.
Zobaczymy jak to będzie.
Ja mam na wizytę zarezerwować sobie około 45 min tak mi rejestratorka przekazala

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

Cykle mam jak w zegarku co 28

A bo mi to się z moim terminem nie zgadza. Mam cykle 28-30 , termin 28.04-01.05 podobnie jak Ty a jestem w 11 tygodniu i 5 dniu a Ty w 13. Wczesna owulacja? Czy ja mam źle obliczone.

@mono teoretycznie mogę już, praktycznie mam jechać w środę ale mam teraz takiego nerwa że jadę chybaw poniedziałek. Chcę mieć to już z głowy bo mam już głupie myśli.

Na usg będę w 12 tygodniu i 2 dniu.

@Gosika88 czasem robią też przez brzuch, mi robił między nogami [emoji14] Usg nie trwa aż tyle, choć jest bardzo dokładne - lekarz jeszcze z Tobą rozmawia, zbiera wywiad, musi wszystko opisać - opisanie trochę trwa bo tam wychodzi wszystkiego ze 3 str...

Jeśli lekarz nie zmieni mi daty wizyty to za tydzień w czwartek będzie 13t2d, wg niedzielnego USG dzidziak miał 11t5d czyli starszy niż z ostatniej om.

3jgxskjosc311c31.png

Ja juz po wizycie u ginekologa:)) uff! Serduszko bije mocno:) mamy 1.5 cm :) oficjalny termin 22.maj i zalozona ksiazeczka:) pamiętacie te moje plamienia? On sprawdził to i mówi ze to była stara krew albo pelko mi naczynko albo miesiaczka stara.. Ciesze sie ze sprawdził wszystko:)) jestem szczwsliwa:) jeszcze tylko zaraz dowiem się co z sercem i na dziś koniec wrażeń:)

reklama
Ja juz po wizycie u ginekologa:)) uff! Serduszko bije mocno:) mamy 1.5 cm :) oficjalny termin 22.maj i zalozona ksiazeczka:) pamiętacie te moje plamienia? On sprawdził to i mówi ze to była stara krew albo pelko mi naczynko albo miesiaczka stara.. Ciesze sie ze sprawdził wszystko:)) jestem szczwsliwa:) jeszcze tylko zaraz dowiem się co z sercem i na dziś koniec wrażeń:)
Super ze wszystko ok i ze lekarz Cie uspokoil w ciazy stres jest nie wskazany ale my mamy tak mamy ze sie stresujemy.Gratulacje

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry